معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در سال جاری بیش از ۳۰۵ هزار تن انگور در استان تولید شده است که با صادرات این محصول به استان ها یا کشورهای دیگر می توانیم سود خوبی برای استان بدست آوریم.
به گزارش آذر صبح، علی رخافروز اظهار کرد: براساس برآورد های اولیه میزان تولید انگور در سال جاری بیش از ۳۰۵۰۰۰ تن تولید بوده که در اثر سرمازدگی،تگر گ حدود ۳۲۰۰۰ تن از محصول از بین رفته و میزان تولید انگوردر سال جاری ۲۷۳۰۰۰ تن است.
وی افزود: حدود ۱۵ درصد تولید معادل ( ۴۱۰۰۰) تن بصورت تازه خوری و مصارف محلی اعم از غوره و دوشاب مصرف می شود و ۸۵ درصد بقیه معادل ۲۳۲۰۰۰ تن به کشمش کالیفرنی و تیزآبی تبدیل می شود که متوسط عملکرد انگور در استان ۱۸ تن در هکتار است.
رخ افروز با اشاره به کیفیت انگور برای تولید کشمش تصریح کرد: انگور و فرآورده های آن از جمله سبزه و کشمش یکی از اقلام صادراتی کشور محسوب می شود وخوشبختانه استان آذربایجان شرقی از نظر سطح زیرکشت تولید انگور وفرآورده های آن جایگاه ویژه ای در کشور دارد، حدود ۹۰ درصد تولید سال جاری معادل (۵۹۰۰۰تن) به کشمش کالیفرنی وحدود ۱۰ درصد (۷۰۰۰ تن) به کشمش تیزابی وآفتابی تبدیل که مجموع کشمش فرآوری شده اعم از کالیفرنی وتیز آبی ۶۵۰۰۰ تن است.
وی ادامه داد: انگور در استان آذربایجان شرقی غالباً به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه وبرخی کشورهای اروپائی و آفریقائی صادر می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: فعالین بخش کشاورزی استان علاوه بر فرآوری انگور تولیدی استان بخشی از تولیدات استانهای همجوار را خریداری و به محصول صادراتی تبدیل می کنند که رقم بی دانه (کشمشی) ۹۰ درصد سطح زیر کشت باغات استان راتشکیل می دهد و ۱۰ درصد بقیه ارقام دیگری از قبیل ،فخری،عسگری ،حسینی،صاحبی ،دسته چین، شاهانی، قورا شیرین یا تبرزه، قره ازوم، خلیلی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شهرستان ملکان با تولید ۱۸۷۰۰۰ تن وشهرستان مراغه ۳۱۰۰۰ تن وشهرستان بناب ۲۵۰۰۰ تن به ترتیب مقام اول الی سوم به خود اختصاص دادند.