یکصدو هشتادو هفتمین جلسه ی شورای شهر تبریز صبح امروز به ریاست شهرام دبیری با حضور اعضا در عمارت ساعت برگزار شد.
به گزارش آذر صبح،شهرام دبیری در نطق پیش از دستور ضمن تسلیت سالگرد شهادت شهید والامقام ،دکتر مصطفی چمران عنوان کرد: ایشان ازافراد پیشروی انقلاب بودند و انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا را راه اندازی کردند؛ همچنین در میان محرومین و مستضعفین کشور های مختلف جایگاه والایی داشتند.
وی ادامه داد:این شهید والامقام حسین وار شهید شدند که برای انقلاب موجب سربلندی هستند.
شهرام دبیری همچنین با اشاره به سالگرد تاسیس بسیج اساتید و سازمان تبلیغات اسلامی و روز اصناف از زحمات و فعالین این عرصه قدردانی کرد و گفت: جهش تولید در سایه همکاری اصناف نمود پیدا میکند که امیدواریم همواره براساس عدالت عمل شود؛ همانطور که در جریان شیوع کرونا شاهد آن بودیم.
رییس شورای شهر تبریز در ادامه ابراز کرد: لازم است از اصناف حمایت شود و آنان نیز با رعایت عدالت و انصاف فعالیت های خود را بیش از پیش ادامه دهند.
دبیری در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با پروژه های عمرانی تبریزعنوان کرد:ضروری است شهرداری در اجرای پروژههای عمرانی سرعت عمل را بالابرده تا مردم نسبت به خدمات عمرانی رضایت مند باشند.
وی در ادامه بیان کرد:در خصوص اتوبوسرانی باید به سمت هوشمند سازی حرکت کنیم؛ شورای شهر آماده تخصیص اعتبار برای هوشمند سازی اتوبوسرانی برای افزایش کیفی و رضایتمندی مردم است.
رییس شورای شهر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد:۵۰۰ هزار تومان کمک هزینه معیشتی رانندگان و کمک رانندگان اتوبوسرانی به جهت شیوع ویروس کرونا به شرکت ها پرداخت شده اما یکی از شرکتها به دلیل وجود مشکل با رانندگان این مبلغ را به آنها پرداخت نکرده است.
دبیری در پایان خاطر نشان کرد: شهرداری علارغم اینکه قرار بود در قالب کمپین رحمت کارکنان شرکت اتوبوسرانی را عهده دار شود،اینکار را انجامنداده و لازماست هرچه سریعتر اقدامات لازام را عملیاتی کند.
لزوم تعیین و تکلیف بدهی های شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز /طلب شهرداری از شرکتهای خودروسازی با جدیت پیگیری شود
گزارش حسابرسی شهرداری و سازمان های وابسته در خصوص شرکت واحد بررسی شد.
محمدباقر بهشتی عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه در این رابطه ابراز کرد:روز گذشته در رسانه ملی اعلم شد که معاون شهردار تهران برای خرید اتوبوس با ایران خودرو به توافق رسیده که امیدواریم شهرداری تبریز نیز نسبت به این موضوع ورود پیدا کند.
این عضو شورای شهر تبریز ادامه داد: با این وجود ظرفیت اتوبوس در ایران خودرو وجود دارد و شهرداری تبریز نیز می تواند نسبت به خرید اتوبوس اقدام کند.
شهرامدبیری رییس شورای شهر تبریز نیز در رابطه با این گزارش اظهار کرد:بدهی شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز به تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی تا یک ماه تعیین و تکلیف شود.
وی بیان کرد: بیش از ۳۰ میلیارد تومان بخشودگی جرایم تامین اجتماعی بلا تکلیف مانده که باید تعیین و تکلیف شده و به شورای شهر گزارش داده شود.
فرج قلیزاده، دیگر عضور شورای شهر تبریز در این رابطه اظهار کرد: زمانیکه کسی اتوبوسهای یورو ۲ را خریداری نمی کرد شهرداری تبریز ۳۲ دستگاه خرید کرده بود، نیروی انتظامی این اتوبوس ها را پلاک نکرد و آنها هم بلا استفاده ماندند، اینک باید مسئولان آن زمان پاسخگوی این هدر رفت بیت المال باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد:کاستی های مدیریتی دلیل فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی است، اوضاع این نهاد زمانی بهتر می شود که مدیران با جان و دل پای کارآمده و مشکلات را حل کنند.
قلیزاده در ادامه تشریح کرد:با قیمت ۱۵۰۰ تومانی یورو، اتوبوس خریداری کرده ایم که اگر امروز شرکت به تعهدات خود عمل کند باید از یورو ۲۰ هزار تومانی این خرید ها را ادامه دهیم.
