صد هشتادو دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز ظهر روز سه شنبه با حضور اعضای در محل عمارت ساعت برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، در ابتدا حسابرس سازمان عون ابن علی، در خصوص وضعیت این سازمان گزارشی ارائه کرد.
عبداله تقی پور در پایان این گزارش گفت: برای بدهی های انباشته شده سازمان عون ابن علی از طریق تهاتر مقرر شده بود سهام سازمان افزایش یابد.
وی افزود: نبودآمار فضای سبز عون ابن علی نگران کننده است و وجود این ابهام اساسی قابل قبول نیست و باید مشخص شود برچه اساسی در دفترچه فهرست بها قیمت تعیین شده و به پیمانکار سپرده شده است.
فرج محمد قلیزاده در ادامه همچنین اظهار داشت: باید به سایر بندهای حسابرسی نیز پرداخته شود.
وی تاکید کرد: حسابرسی اطلاعات دقیقی از وضعیت سازمانها ارائه میکند و طی سال های گذشته اگر مشکلاتی به وجود آمده به این دلیل بوده است که حسابرسی نبوده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: پیشنهاد دارم تمامی بند های حسابرسی خوانده شود و تعهدات برای سال های بعد مشخص شود.
وی گفت: براساس نظر کارشناسان الزاماتی برای شهرداری تدوین شده که به اعضای شورا ارائه میشود تا در صورت صلاح دید تصویب شود .
غلامحسین مسعودی ریحان همچنین اظهار داشت: آنچه در گزارش های حسابرسی به چشم میآید برخی کمبود ها و کاستی ها است که معاونت مالی و اقتصادی شهرداری باید برای رفع این کاستی ها و ترمیم آنها اقدام کند.
وی اضافه کرد: اعتقاد دارم دکتر سلیمانی از طریق شورا پیگیر اصلاح و اقدام برای رفع کاستی ها باشد، چرا که اگر کاستی های مشخص شده در حسابرسی پیگیری و حل نشود حسابرسی بی فایده است.
مسعودی ریحان اضافه کرد: زحمات زیادی انجام میشود و هزینه میگردد اما باید اهداف آن مشخص شود تا این حسابرسی هدفمند باشد .
وی تاکید کرد: اگر نتایج حسابرسی پیگیری نشود و مسئولی برای آن تعیین نگردد این کار بیفایده خواهد بود .
خزانه دار شورای اسلامی شهر تبریز اظهار داشت: شورای شهر فردی را به عنوان پیگیر کننده به همراه دکتر سلیمانی تعیین کند .
ریحان تصریح کرد: تخلفاتی که در حسابرسی مشخص میشود باید پیگیری قضایی شود تا این کار بزرگ تکمیل شده و به ثمر برسد.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: باید حسابرسی تصویب شود تا فردی برای پیگیری کاستی ها و مشکلات تعیین شود
محمد باقر بهشتی گفت: حسابرسی باید به رفع اشکالات ختم شود .
وی افزود: حسابرس به عنوان نماینده شورا باید حسابرسی را انجام دهد و برای اینکه حسابرسی نتیجه دهد هرسال باید نسبت به سال قبل بهتر شود.
اعضای شورای شهر تبریز حسابرسی سازمان عمران و توسعه عون ابن علی را تصویب کردند
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این خصوص گفت: حسابرسی ها یکی از اقدامات بزرگ شورای پنجم است.
سونیا اندیش اضافه کرد: امیدواریم این اقدام ضد فساد به اصلاح ساختار اداری ختم شود.
اندیش با بیان اینکه بحث اصلاح ساختار ها که در برنامه پنجساله آمده در نظر گرفته شده است تاکید کرد: در خصوص املاکی که به شهرداری برگشت داده شده و هزینه آنها حداقل ۵هزار میلیارد تومان تا پایان سال خواهد بود توضیحات و شفاف سازی های بیشتری انجام شود
وی اضافه کرد: باید تلاشهای انجام گرفته شده مشخص شود و هم از همکاری کنندگان در شهرداری و قوه قضاییه و شخص شهردار تشکر شود.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: شورای شهر نیز باید توجه جدی و مناسبی به این موضوع داشته باشد.
در ادامه بررسی این دستور جلسه، بند ۱۹ حسابرسی به تصویب اعضای شورای شهر رسید و مقرر گردید شهرداری این بند را پیگیری کند.
