یکصد و نود و چهارمین جلسه شورای شهر تبریز صبح امروز با انتخابات هیات رئیسه در محل عمارت تاریخی شهرداری تبریز برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، شهرام دبیری، رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهرداری سرعت عمل خود را در خصوص اجرای پروژه های عمرانی افزایش داده و در کنار افزایش سرعت عمل کیفیت نیز ارتقا یابد.
دبیری با اشاره به بازسازی پروژه پل پیشقدم اظهار داشت: مدتها از شروع اجرای این پل گذشته و طولانی شدن آن باعث ایجاد مشکلاتی برای شهروندان ایجاد شود.
وی تصریح کرد: بارها نسبت به اجرای سریع پروژههای عمرانی تذکر دادیم اما هنوز ترتیب اثر داده نشده است.
شهرام دبیری با تبریک روز خبرنگار گفت: خبرنگاران به راستی افرادی هستند که سختی کار به آنها تعلق میگیرد و در تمامی شرایط و زمان ها در خط مقدم قرار دارند که امیدواریم قلم آنها راسخ باشد و با عدالت رفتار کنند . مسئولین نیز باید همکاری مناسبی با خبرنگاران داشته باشند و عادلانه از همه خبرنگاران حمایت کنند.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: از خبرنگاران نیز انتظار میرود وارد مسائل خصوصی و حاشیه سازی های ناعادلانه نشوند که البته چنین خبرنگارانی در تبریز بسیار اندک هستند و خبرنگاران با عدالت و بدون جانبداری فعالیت میکنند
شهرام دبیری ضمن تبریک عید غدیر خم افزود: امیدواریم ما حضرت علی را به عنوان الگوی جامعه در خود انتخاب و منش آن حضرت را به عنوان سرلوحه کار خود قرار دهیم.
دبیری رییس باقی ماند / آجودان زاده نایب رییس شد
در ابتدای این جلسه انتخابات هیأت رئیسه شورای اسلامی ششهر تبریز برای سال چهارم برگزار شد.
شهرام دبیری تنها کاندیدای ریاست شورای شهر تبریز شد و با کسب ۸رای به عنوان رئیس سال چهارم پنجمین دوره شورای شهر تبریز انتخاب شد.
در ادامه علی آجودان زاده برای نایب رئیسی شورای اسلامی شهر تبریز کاندید شده و با کسب ۹ رای به عنوان نائب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز انتخاب شد.
نوبت به کاندیداهای دبیر اول رسید که سعید نیکوخصلت بعنوان تنها کاندیدای دبیر اولی اعلام آمادگی کرد و با کسب ۱۱ رای برای سال دوم به عنوان دبیر اول شورای اسلامی شهر تبریز انتخاب شد.
کریم صادق زاده نیز تنها نامزد تصدی دبیر دوم (سخنگوی شورا) شد که وی نیز با ۸ رای برای چهارمین سال متوالی به عنوان سخنگوی شورا در ترکیت هیات رئیسه باقی ماند.
انتخابات خزانه داری شورا آخرین انتخاب برای عضویت در هیات رئیسه جدید شورا بود که غلامحسین مسعودی ریحان و محرم محمد زاده به عنوان کاندیدا اعلام آمادگی کردند که نهایتاً مسعودی ریحان با ۷ رای و محرم محمدزاده با ۳ رای ، مسعودی ریحان در این سمت باقی ماند.
بررسی نحوه دریافت عوارض صـدور پروانه ساختمانی موسسه خیریه حمایت از مستمندان
دومین دستور جلسه مبنی بر، بررسـی لایحه شـهرداری تـبریز در خصوص عوارض صـدور پروانه ساختمانی موسسه خیریه حمایت از مستمندان مبنی بردریافت ۲۰ % ( بیست درصد ) از میزان کل بدهی برآوردشده و اخذ مابقی عوارض مذکور با انعقاد قرارداد فیما بین شهرداری تبریز و موسسه خیریه مستمندان جهت استفاده از خدمات موسسه به افراد نیازمند در دستور کار قرار گرفت.
محمد باقر بهشتی در بررسی دومین دستور جلسه علنی شورا گفت: صندوق حمایت از مستمندان تبریز الگوی سایر نهاد های حمایتی است که به عنوان افتخار تبریز مطرح هستند.
