۱۹ هزار و ۴۰۷ نفر طی پنج ماهه اول امسال به دلیل صدمات ناشی از نزاع به ادارات پزشکی قانونی آذربایجان شرقی مراجعه کردند
به گزارش آذر صبح، از کل مراجعان نزاع در طی این مدت، ۴۸۶۲ نفر زن و ۱۴ هزار و ۵۴۵ نفر مرد بودند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، هر کدام به ترتیب حدود سه درصد کاهش و شش درصد افزایش داشته است.
در مرداد ماه امسال نیز آمار مراجعان نزاع با ۱۲ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۴۶۸۲ نفر رسیده که از این تعداد ۳۴۸۷ نفر مرد و ۱۱۹۵ نفر زن بودهاند.
به نقل از روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان، کل مراجعین مدعی صدمات نزاع در سال ۹۸ به ادارات پزشکی قانونی استان برابر با ۳۶ هزار و ۶۵۶ نفر بود که از این تعداد ۲۶ هزار و ۷۰۹ نفر مرد و ۹ هزارو ۹۴۷ نفر زن بودند.
گفتنی است نزاع آسیبی اجتماعی است که ریشه نژادی و ارثی نداشته و برخاسته از اوضاع و احوال اجتماعی است و پیامدهای نامناسبی به دنبال دارد که این پدیده شوم در تبریز روند افزایشی داشته است.
در این میان جامعه شناسان و روان شناسان بر این باورند که اگر آمار طلاق و بیکاری کاهش یافته و از طرفی آمار ازدواج افزایش یابد و یا اینکه با افزایش مهارتهای فردی و بین فردی، درک و همدلی و رعایت انصاف در تمام شغلها، مردم جامعه میتوانند به همدیگر نزدیکتر شده تا قدری از بار خشونت در جامعه کاسته شود.
آمارهای عجیبی درخصوص طرفین نزاع وجود دارد که نشان میدهد بخش عمدهای از نزاعهای خیابانی به وجود آمده و یا قتلهایی که ماحصل نزاع است، میان افرادی است که هیچگاه یکدیگر را ندیده و نمیشناختهاند.
اصولا زمانی که نزاع درون یک جامعه افزایش مییابد، بخش اقتصادی و تلاطمهای به وجود آمده در آن عمیقترین بخش را در اختیار دارد. زمانی که افراد در تلاطمهای اقتصادی زندگی میکنند و همواره با نوسانات روبرو بودهاند. دچار سردرگمیهایی میشوند، در این زمان است که اختلالاتی در تفکرات و ترسیماتی که افراد از موقعیتهای خود میکنند به وجود میآید و نمیتوانند حتی خود را در موقعیت فعلی حفظ کنند.
بیشتر بخوانید: افزایش نزاع پدیدهای زشت در آذربایجانشرقی