سونیا اندیش، نائب رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این راستا عنوان کرد: بحث شرکت آکیا خودرو و قراردادش با شرکت اتوبوسرانی در آن زمان قیمت هر اتوبوس ۳۰۰ میلیون تومان بود که امروز این هزینه به بیش از ۳ میلیارد تومان رسیده است.
نائب رییس شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: مستنداتی که این شرکت وثیقه گذاشته معلوم نیست به نام چه کسی است.
وی ادامه داد: تا سال ۹۶ به مفاد قرارداد توجهی نشده و در این سال با یک جلسه غیر معقول باعث شدند وثیقه آنها به اجرا نرود.
اندیش گفت: تا امروز یک ریال از این قرارداد وصول نشده و اگر قرار بر پرداخت باشد باید به نرخ روز و بر اساس یورو پرداخت شود.
نائب رییس شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه ارقام بدهی آکیا خودرو بسیار بیشتر از مقادیری است که مشخص شده است، ادامه داد: قراردادی که در سال ۹۶ بسته شده غیرقانونی است و باید تعیین تکلیف شود.
وی بیان کرد:به نرخ امروز حداقل ۱۰۰ میلیارد تومان در شرکت واحد از دیگران بدهی داریم اما طلب خودرا به تامین اجتماعی پرداخت نکردهایم.
اندیش با بیان اینکه اسناد اتوبوس های خریداری شده ناقص است، ادامه داد: اسنادی که در قرارداد ها به عنوان وثیقه ارائه داده شده، دارای مشکل است، وقتی قرارداد ثابت را به قرارداد شناور تبدیل کردهاند باید توضیح دهند این کار چگونه به نفع شهرداری است.
نائب رییس شورای اسلامی شهر تبریز افزود: ۲۰دستگاه اتوبوسی که شرکت آکیا به شهرداری داده فاقد گواهی فنی بوده و ۱۸ دستگاه آن فرسوده است.
اندیش در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: وصول طلب شهرداری از شرکتهای خودروسازی با جدیت پیگیری شود.
عبداله تقی پور دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز هم ابراز کرد: جلسه ای اختصاصی برای بررسی مشکلات شرکت واحد برگزار شود تا مشکلات این نهاد بررسی و حل و فصل شود.
وی ادامه داد:بازسازی اتوبوسهای قدیمی در ناوگان اتوبوسرانی اقدامی بسیار ارزشمند بوده که در۵ سال گذشته نیز شاهد آن بوده ایم.
تقی پور افزود: بیش از ۴۵۰ دستگاه از اتوبوس های فعال از زمان فعالیتشان گذشته و ناوگان اتوبوسرانی کاملا فرسوده شده است، باید برای تامین اتوبوس چاره اندیشی شود.
وی با بیان اینکه در بحث خصوصی سازی شرکت واحد اتوبوسرانی اقدامات مطالعاتی درحال اجرا است، ادامه داد: در تلاشیم با مرور زمان شرکت واحد اتوبوسرانی را به بخش خصوصی تحویل دهیم تا شاهد کاهش مشکلات باشیم.
رییس شورای شهر تبریز هم در ادامه گفت: مواردی که در خصوص رفع مشکلات شرکت واحد اتوبوسرانی مطرح شد به عنوانتکلیف شهرداری پیگیری شود.
دبیری خاطر نشان کرد:موضوع قرارداد ها و بدهی های شرکت های خودروسازی به شهرداری پیگیری شود تا بیش از این متضرر نگردد.
رییس شورای اسلامی کلانشهر تبریز تاکید کرد:موضوع سوخت با شرکت گاز و حق مرخصی های رانندگان نیز باید پیگیری شود.
فریدون بابایی اقدم دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این رابطه اظهار کرد:معتقدم باید یک جلسه برای بررسی شرکت واحد اختصاص یابد.
وی ادامه داد: متروی ما در مسیرهای ایجاد شده خالی رفت و آمد می کند در حالیکه هزینه زیادی در بر داشته است.
ایرج شهین باهر، شهردار تبریز نیز در این راستا توضیح داد: بدهی ۵۰ مسلیاردی تامین اجتماعی در مقابل مشکلات انباشت شده چیزی نیست، تلاش ما این است که به صورت شفاف مشخص شود که در سازمان ها چه اتفاقی رخ می دهد.
شهردار تبریز در ادامه ابراز کرد:حل مشکل حمل و نقل عمومی برعهده دولت است و نمایندگان مجلس و مسئولین نیز باید پیگیر این موضوع باشند.
شهین باهر یادآور شد: از۸۷/۵ درصد سهم دولت در حمل و نقل عمومی نیم درصد را توانسته ایم بگیریم.
شهردار تبریز با بیان اینکه دولت در زمینه های مختلف به تعهدات خود در مشارکت با شهرداری عمل نمیکند، بیان کرد: در تعمیر و خرید اتوبوسهای شرکت واحد متاسفانه تعهدات دولت پرداخت نمیشود، تحریمها نیز مشکلاتی در خرید اتوبوس برای ما به ارمغان آورده اند.
