رمضان ماه میهمانی خداوند و ماه تهذیب نفس، توبه، نزول قرآن، صبر، خیر و برکت و بالاخره ماه خودسازی و اصلاح جامعه است.
آذر صبح- اتابک اثماری: میزبان رمضان، خداوند است و میهمانان را شخصاً دعوت کرده است، پس این ماه مبارک را باید گرامی داشت و قدر فرصت ایجاد شده برای ارتباط هر چه بیشتر با پروردگار را دانست.
لذا ارزشمندترین مقطع زمانی در طول سال است که با کوله باری از بخشایش و آمرزیدگی با ندای “ربنا” جان های تشنه را به سوی خود فرا میخواند.
مقام معظم رهبری در ماه مبارک رمضان سال گذشته فرموند: اگر بخواهیم در یک جمله ماه رمضان را تعریف کنیم، باید عرض کنیم ماه فرصتها است، از جمله استغفار از گناهان، استغفار از خطاها، چه گناهان کوچک و چه بزرگ، که اگر بتوانیم از این فرصتها درست استفاده کنیم یک ذخیره عظیم و بسیار ارزشمندی در اختیار ما خواهد بود.
باید تلاش مسلمانان در رمضان این باشد که حداکثر بهره را از ضیافت الهی برده و چه چیزی مهم تر از اینکه اعمال و دلمان را از آلودگیها پاک کنیم.
روزه به عنوان یکی از اعمال پر فضیلت در دین اسلام محسوب شده که جایگاه و ارزش این عمل بزرگ در ماه رمضان زیاد است و همچون سپری در برابر آفات دنیا و عذاب آخرت بوده که از فضیلت بسیاری برخوردار است.
خداوند بزرگ روزه را براى برابر شدن ثروتمند و نیازمند واجب کرد تا میان بندگانش برابری برقرار کند تا ثروتمندان نیز طعم گرسنگى را بچشند و در این ماه میهمانیِ پربرکتِ خداوند میزبان پاک بندگانش شوند.
همه بندگان الهی در این ایام با تحمل تشنگی و گرسنگی حال و روز نیازمندان را بهتر میتوانند درک کنند؛ پس کمک به افراد نیازمند چه از لحاظ مالی و چه موارد دیگر نظیر مشکلات روحی، توجه به کودکان بیسرپرست از جمله نکاتی است که میطلبد به آن توجه شود.
از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده است که هر کس در ماه رمضان، مومن روزهداری را افطار دهد، پاداش آزاد کردن بنده مومنی را دارد و سبب آمرزش گناهان او میشود.