ده ها تن از شاعران و نویسندگان تبریز با صدور بیانیه ای، مخالفت خود را با نامگذاری روز تبریز همزمان با سالروز صدور فرمان مشروطیت ابراز داشتند.
به گزارش آذر صبح، متن بیانیه بهه شرح زیر است:
در آستانه عید عظیم غدیر با کمال تاسف مطلع شدیم که روزی نامناسب و شاهنشاهی به عنوان روز ِ شهری تعیین شده که نخستین پایتخت حکومت وحدت ملی شیعه در ایران، و مرکز فروزان انقلاب اسلامی یعنی قیام ۲۹ بهمن ۱۳۵۶، کانون عاشورائیان حماسه آفرین و شهر شهدای محراب است
با اندوه فراوان، رسانه ها به نقل از دبیر شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی خبر دادند که روز ۱۴ مرداد توسط شورای یاد شده به عنوان (روز تبریز)تعیین شده است.
روز ۱۴ مرداد ۱۲۸۵ روزی است که روایتگران غربگرا و ماسونی، آن را به عنوان روز صدور فرمان مشروطیت توسط یکی از شاهان سلسله منحوس قاجار یعنی مظفرالدین شاه معرفی کرده اند!
این فرمان، با ادبیاتی شاهنشاهی و فرعونانه نسبت به ملت بزرگ ایران نوشته شده و تحقیر ملت بزرگ ایران در سطور نخست آن که ملت ایران به عنوان (رعیتِ شاه)معرفی شده،به روشنی هویداست؛
(«جناب اشرف صدراعظم — از آن جا که حضرت باری تعالی جلشأنه سررشته ترقی و سعادت ممالک محروسه ایران را به کف کفایت ما سپرده و شخص همایون ما را حافظ حقوق قاطبه اهالی و رعایای صدیق خودمان قرار داده لهذا در این موقع که اراده همایون ما براین تعلق گرفت که برای رفاهیت و امنیت قاطبه اهالی ایران و تشیید مبانی دولت، اصلاحات مقننه به مرور در دوائر دولتی و مملکتی به موقع اجرا گذارده شود چنان مصمم شدیم که مجلس شورای ملی…)
اکنون سؤال این است؛ فرمانی با ادبیاتی چنین فرعونانه و موهن نسبت به ملت، چه نسبتی با شان و شکوه و هویت دینی و ملی تبریز دارد که جمعی از مدتها پیش در تلاش بودند تا روز صدور آن را (روز تبریز)به قلم آورند؟
متاسفانه از سالها پیش، جریانی در تبریز به دنبال کمرنگ کردن هویت اصیل دینی و ملی تبریز و برپایی نمادهای خاص در این شهر در قالب برجسته سازی تفکر مشروطه گرایی غربی در مقابل اندیشه انقلاب اسلامی است. برپایی مجسمه یکی از عناصر ماسونی و از عوامل دخیل در اعدام مجتهد بزرگ شیعه (شهید آیت الله شیخ فضل الله نوری)در مرکز تبریز تنها یکی از اقدامات این جریان است.
تبریز ، این نخستین پایتخت تشیع و مرکز خیزشهای شیعی در تاریخ، در قیام تنباکو، در اعتراضات به کشف حجاب، در خرداد ۴۲ نشان داده است که مسیر حرکت او،مسیری صعودی به سوی قله های کمال هویت تمدن شیعی ایرانی است. این شهر با قیام شورانگیز خود در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ و با لبیکی چنان آتشین به دعوت امام راحل (قدس سره) و با لرزه افکندن به کاخ ستمشاهی، تقدیم هزاران شهید در دفاع مقدس، قیام ۸ دی ۱۳۸۸ و … نشان داد که دهها سال از مناسبتهای شاهنشاهی مانند صدور فرمان مظفرالدین شاهی و از مرحله رعیت خوانده شدن ملت و از دوره حرکتهایی مانند مشروطیت عبور کرده و در پرتو هویت شیعی خود با انقلاب اسلامی به کمال و بلوغ آزادی و آزادگی رسیده است و روا نیست که در حرکتی قهقرایی و ارتجاعی، از انقلاب اسلامی رجعتی به دوره قجریه انجام شود و روز صدور فرمان شاه قاجار به عنوان روز تبریز تعیین شود.
با توجه به این که تعیین روز تبریز هنوز رسمیت نیافته و هنوز مورد تایید شورای فرهنگ عمومی کشور قرار نگرفته است، با اعتراض شدید نسبت به تعیین ابتدایی و غیررسمی روز صدور فرمان شاه قاجار به عنوان روز تبریز، از مسئولین امر و بخصوص شورای فرهنگ عمومی کشور می خواهیم با ارجاع موضوع به شورایی ذیصلاح از اهل اندیشه و فرهنگ و متفکران بصیر، روزی متناسب با هویت و فرهنگ و تاریخ تبریز به عنوان (روز تبریز)تعیین شود.