وی اظهار داشت: این صندوق برای ساخت و ساز در خیابان دارایی باید عوارض پرداخت کند که مقرر شده ۱۰ درصد عوارض نقدی پرداخت شود و مابقی به صورت معرفی افراد مستمند از سوی شهرداری برای حمایت از مستمندان تبریز صرف شود.
فریدون بابایی اقدم نیز تاکید کرد: صندوق حمایت از مستمندان چندین دهه است که برای حمایت از مستمندان تبریز هزینه صرف میکند اینکه اعضای شورا و شهرداری مستمندان را به این صندوق معرفی کند برخلاف رویه این موسسه است .
وی گفت: پیشنهاد میدهم شهرداری مرکز ما به ازای این مبلغ را به شهرداری منطقه ۱۰ پرداخت کند.
سونیا اندیش همچنین اظهار داشت: فعالیتهای صندوق حمایت از مستمندان بیش از ۶۰ سال است و اگر امروز تبریز به عنوان شهر بدون گدا مطرح است در سایه چنین فعالیتهایی است که لایق است در راستای قدردانی از صندوق حمایت از مستمندان بخشش کامل را داشته باشیم .
وی اضافه کرد: در صورت تعیین ۲۰ درصد نقدی مشکل حسابرسی ایجاد میشود، پیشنهاد میکنم هیچ مبلغی دریافت نشود.
اندیش اضافه کرد: صندوق مستمندان بر گردن تک تک ما حق دارد . نباید صندوق مستمندان را همانند سایر نها های حمایتی دید.
وی گفت: برای دریافت عوارض پروانه جاهای بسیاری هستند کا باید از آنها پول گرفته میشد که گرفته نشده است، در دورههای قبل افراد بسیاری از پرداخت عوارض معاف شده اند.
شکور اکبرنژاد در ادامه افزود: ضمن اینکه از زحمات این صندوق قدردانی میکنیم تاکید میکنیم تدبیری برای نظارت بر هزینه کرد ۶ میلیارد تومان بخشش عوارض ساختمان در نظر گرفته شود.
بابایی اقدم گفت: براساس اعلام شهردار منطقه میزان عوارض صدور پروانه برای ساختمان صندوق مستمندان بیشتر از ۶ میلیارد تومان است.
عبداله تقیپور تاکید کرد: اگر قصد داریم به صندوق حمایت از مستمندان کمک کنیم ساختار آنها را به هم نزنیم و کل این مبلغ در راستای تقویت صندوق حمایت از مستمندان بخشیده شود یا اگر قرار دادی بسته میشود مبلغ اندکی اخذ و مابقی به صندوق واگذار شود امروز صندوق حمایت از مستمندان به عنوان بانی «تبریز شهر بدون گدا» مطرح است.
همچنین اندیش تصریح کرد: در موضوعات که بخش خصوصی برای انتفاع شخصی میخواهد تعرفه عولرض را پرداخت کند به راحتی مورد تخفیف و بخشش قرار میگیرد اما برای حمایت از صندوق حمایت از مستمندان بحث های زیادی میشود.
اندیش گفت: باعقد قرارداد شهرداری با مستمندان برای هزینه کرد ۶ میلیارد تومان و معرفی مستمندان از طرف شهرداری و اعضا زمینه فساد را تشکیل میدهیم.
غلامحسین مسعودی ریحان گفت: در تبریز چندین خیریه دیگر نیز فعال هستند که در راستای تبریز شهر بدون گدا فعالیت میکنند که اگر آنها نیز از ما درخواست کمک و هبه داشته باشند میتوانیم به آنها کمک کنیم؟
وی اظهار داشت: دولت و مجلس اگر ریالی به بخشی ارائه دهد یا باید هبه باشد یا اگر قرارداد بسته شود باید برای آن نظارت وجود داشته باشد.
ریحان گفت: اگر این پول را هبه کنیم باید برای سایر خیریه ها نیز عملکرد مشابه داشته باشیم و در صورت قرارداد حتما نیازمند نظارت است.
فریدون بابایی اقدم با بیان اینکه قبل از اینکه لایحه شهرداری را بررسی کنیم باید سخنان شهردار منطقه را نیز بشنویم گفت: قیمت واقعی و روز عوارض پروانه ساختمان مستمندان ۲۵ میلیارد تومان است اما شهرداری آنرا با قیمت سال ۹۸ حساب کرده است.
