بیشتر از سه هفته ای می شود که ویروسی به نام کرونا وارد کشورمان شده و باعث تعطیلی مدارس، دانشگاه و برخی مشاغل شده است، با این حال آموزش در کشور تعطیل نبوده و از راه دور به مخاطبان ارائه می شود.
آذر صبح/سمیه گل محمدی، هفته ی اول اسفند بود که به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا مدارس کشور و به دنبال آن دانشگاه ها و بسیاری از مشاغل تعطیل اعلام شد.
از سویی ویروس کرونا به واسطه سرعت سرایتی که دارد کلاسهای درس را از دنیای واقعی به دنیای مجازی کشانده و باعث شد معلمان در دوران قرنطینگی خانگی، شغل انبیایی خود را فراموش نکنند و روشنگر روزهای تاریک کرونایی شوند.
گرچه این بیماری و هراس از ابتلای به آن دغدغه ای فراموش نشدنی در این روزها برای خانوداه ها بوده اما حضور آموزش های مجازی در سطح خانه های ایرانی و پیگیری امر تعلیم و تربیت تجربه ای شیرین برایشان به شمار می رود.
مدارس تعطیل است، اما آموزش تعطیل نیست!
وزیر آموزش وپرورش در گفت و گویی اظهار کرده بود: مدارس به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل است، اما آموزش تعطیل نیست.
بنا بر گفته وزیر آموزش و پرورش تلاش می شود با آموزشهای مجازی، عقب افتادگی درسی دانشآموزان دراین برهه حساس جبران شود.
دانشگاهها هم آموزش را مجازی برگزار میکنند
در پی شیوع ویروس کرونا تمامی دانشگاهها نیز برای جلوگیری از شیوع این ویروس در محیطهای آموزشی خود تا پایان سال تعطیل اعلام شده است.
این تعطیلی یک ماهه و ضرورت اتخاذ تصمیمات مقتضی جهت به تعویق نیفتادن تقویم آموزشی باعث شد که بسیاری از این دانشگاهها از برگزاری کلاسها درس دانشجویان به صورت مجازی خبر دهند.
یادگیری هنر از راه دور، در روزهای کرونایی
به دنبال تعطیلی تمامی به منظورپیشگیری از شیوع ویروس کرونا برخی از هنرمندان برای اینکه مردم در این روزهای حساس از خانه هایشان خارج نشوند به صورت خودجوش در فضای مجازی در حوزه های مختلف هنری چون نقاشی، طراحی، نویسندگی، موسیقی و … به مخاطبان آموزش ارائه می دهند.
برگزاری کلاس نقاشی مجازی در روزهای قرنطینگی
الهه رضایی پور یکی از هنرمندان عرصه نقاشی در این باره گفت: به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و قرنطینه خانگی به صورت مجازی برای علاقمندان کلاس نقاشی برگزار می کنم.
وی ادامه داد:این کلاسها به صورت یک ترم چهار جلسه ای برگزار می شود، و از جلسه اول هنرجو با رنگ روی بوم کار میکند.
رضایی پور ابراز کرد: کلاسها در صورت های مختلف مجازی و حضوری مناسب اشخاصی بوده که علاقمند به یادگیری حرفه ای نقاشی نیستند و صرفا برای تراپی یا تجربه لذت نقاشی و دنیای رنگ و داشتن چند تابلو هنری دست خودشان میخواند طراحی کنند.
این هنرمند اضافه کرد: در کلاسهای مجازی طرحهای ساده تر کار میکنم وبه هنرجویان اکثرا کارهای دکوراتیو و میکس مدیا که تلفیقی از نقاشی و کاردستی بوده آموزش می دهم.
رضایی پور خاطر نشان کرد: به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تمامی ابراز و رنگ ها به صورت ضدعفونی شده از طریق پیک به هنرجویان ارسال می شود.
نویسندگی را در روزهای قرنطینگی از راه دور آموزش ببینید
پروین داوری یکی از هنرمندان تبریزی در عرصه نویسندگی اظهارکرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا مبادرت به برگزاری کلاسهای آنلاین کردم که با استقبال اولیاء، کودکان و نوجوانان مواجه شد.
وی ابراز کرد: نویسندگی نیاز به مکان وسیع آموزش ندارد و ابزار کاری برای اشاعه این مهارت هنری صرفا کاغد، قلم و اندیشه بوده و امکانات دیگری نیازنیست.
داوری گفت: در شرایط فعلی که کسب و کار نیز اینترنتی شده همه نیاز دارند به جهت بر قراری ارتباط دست به قلم شوند ، پس نویسنده گی داشتن مهارت در نوشتن صرفا برای داستان سرایی نبوده و پیامد آن برای کودکان و نوجوانان مهارت زندگی، نگرش مثبت و خلاقیت است.
وی ادامه داد: در کلاس های آنلاین همه همزمان با هم آنلاین می شویم و از طریق ویس تکنیک های نویسندگی را به هنرجویان ارائه می دهم.
این هنرمند تبریزی ابراز کرد: کلاس های دوره نویسندگی یک دوره دهه جلسه است که پس ازآن هنر جو می تواند یک گزارش فرهنگی ، ادبی و علمی بنویسد.
وی گفت: هر هنر جو در هر جلسه یک داستان کوتاه با موضوعات مربوط به بهداشت، عدم استرس و رعایت موارد عمومی ارائه می دهد ، نقطه جالب اینکه سراغ قفسه های کتاب رفته و روزانه مبادرت به معرفی کتاب می کنند.
داوری در پایان خاطر نشان کرد: در نظر دارم تمانی آثار این دوره آموزشی را با عنوان داستان های روزهای قرنطینه به صورت کتابی گرد آوری و چاپ کنم.
آموزش مجازی فرصتی ایدهآل برای تحول در سیستم آموزش سنتی محسوب میشود
بدون تردید در شرایط موجود که شیوع ویروس کرونا آموزش حضوری را با یک تهدید جدی مواجه کرده و آموزش غیرحضوری در دستور کار مراکز آموزشی کشور قرار گرفته، آموزش مجازی نه تنها به عنوان یک راهکار خروج از چالش موجود، بلکه یک فرصت ایدهآل برای تحول در سیستم آموزش سنتی محسوب میشود که اگر به درستی اجرا شود میتواند بسیاری از مشکلات حوزه آموزش را مرتفع کند.
هچنین با کمک یادگیری الکترونیکی تحقق عدالت آموزشی و ایجاد فرصت یادگیری برای افراد در هر لحظه و هر مکان با هر بودجه فراهم میشود.
از سوی دیگردانش آموزان و دانشجویان عمدتا به صورت آنلاین و از طریق اینترنت و نرم افزار یادگیری الکترونیکی با تمامی سیستم های به روز دنیا آشنا می شوند.