شایان ذکر است،شهین باهر شهردار تبریز که تحصیل کرده امور ساختمانی و عمرانی است و تخصصی در امور فرهنگی و فکری ندارد،در پیامی که به مناسبت به اصطلاح روز تبریز صادر کرده، اذعان داشته که شورای فرهنگ عمومی استان به پیشنهاد وی روز صدور فرمان مظفرالدین شاه را به عنوان روز تبریز تصویب کرده است!
از سوی دیگر با عنایت به اینکه سالهاست فردی روحانی معاونت فرهنگی شهرداری تبریز را بر عهده داشته،انتظار این بود که جهت گیریها در فعالیتهای فرهنگی-هنری شهرداری تبریز اصلاح شود، انتظاری که محقق نشده است.
کاظم پوررادی -شاعر و ذاکر اهل بیت (ع)
ستار رزاقی-شاعر و ذاکر اهل بیت (ع)
حجه الاسلام نیازی -شاعر و فعال فرهنگی
حجتالاسلام محمدرضا رضوانی- کارشناس مسائل دینی و فعال فرهنگی
حجتالاسلام نوری -کارشناس دینی و شاعر و فعال فرهنگی
خانم رقیه غلامی -فعال رسانه و شاعر اهل بیت و انقلاب
ناصر طریحی سرخابی- نویسنده، کارگردان و فعال فرهنگی
دکتر رضا شیبانی- فعال فرهنگی و شاعر انقلاب
علی شهودی- شاعر و فعال فرهنگی
بهمن نخلستانی متخلص به صوفی- شاعر اهل بیت ع
جواد حاجی حسینی متخلص به سدید هریسی – شاعر و فعال فرهنگی
محمدرضا صادقی متخلص به شیدا – ساغر انقلابی اهل بیت ع
محمد رنجی تبریز شاعر انقلابی اهل بیت ع و فعال فرهنگی
حسین اسرافیلی-شاعر
اکبر رضایی تبریزی- محقق و روزنلمه تگار
شهرام آقاخانی- نویسنده
علی حاجی وند- پژوهشگر و نویسنده
محمد رضایی -روزنامه نگارجه الاسلام علی احمدپور ترکمانی- پژوهشگر و نویسنده
محسن عارف – پژوهشگر
رستم شاهمرادی سرایی-شاعر
جوادی نوبهار – شاعر
خلیل محمدی – پژوهشگر تاریخ
حجه الاسلام یاسین پورعلی – پژوهشگر و نویسنده
خلیل آسانی (حائر) -شاعر
مجاهد تبریزی -شاعر
غلامرضا دوست زاده -پژوهشگر تاریخ
علیرضا سعدی -شاعر
ناصر همرنگ -نویسنده و پژوهشگر تاریخ
حسن عبداللهی -فعال فرهنگی
احمد کاظمی – پژوهشگر و نویسنده در حوزه تاریخ و سیاست
جمشید فتحی پور – شاعر
حسن زرنقی -شاعر
اصغر فرشچی( عدلی تبریزی) – شاعر اهل بیت ع و فعال فرهنگی
قربان زارعی متخلص به ادیب – شاعر انقلابی اهل بیت ع و فعال فرهنگی
دکتر امین صادقی – شاعر انقلابی اهل بیت ع و فعال فرهنگی
حجت الاسلام جواد اوجاقی-
دبیر ستاد تفسیر قرآن استان
مبلغ احکام و شاعر و فعال فرهنگی
جواد خداداده – فعال فرهنگی
آقای حسین پاینده (خاشع)
علیرضا شیرانی -شاعر
عبدالوهاب عباسی -شاعر و ذاکر اهل بیت علیهم السلام
روح الله اسماعیلی (منادی) -شاعر و ذاکر اهل بیت علیهم السلام
حبیب طاهری – کارشناس فرق و ادیان و فعال فرهنگی
محمد یادگاری -شاعر
علی اشرفی – شاعر و مداح اهل بیت ع
یدالله ضیایی فر- شاعر اهل بیت ع
صدوقی- فعال فرهنگی و کارشناس سیاسی
موسی جوانی- شاعر و فعال فرهنگی
علیرضا عباسی متخلص به احسان- شاعر و مداح اهل بیت ع
خانم خدیجه رضاپور- شاعر اهل بیت ع
محمد کبیر – فعال فرهنگی
عبدالوهاب عباسی- شاعر اهل بیت ع
محمد سالک رحیمی- فرهنگی فعال فرهنگی
اللهوردی صادقی اهری- شاعر و فعال فرهنگی
حسین فرهادی مراغه ای متخلص به فتی- شاعر اهل بیت علیهم السلام
حاج مجتبی زادصادق – محقق و پژوهشگر ادبیات عاشورایی
مسعود عالم پور رجبی – شاعر و فعال فرهنگی
سید مسعود نقیب نویسنده و روزنامه نگار و شاعر اهل بیت ع
جلال محمدی -شاعر