در پایان مقرر شد لایحه شهرداری تبریز مبنی بر اعمال تخفیف عوارض پروانه برای صندوق حمایت از مستمندان برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع داده شد.
اسوتچی؛ عدم شفافیت موضوعات در شهرداری عاملی برای رفع نشدن مشکلات است
محمد حسن استوچی گفت: طی ۱۳ سال گذشته که در شورای اسلامی شهر تبریز حضور دارم، شهروندان به خوبی من را میشناسند.
وی با اشاره به اینکه برخی از مشکلات طی ۱۳ سال گذشته تا کنون رفع نشده است تاکید کرد: لازم است امروز برخی از موضوعات شفاف سازی شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: کل عملکرد شهرداری باید برای شهروندان شفاف سازی شود که جواب مناسبی در این خصوص تاکنون گرفته نشده است.
وی تصریح کرد: قول هایی که به مردم داده شده و عمل نشده باید تعیین تکلیف شود و دلایل آن به مردم اعلام شود.
اسوتچی با بیان اینکه نامه هایی که با امضای رئیس شورای شهر ارسال شده و بعد از گذشت ۵ ماه هنوز جوابی به آن داده نشده افزود: این یعنی تفاوتی بین امضا رئیس شورا و عضو شورا وجود ندارد که موجب پایین آمدن شان شورا و رئیس شورا میشود.
اسوتچی گفت: تا امروز سه نامه با امضای رئیس شورای شهر چندین ماه است بلاتکلیف باقی مانده است.
وی با بیان اینکه امروز اگر امانت داری در شورا و شهرداری اجرا نشود پس در کجا باید شاهد آن باشیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: با اختیاراتی که شورای شهر و شهرداری و حراست و بازرسی دارند اگر نتوانیم با شفافیت پاسخ سوالات و ابهامات را بدهیم، این قابل قبول نیست و عدم شفافیت ها موجب شده به صورت انتفاعی اقدام به نسب بنر در شهرداری و شورا کنم.
محمد حسن اسوتچی اظهار داشت: با وجود عدم شفاف سازی در فضای مجازی ما اعضای شورا به اقداماتی محکوم شدیم جالب توجه است.
وی تاکید کرد: مردم حق دارند انتقاد کنند چون شفاف سازی وجود ندارد .
محمد حسن استوچی گفت: چه در شورای شهر فعلی و چه در دورههای قبل نه در معامله ها حضور داشتم و نه امتیازی کسب کرده ام و نه در انتصاب شهرداران اقداماتی انجام داده ام.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه در دوره قبل نامه استیضاح شهردار اسبق را من نوشتم گفت: برخی اعضا آن را امضا کردند اما رای خودرا پس گرفتند سوال اینجاست که اگر به قطعیت نرسیده بودند نباید امضا میکردند.
اسوتچی تاکید کرد: حراست شهرداری به سوالات شفاهی جواب نمیدهد و آنرا منوط به ارسال نامه میدانند.
وی گفت: امروز نوزدهم ماه است و حقوق چهار شرکت فعال در عینالی و ۳ پیمانکار فضای سبز منطقه ۷ و شرکت بهره برداری مترو پرداخت نشده است قرار بود اول حقوق کارگران پرداخت شود بعد حقوق مدیران که امروز شاهد آن نیستیم.
اسوتچی با اشاره به اینکه برخی شنیده ها حاکی از تهدید کارکنانی است که حقوق خود را طلب میکنند اظهار داشت: از سوی شهرداری تهدید به اخراج میشوند.
محمد حسن اسوتچی گفت: حقوق خرداد دو شرکت عینالی هنوز در مرداد پرداخت نشده است
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: اگر به سوال ها پاسخ داده نشود و حقوق ها پرداخت نشود در جلسه آینده مانع اجرای جلسه شورای شهر خواهم شد.
اسوتچی اضافه کرد: برای ایجاد خزانه متمرکز در شهرداری تلاش های بسیاری شده که اگر اجرا نشود تمامی زحمات بر زمین خواهند ماند.
فضای سبز در مناطق حاشیه نشین بسیار کم است
محرم محمدزاده گفت: امیدوارم روزی برسد که مردم و اعضای شورا به جوانان شهر نیز اعتماد کنند چرا که پیروزی در جنگ هشت ساله در سایه حمایت از جوانان بوده است .