فرج محمد قلی زاده در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مختص شهرداری است و حقوق و مزایای آن را شهرداری پرداخت میکند گفت: با شیوه اعلامی این مرکز کاملا از نظارت خارج میشود.
وی اظهار داشت: دانشگاه از نظر مالی مستقل شود اما نظارت شهرداری برآن حفظ شود .
این عضو شرای اسلامی شهر تبریز گفت: وقتی بحث تامین بودجه و پول باشد دانشگاه جزو اموال عمومی است اما الان میگویند مستقل شود.
عبداله تقی پور نیز گفت: شفافیت در بحث هزینهها و دارایی ها که تصمیم گیری میشود عملکرد دانشگاه نیز باید زیر نظر شورا باشد.
در ادامه این جلسه با تصویب اعضای شورای شهر مقرر شد بندهای حسابرسی سال ۹۶ آتش نشانی با اصلاحات انجام شده پیگیری شود.
بررسی مصوبات جلسه ۳۸ کمیسیون سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار
رییس کمیسیون سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کاردر ابتدا بررسی این دستور جلسه گفت: در رابطه با حمایت از کسب و کار های آسیب دیده از کرونا تصمیم گیری هایی در این کمیسیون گرفته شده است.
غلامحسین مسعودی ریحان افزود: در این زمینه تخصیص کمک به اتوبوس های خصوصی بررسی و حل شد.
وی اضافه کرد: دستفروشانی که شهرداری منطقه ۸ شناسایی کرده مقرر شده کمک هزینهای برای آنها از بودجه ۱۰ میلیاردی کرونا داده شود.
مسعودی ریحان تصریح کرد: موضوع کمک به تاکسی ها که افزایش ۳۱ درصدی نرخ کرایه نیز انجام شد اقدام مثبتی بود اما کافی نبود.
وی ادامه داد: اعضای کمیسیون به این نتیجه رسیدند که عوارض تاکسی ها در سال جاری بخشیده شود.
خزانه دار شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تبلیغات رایگان و حمایت مالی از استارتاپ های فعال و همچنین راه اندازی بازارچه اینترنتی باید در اولویت قرار گیرد و میزان اهمیت آنها در موضوع کرونا مشخص گردید که لازم است حمایت مالی از آنها انجام شود.
مسعودی ریحان اضافه کرد: در اکثر کشور ها و شهر ها مغازه ها و بازار ها تا آخر شب باز هستند. در ایام کرونا که که شاهد تعطیلی های گسترده بودیم و بسیاری متضرر شدند مجوز باز بودن مغازه ها تا آخر شب صادر شود چراکه هم جبران خسارت شود و هم اینکه سبک زندگی مردم تغییر کرده و مثل قبل مردم از ساعت ۹ به خانه نمیروند.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: بند اول پیشنهاد کمیسیون اجرا شد وبند دوم نیز میتواند با اعمال تغییراتی توسط شهرداری اجرا شود.
شهرام دبیری تصریح کرد: سایر بندها نیز که درخصوص بخشودگی ها و مشوق ها است شهرداری بررسی و در قالب لایحه به شورا ارائه کند .
محمد باقربهشتی نیز بیان داشت: کل طرحهایی که اعضای شورا ارائه میدهند اگر بار مالی داشته باشند باید شهرداریآنها را به صورت لایحه بیاورد .
فرج محمد قلیزاده همچنین ادامه داد: اگر برخی مصوبات نیاز به ویرایش دارد هیات تطبیق نمیتواند تکلیف وضع کند این ویرایش ها باید در شورا انجام شود و آن یک میلیاردی که گفته اند به دستفروشان منطقه ۸ اختصاص دهید باید پیگیری شود تا سازوکار آن معلوم شود و از مشکلات بعدی جلوگیری شود.
دبیری در این خصوص گفت: نظر هیئت تطبیق برخی ایرادات دارد چراکه کلیت مصوبه شورا را تصویب کرده اند اما پیشنهادی برای ویرایش آن صادر نشده است.
عبداله تقیپور در این خصوص گفت: بنیاد مستضعفان مربوط به تمام ایران است چرا به دستفروشان تهران ۴ میلیارد بودجه داد ولی در تبریز خبری نیست، این بودجه باید برای تبریز نیز اختصاص یابد.
