به گزارش آذر صبح، محمدباقر بی پروا اظهار کرد: براساس برآورد های اولیه میزان تولید گردو در سال جاری بیش از ۲۷۶۰۰ تن تولید می گردید که در اثر سرمازدگی دراکثر شهرستانها حدود۲۸۹۹تن از محصول گردو بین رفته است و میزان تولید گردو در سال جاری ۲۴۷۰۰ برآورد میگردد ومتوسط عملکرد در هکتار ۳ تن […]
به گزارش آذر صبح، محمدباقر بی پروا اظهار کرد: براساس برآورد های اولیه میزان تولید گردو در سال جاری بیش از ۲۷۶۰۰ تن تولید می گردید که در اثر سرمازدگی دراکثر شهرستانها حدود۲۸۹۹تن از محصول گردو بین رفته است و میزان تولید گردو در سال جاری ۲۴۷۰۰ برآورد میگردد ومتوسط عملکرد در هکتار ۳ تن می باشد.
وی افزود: حدود ۸۰ درصد تولید معادل (۱۹۷۰۰) تن بصورت تازه خوری مصرف می شود و۲۰درصد بقیه معادل ۷۹۰۰ تن درصنایع غذائی مصرف می گردد.
مدیرباغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: صادرات این محصول غالبا”بصورت مغز گردو به استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه صادر می شود.
بی پروا ادامه داد: ارقام بومی۹۶ درصد سطح زیر کشت باغات استان راتشکیل می دهد و۴درصد ارقام اصلاح شده از قبیل چند لر،فرنور،فرنت ،فرانکت ،هاوارد ،وارقام نخبه محلی میباشد.
وی یادآور شد: استان آذربایجانشرقی ازمجموع بیش از ۱۴۰هزار هکتار از باغات کشور حدود ۷درصد سطح زیر کشت باغات گردو دارد وبیشترین سطح زیرکشت گردو در شهرهای اسکو۱۳۲۹ هکتار ، عجب شیر ۱۱۰۸هکتار وآذر شهر ۹۳۵ هکتار مرند۸۲۷ هکتار شبستر۷۴۹ هکتار وشهرستان اسکو، عجب شیر، آذر شهربه ترتیب در رتبه های اول تا سوم قرار دارند شهرستان ،اسکو، عجب شیرو آذر شهراز قطب های مهم تولید گردو وفرآورده های آن در استان آذربایجانشرقی می باشند.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به الویت برنامه کاری در باغات گردو خاطرنشان کرد: سرشاخه کاری درختان گردو با ارقام برتر اصلاح شده ونخبه محلی با هدف افزایش عنلکرد درواحد سطح و کنترل شیوع آفت کرم خراط که درحال حاضر درسطح استان بیش از۳۰۰ هکتار با ارقام پر بار واصلا ح شده عملیات سرشاخه کاری انجام یافته است که با استقبال باغداران استان روبرو شده و درحال افزایش می باشد.