وی با بیان اینکه امیدواریم شهروندان در جریان امور شهر قرار گیرند افزود: تا زمانیکه ما پشت میزهای میلیاردی نشستیم سخنانمان اثری نخواهد داشت.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: در شهرک اندیشه انبار خدمات بهداشتی وجود دارد که وضعیت بهداشت در آنجا مناسب نیست.
محمدزاده تصریح کرد: فضای سبز در مناطق حاشیه نشین بسیار کماست و در فلکه آذربایجان بوی بد حاصل از نقل و انتقال زباله موجب اذیت شهروندان میشود.
وی گفت: تبریز در گذشته شهر بدون گدا بود اما امروز شاهد حضور متکدیان از سایر شهر ها هستیم که خواهشمندم به صورت جدی با حضور این افراد برخورد شود.
محمد زاده اضافه کرد: پرداخت حقوق کارکنان قطار شهری در اولویت باشد.
شهردار نسبت به مسئله برنامه و بودجه جدییت داشته باشد
محمد باقر بهشتی نیز در تذکر خود عنوان کرد: بودجه متمرکز در شهرداری تبریز مصوب شده اما چند ماه است که مدیرکل برنامه و بودجه درشهرداری تبریز وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بودجه اسمی شهرداری تا امروز تحویل داده نشده است گفت: شهردار نسبت به مسئله برنامه و بودجه جدییت داشته باشد.
وضعیت قرارداد پارکحاشیهای شهر تعیین تکلیف شود
فرج محمد قلیزاده نیز گفت: نتیجه تذکراتی که داده میشود در صحن شورا دیده نمیشود.
وی افزود: تداوم کمیسیونهای توافق و دریافت خودیاری درست نیست که نامه کتبی آن نیز تحویل رئیس شورا داده شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اظهار داشت: موضوع وضعیت قرارداد پارکحاشیهای شهر که قرار بود بررسی شود، باید تعیین تکلیف شود.
قلی زاده بیان داشت: درخصوص هزینه کرد در روستاهای الحاق نشده به تبریز که دو کمیسیون برای بررسی آن مشخص شدند همچنان جواب مشخصی ارائه نشده است.
وی با اشاره به نطق میان دستور محمد حسن استوچی گفت: چرا باید بررسی نشود که عضو شورای شهر اقدام به نصب بنر میکند دلیل نصب بنر این است که به نامههای عضو شورای شهر پاسخ داده نشود.
قلیزاده اضافه کرد: پرداخت به موقع حقوق کارکنان و جواب به نامهها تنها خواسته آقای اسوتچی است که خواستار رسیدگی به این موضوعات هستیم.
شهرداری به موقع نسبت به پاسخ دهی نامههای اعضای شورا اقدام کند
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهرداری به موقع نسبت به پاسخ دهی به نامههای اعضای شورا اقدام کند
دبیری تصریح کرد: نامه هایی که زمان آنها گذشته و توسط شهرداری به آنها پاسخ داده نشده اطلاع داده شود تا رسیدگی شود .
وی ادامه داد: باید در جلسه هیئت رییسه یک نفر برای پیگیری نامههای اعضا شورا به شهرداری انتخاب شود تا شاهد بروز مشکلات نباشیم.
مشکلات عدم پرداخت حقوق کارکنان بررسی شود
همچنین فریدون بابایی اقدم گفت: مشکلات عدم پرداخت حقوق کارکنان عینالی و شرکت بهره برداری بررسی شود و شهردار در این خصوص توضیح دهد.
وی با بیان اینکه در طراحی های پروژههای عمرانی دقت لازم وجود ندارد تاکید کرد: طراحی پروژه مسقف سازی گلزار شهدا به گونه ای است که به دلیل کثرت شمع گذاری، شاهد ستونهای بسیاری هستیم و طی بازدیدهایی که انجام داده ام مشکل طراحی در پروژه پل همسان کابلی نیز شاهد هستیم.
بابایی اقدم افزود: بر اساس اطلاعات رسیده ظاهرا عامل اصلی این مشکلات در طراحی ها، انتخاب طراح از میان اقوام و ارتباطات فامیلی و انتصاب طراح سفارشی برای پروژه های خرد و کلان در شهر تبریز موجب شده تا پروژه ها با طراحی های غلط و هزینه های بالا اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه نظارت درستی بر اجر پروژههای شهرداری وجود ندارد گفت: لازم است در این زمینه توجه جدی شود.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: بودجه متمرکز که بارها در این خصوص تذکر دادیم هنوز اجرایی نشده است.