وی افزود: فرمانداری نمیتواند مصوبات شورا را به شور گذاشته رد یا تایید کند و قبلا نیز مصوبات شورا را به مشورت گذاشته اند.
در ادامه شهردار تبریز تصریح کرد: در قالب پویش رحمت کمک هزینه های معیشتی برای رانندگان اتوبوس و دستفروشان اختصاص یافته است.
وی افزود: شهردار ۲۰ هزار بسته در پویش رحمت پیشبینی شده که ۱۳ هزار بسته ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومانی ارائه شده است
محمد باقر بهشتی گفت: از هیئت تطبیق خواسته شود مصوبات را براساس قانون رد یا تصویب کند
غلامحسین مسعودی ریحان تاکید کرد: تمام مصوبات شورای شهر تبریز با جدیت در هیئت تطبیق بررسی میشود و سعی میشود امور شهرداری تبریز تسهیل شود .
وی بیان داشت: هیئت تطبیق تنها پیشنهاد کرده که شهرداری کمک هزینهای برای دستفروشانی که شناسایی کرده ارائه کند.
مسعودی ریحان گفت: مصوب شده شهرداری یک میلیارد تومان به پویش رحمت ارائه کند که تا کنون مبلغی داد نشده است.
فرج محمد قلیزاده با بیان اینکه در قانون باید و نباید وجود دارد و پیشنهاد جایی ندارد تاکید کرد: شهرداری باید توجه کند که براساس قانون پیگیری شود چرا که پیشنهاد قانون نیست.
قیلزاده تصریح کرد: برخی مصوبات کمیسیون ها بدون مصوبه شورا برای اجرا ابلاغ میشود که ارزش قانونی و اجرایی ندارد.
شهرام دبیری گفت: مصوبات کمیسیون به عنوان پیشنهاد و برای ارائه لایحه توسط شهرداری به شورا ارسال میشود و هیچگاه به صورت مصوبه ارسال نمیشود.
پیگیری شکایات شهروندان از پارک های حاشیه ای/ بحث تبدیل وضعیت ها هرچه سریعتر تعیین و تکلیف شود
شکور اکبرنژاد در تذکر خود خطاب به شهردار تبریز گفت: عزیزانی که از میراث فرهنگی آمده بودند گفتند ۲ قاپلی مرمت شده و مغازه ها تحویل دادا شده بگویند که مغازه هایی که شهرداری داده بود برگشت داده شده یا خیر.
وی تصریح کرد: موضوع پارک حاشیهای باید پیگیری شود چرا که شکایت شهروندان در این خصوص زیاد است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: نامه های ارائه شده به هئیت رئیسه مدتی است اعلام وصول نمیشود و هیات رییسه در این خصوص اقدامات لازم انجام شود.
اکبرنژاد اظهار داشت: بحث تامین نیروها کش داده نشود و هرچه سریعتر تعیین و تکلیف شود و منافع شهرداری مورد لحاظ قرار گیرد
وی در ادامه با بیان اینکه اکونومیســت در کتاب تغییرات بزرک در سال ۲۰۵۰با تکیه بر اعداد و ارقام از دولتی کوچکتر و تعدیل شده تر دفاع میکند گفت: دولت ها ومجموعه های عمومی مثل شهرداریها باید بیشترین ارتباط با شهروندانش داشته باشند تا ارتباط با شرکتها – در کنار این مساله، اکونومیست توصیه میکند که «دولت باید در حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر وارد عمل شود و از شرکتها و کسب وکارهای نوپا یا استارتآپ به خصوص درحوزه فناوریهای سطح بالا حمایت کند» چرا که این بهترین راه برای حمایت از همه آحاد جامعه است. رشد اصولاًاز جمعیت ماهر و در حال کار به وجود میآید و بنیان رشــد ســرمایه انسانی و آموزش است.
وی افزود: اکونومیست یک مجموعه علمی با سابقه قریب به ۱۸۰ سال تحلیل آماری است که پیشنهاداتی را در مدیریت دارد.
