در ادامه تلاش دانشگاهیان و پژوهشگران برای کمک به عبور مردم از روزهایی کرونایی در دو ماه اخیر، یکی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی سهند موفق به ابداع و تولید انبوه ماده ضدعفونی با فرمول جدید در مرکز رشد منطقه آزاد ارس شده است. .
به گزارش آذر صبح، همکاری پژوهشگران و محققان دانشگاه ها با بخش تولید و صنعت باعث شده تا بخشی از نیازمندی های جامعه و مراکز درمانی به مواد ضدعفونی کننده مثل الکل برطرف شود که مصداق بارز این موضوع تولید ماده ضدعفونی کننده الکلی جدید توسط عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز به کمک شرکت های تولیدی منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارس و عرضه آن به بازار مصرف داخلی می باشد.
البته چندی پیش نیز دانشگاه تبریز و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز خطوط تولید مواد ضدعفونی کننده راه اندازی کرده بودند، اما ماده ضدعفونی کننده تولید شده توسط دانشگاه صنعتی سهند تبریز دارای فرمول جدید است.
دیگر ویژگی بارز تولید این ماده ضدعفونی کننده این است که پس از ابداع توسط یک پژوهشگر دانشگاهی، در کمترین زمان ممکن مجوز تجاری سازی دریافت کرده و به مرحله تولید انبوه رسیده است.
پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز در این خصوص گفت: دیواره ویروسها از مواد لیپیدی یا چربی ها تشکیل شده که برخلاف باکتری ها، ترکیبات آنتی بیوتیک به آنها اثر بخش نیست، اما الکل و مواد ضدعفونی کننده بر روی آنها اثر میگذارد و موجب نابودی ویروس کرونا هم می شود.
علی جعفری زاده افزود: البته مواد ضدعفونی کننده که بر آنها اثر می گذارد برپایه حداقل الکل ۷۰ درصد است.
ابداع کننده محلول ضدعفونی کننده جدید ادامه داد: بر این اساس با توجه به نیاز به مواد الکلی ضدعفونی کننده در جامعه به علت شیوع بیماری کرونا، برای کاهش عوارض این نوع مواد در مردم ماده ضدعفونی کننده الکلی جدیدی را تولید کردیم.
جعفری زاده در خصوص ترکیبات ماده ضدعفونی کننده ابداعی جدید گفت: این ضدعفونی کننده حاوی چند عصاره گیاهی می باشد که میتواند به از بین بردن ویروس کرونا و معطر شدن این محلول کمک کند.
وی با اشاره به شایع شدن برخی از حساسیت های ریوی حاصل از استنشاق الکل و سایر مواد ضدعفونی کننده، افزود: این نوع ماده ضدعفونی کننده و عصاره های به کار رفته در آن سال های طولانی است که از خارج از کشور وارد میشود، اما ما توانستیم در مرکز رشد سازمان منطقه آزاد ارس آن را تولید کنیم.