بابایی اقدم تاکید کرد: دفاتر تسهیل گری در مناطق حاشیه نشین که قرار بود اجرا شود هنوز اجرا نشده است که لازم است تسریع شود و دلایل عدم اجرا نیز بیان شود.
گزارش حسابرسی شهرداری و سازمان های وابسته بررسی شد
در ابتدا نماینده شرکت حسابرس با ارائه توضیحاتی از آخرین وضعت حسابرسی سازمان ترافیک شهرداری تبریز گزارشی ارائه کرد.
محمد باقر بهشتی در این خصوص گفت: گزارش حسابرسی سال ۱۳۹۷ سازمان ترافیک که در حسابرسی سال ۹۶ شورای شهر ۹ مورد اصلاحی برای حسابرسی سال ۹۷ اعمال کرده است که در گزارش ۹۷ رعایت شدهاند.
در ادامه و در روند بررسی این حسابرسی به برخی ابهامات اعضا شورا اسلامی شهر تبریز پاسخ داده شد.
فرج محمد قلیزاده نیز در این خصوص گفت: مواردی که در حسابرسی مشخص میشود باید تعیین تکلیف شود برخی ندانم کاری در آینده برای مدیران فعلی مشکل ساز خواهند شد.
عبداله تقیپور تصریح کرد: لازم نیست برخی از موضوعات هربار تکرار شود. سازمان ها و معاونت ها مکلف به همکاری با حسابرس مربوطه هستند.
محمد باقر بهشتی گفت: اعضای شورا برای اطلاع از جزئیات بیشتر بررسی حسابرسی ها با کمیسیون برنامه و بودجه در ارتباط باشند.
گزارش حسابرسی شهرداری مرکز و مناطق از سال ۹۲ بررسی خواهد شد که اعضا میتوانند برای جزئیات بیشتر در جلسات حضوریابند.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: انتظار میرود در گزارش حسابرسی سال ۹۸ سازمانهای شهرداری بیشتر موضوعات مطرح شده در سالهای قبل اصلاح شده باشد .
گزارش حسابرسی سال ۹۷ سازمان ترافیک شهرداری تبریز با اعمال شروط اصلاحی به تصویب رسید.
مدیران شهرداری انگیزه ای برا رفع مشکلات شهروندان ندارند/ موضوع تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری تبریز به فراموشی سپرده نشود
کریم صادقزاده افزود: اخیرا شاهد صدور بخشنامه برخلاف قانون کار و تامین اجتماعی در سازمان پسماند بودیم که افرادی که بیش از ۶۰ سال سن دارند و ۱۴ سال سابقه به کنار گذاشته شدهاند و با مشکل روبرو شدهاند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شاهد پیگیری نامههای ارجاع شده به شهردار تبریز هستیم اما در بدنه شهرداری و مدیران شهرداری انگیزهای برای رفع مشکلات شهروندان وجود ندارد.
وی تاکید کرد: از شهردار تبریز میخواهیم در چارچوب اختیارات خود مدیرانی که علاقهای برای حل مشکلات مردم ندارند را تعیین و تکلیف کند.
صادقزاده تصریح کرد: در اسفند ۹۸ در جهت حل مشکل اجرای مسیر گشایی امتداد خیابان شهید شریفی در حوزه منطقه ۴ و ۱۰ و تملک عرصه و سرقفلی مغازه های احداثی که در سال ۵۸ اجرا شده بود مصوبه ای تصویب شد که مقرر گردید با رعایت قوانین براساس ردیف بودجه عمرانی و براساس نظر کارشناسان قیمت گذاری شود ولی تا امروز نتیجهای حاصل نشده است
وی گفت: شش نفر از نگهبانان شرکت واحد اخراج شدهاند که اقوام برخی مدیران به جای آنها به مجموعه آورده شده که موجب ناراحتی و دلسردی کارکنان شده است اگر این کار بدعتی باشد که هرپیمانکار برای خود نیروی جدیدی بیاورد با مشکل روبرو خواهیمشد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: بحث تبدیل وضعیت و قرارداد مستقیم به فراموشی سپرده نشود.