اکبرنژاد اضافه کرد: ارتباط وروابط کاری باید با افراد باشد نه با شرکتها پس اینکه ما کارگر و کارمند خویش را بواسطه شرکتها بر میداریم بر خلاف مطالعات علمی و آماری است و مفاسد پشت پرده زیادی را سبب میشود. اگر استخدام توسط خود شهرداریها بود مطمئن این همه نیرو نمی توانست وارد مجموعه شود زیرا لایه های متعدد نظارتی مانع آن می شد اما شرکتها نظارت چندانی ندارند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه سرمایه اصلی ما همین نیروها هستند به شرط آموزش های مرتبط و رعایت اخلاق حرفه ای اضافه کرد: الویت اول در اخلاق حرفه ای از خود ما ومدیران شهرداری باید آغاز شود.
اکبرنژاد تصریح کرد: پس آزموده را آزمودن خطاست لطفا اراده کنید حتی خطر پذیر باشید و شرکتها را کنار بگذارید و با تدبیر مدیریتی نیروهای لازم را وارد بدنه کنید و در ضمن به سبک سازی بدنه شهرداری برنامه داشته باشیم زیرا تمامی هزینه ها از جیب مردم شهر پرداخت میشود و نیروی اضافی و پرداخت غیر اصولی ظلم به شهروندان است و باعث عقب ماندگی پروژه های عمرانی است
وی با اشاره به نامه ۳۱ نهج البلاغه گفت: در این نامه آمده است که بدان که عجب و غرور ضد راستی و آفت عقل است . نهایت کوشش و تلاش را در زندگی داشته باش و از آنچه به دست آورده ای انفاق کن و برای دیگران اندوخته مکن و در حکمت۴۶ میتوان گناهى که تو را پشیمان کند بهتر از کار نیکى است که تو را به خود پسندى وا دارد.
پیگیری سریع روال تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری تبریز
محمد حسن اسوتچی گفت: روال موضوع تبدیل وضعیت ها و قرارداد ها باید هرچه سریع تر مشخص شود .
وی در تذکر میان دستور خود تصریح کرد: در سال های گذشته نیروهایی جذب شهرداری شده که شورا و شهرداری آنهارا جذب کرده و جای سوال دارد که تکلیف تبدیل وضعیت ها چه شد و یا چه افرادی مستحق تبدیل وضعیت هستند یا خیر.
اسوتچی تصریح کرد: اگر موضوع کش و قوس باشد افرادی که مقصر بوده اند را اعلام میکنیم.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مشخص شود برنامهای برای نحوه جذب نیرو در شهرداری وجود ندارد و زمانی که بدون برنامه نیرو جذب میشود شاهد این موارد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: نبود برنامه و جهت جذب نیرو در قالب های مختلف موجب بروز مشکلاتی شده است.
وی تاکید کرد: از بین نیرو های تامین نیرو مسئول انتخاب کرده ایم و به آنها حکم داده ایم و یا به صورت مامور به خدمت به محلی خارج از شهرداری رفته و این د رحالیست که حقوق خود را از شهرداری میگیرد.
اسوتچی با بیان اینکه هرجایی که خودمان نظر نداشته ایم گفته ایم مجوز استخدام نداریم و هر زمان نیاز دیدیم در قالب های مختلف نیرو جذب کردیم گفت: در شورای سوم طرحی آوردند که مسئولین دفاتر اعضای شورا از تامین نیرو به کار معین تبدیل شود که من مخالفت کردم و گفتم این موضوع باید با رعایت ضوابط و برای تمامی افراد باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: قبل از تبدیل وضعیت نوع قرارداد ها مشخص شودهرموقع مشکل داریم میگوییم وزارت کشور تعیین خواهد کرد وزارت کشور زمانی میتواند در این خصوص اعلان نظر کند که وقتی نیرو ها جذب شدند مجوز صادر میکرد. اول شرایط جذب نیرو مشخص شود و سپس شرایط تبدیل وضعیت مشخص شود.
اسوتچی با اشاره به نحوه استخدام فرزند خود گفت: فرزندم بارها به من اصرار کرد که در شهرداری حضور داشته باشم ولی گفتم شرمندهام اما امروز شاهد جذب افراد دیگر می شویم. فرزند خودم وقتی دید از طریق من نمیتواند جذب شهرداری شود از طریق دیگران جذب شد.
وی گفت: سیاست گذاری جز وظایف شورای شهر است و امیدوارم حرف و حدیث ها و مشکلات ادامه نیابد و هرچه سریعتر حل و فصل شود.
تصویب کاشت ۱ میلیون درخت انجام شده اما زمان کاشت درخت تمام شد/ همکاری برای کاشت درخت باید همه جانبه باشد