مدیرعامل شرکت زیرساخت و توسعه راههای کشور گفت: در ۲.۵ سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای پروژه راهآهن اردبیل-میانه هزینه شده که این مبلغ برای اجرای پروژههای عمرانی کمنظیر است.
به گزارش آذر صبح به نقل از ایرنا ، خیرالله خادمی روز پنجشنبه در جریان بازدید از روند اجرای پروژه راهآهن اردبیل افزود: رقمی نزدیک به همین اندازه نیز باید تا سال آینده برای پروژه هزینه شود تا پروژه در فاز اول آماده بهرهبرداری شود.
وی بیانکرد: تزریق اعتبارات از سایر منابع و ماده ۵۶، بانک ملی و منابع تملک دارایی با تخصیص بالای ۱۰۰ درصد انجام گرفته است.
خادمی با اشاره به اجرای مطلوب بخشهای مختلف این پروژه بر اساس زمانبندی انجام گرفته، گفت: برای این پروژه هفت ایستگاه پیشبینی شده که ۹۵ درصد از عملیات اجرایی بزرگترین ایستگاه این خطآهن (ایستگاه اردبیل) با ۲۴ هزار مترمربع اجرا شده است.
وی با بیان اینکه تا چهارماه آینده عملیات اجرایی این ایستگاه به پایان میرسد، افزود: سه ایستگاه از هفت ایستگاه این پروژه مهم بوده و تا پایان سال اجرای به بهرهبرداری میرسند.
او با اشاره به انجام روسازی ۱۷ کیلومتر از عملیات راهآهن اردبیل تشریح کرد: با اجرای ماهانه ۱۰ کیلومتر از این عملیات تا پایان سال ۱۰۰ کیلومتر از روسازی پروژه انجام خواهد شد.
خادمی گفت: این پروژه یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی کشور بوده و ۳۱ کیلومتر تونل در مسیر اجرا دارد.
وی با اشاره به وجود ۵ کیلومتر پل و زیبایی احجام، این پروژه را یکی از کمنظیرترین پروژهها در کشور دانست.
به گفته وی، زیرسازی این پروژه حدود ۸۵ درصد پیشرفت دارد و تا پایان سال اجرای ابنیه تمام و قسمتهایی که منفک هستند، به هم متصل میشود.
عملیات اجرایی راهآهن اردبیل به طول تقریبی ۱۷۵ کیلومتر در سال ۸۴ شروع شده است.
در طرح راهآهن اردبیل – میانه ۶۲ دستگاه تونل به طول ۲۳ هزار و ۸۱۰ متر، چهار کیلومتر پل درهای بزرگ، سه کیلومتر پل آبرو و ۱۰ دستگاه گالری به طول چهار کیلومتر اجرا میشود.
حجم عملیات اجرایی این خط ریلی بسیار گسترده بوده و برای تکمیل آن حدود ۳۵ هزار تن مصالح فلزی همچون آهنآلات، میلگرد و کابل و حدود ۲۲۰ هزار تن سیمان نیاز است.