محمد حسین اسوتچی دیگر عضو شورای شهر نیز اظهار کرد:اگر تنها هزار تومان از اموال شهرداری مصرف شود همه ما در آن مسئولیم.
وی ابراز کرد: حسابرسی موجب میشود حساسیت شورای شهر برای نظارت افزایش یابد.
بهشتی در ادامه گفت:پیشنهاد من این است که گزارش حسابرسی اتوبوسرانی با شرط اصلاح موارد دارای ایراد و پیگیری افرادی که در ایجاد مشکلات مسئول بوده اند رای گیری شود.
وی اذعان داشت: باید مدیرانی که در زمان مدیریت خود موجب متضرر شدن شهرداری شده اند شناسایی و جوابگو باشند.
اعضای شورای شهر تبریز گزارش حسابرسی سال ۹۶ شرکت اتوبوسرانی را با این شرط که موارد اعلامی تا زمان حسابرسی سال ۹۷ از طرف شهرداری رفع و تعیین تکلیف شود، تصویب کردند.
آسفالت ریزی ۳۵۰ هزار تنی در معابر تبریز طی سال ۹۹/ راه دسترسی مقبرهالشعرا تا یک ماه آینده از ضلع شمالی محیا می شود
محمد حسین اسحقی با ارائه گزارشی در خصوص پروژه های عمرانی شهرداری توضیح داد:امسال ۳۵۰ هزار تن آسفالت ریزی در سطح شهرانجام شده است.
معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز ادامه داد: با وجود بیماری کرونا و بارندگی آسفالت ریزی ها با اصول فنی صورت گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد:۵۱ درصد بودجه مناطق شهرداری، برای پروژه های صرفا عمرانی تعلق گرفته است.
اسحقی اذعان داشت:۹۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان ارزش ۱۱۸ پروژه عمرانی مجوز دار در مناطق است.
عبدالله تقیپور عتضو شورای شهر تبریز در این رابطه اظهار کرد:اعتبارات تخصیص یافته در حوزه حمل و نقل تا امروز در مناطق به مناقصه نرفته است.
وی ادامه داداز بین ۹۵۹ پروژه عمرانی که باید اجرایی می شد تنها برای ۷۵ پروژه قرارداد بسته شده است.
تقی پور با بیان اینکه آیا ۴۳۱ پروژهای که صرفا عمرانی است در تیرماه قرارداد آنها بستهمیشود یا خیر، گفت: این ماه ها بهترین زمان اجرای مناقصات عمرانی است که باید هرچه سریعتر عملیاتی شود.
این عضور شورای شهر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در حوزه زیرسازی و اصلاح آسفالت بسترهای لازم فراهم شده است.
تقیپوردر پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: ضروری است که ناظران کارآمد در اجرای آسفالت ریزی نظارت داشته باشند تا پروژههای شهرداری در زمینه آسفالت ریزی با کیفیت مناسب اجرا شود و هزینه های شهرداری ازبین نرود.
محمد حسین اسحقی در ادامه توضیحات خود اظهار کرد: قیمت قیر در ماههای اخیر دوبرابر شده است، سعی میکنیم مصالح مصرفی به خصوص قیر قبل از اتمام خریداری شود.
فرج قلیزاده هم اظهار کرد: آسفالت ریزی ۴ روستای خارج از حریم با کیفیت تر از سطح شهر تبریز صورت می گیرد، در حالی که در قانون آمده هزینه های شهرداری هر شهر باید در خود آن شهر خرج شود نه روستاها ی خارج از حریم، پس این هزینه ها و مصالح با کیفیت باید برای خود تبریز استفاده شود.
در ادامه فریدون بابایی اقدم، دیگر عضور شورای شهر تبریز نیز در این خصوص گفت: شهرداری باید پاسخگو باشد که چرا خارج از حریم شهر تبریز اقدام به آسفالت ریزی کرده است.
اسحقی در ادامه در بخش دیگری از سخنان خود توضیح داد:جاده ی آناخاتون در حال تعریض بوده و این پروژه با پیشرفت ۵۰ درصدی روبه رو است.
وی اظهار کرد: راه دسترسی مقبرهالشعرا از ضلع شمالی تا یکماه آینده ایجاد میشود و تاپایان سال دو ضلع دیگر نیز تکمیل خواهد شد.
عبدالله تقی پور نیز در ادامه اظهار کرد: کمیسیون فرهنگی و کمیته نام گذاری به عناوین و نام گذاری پروژه ها در شهرداری توجه کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با پل پیشقدم عنوان کرد:متاسفانه دلیل تخریب پل پیشقدم ایراد در طراحی یا در اجرایش بوده که باید مشکلات و خطاهای آن مشخص شود.