سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گزارش وضعیت کیفیت اینترنت ایران در شش ماهه اول سال ۹۹ را با عنوان «ایران در مسیر هوشمندی» منتشر کرد ه است.
به گزارش آذر صبح، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: این گزارش با تکیه بر این اصل مهم که کیفیت شبکه حقالناس است در راستای سیاستهای رگولاتوری جهت گزارش به مردم و شفاف سازی وضعیت کیفیت اپراتورها، حفاظت از حقوق مصرف کننده، بهبود رقابت و ایجاد امکان حق انتخاب برای مشترکان پس از بررسی و مقایسه اپراتورها منتشر شده است.
معرفی اپراتورهای ارائه دهنده سرویسهای ارتباطات ثابت و سیار، فناوریهای اتصال به اینترنت در کشور، شاخصهای سنجش کیفیت، تجربه مشتری و وضعیت آماری پهن باند کشور از بخشهای مختلف این گزارش است.
در پی انتشار این گزارش، جایگاه آذربایجان شرقی در میزان ضریب نفوذ اینترنت و کیفیت از بهرمندی آن در سطح کشور مشخص شد، که بررسی نمودارهای منتشر شده نشان می دهد رتبه استانی ما به هیچ وجه برازنده یک استان صنعتی، دانشگاهی و… نیست.
بر اساس این نمودارها، آذربایجان شرقی در ضریب نفوذ اینترنت ۳G در رتبه بیستم و در ۴G رتبه بیست و هشتم را در بین استانهای کشور داشته و همچنین در شاخص اینترنت موبایل پهن باند نیز در رتبه ۲۳ قرار گرفته است.
این آمارها و وضعیت نامناسب کیفیت اینترنت در استان نسبت به سایر استان با واکنش هایی در فضای مجازی همراه شده و برخی آن را به عدم پشتیبانی از پروژههای حوزه ارتباطات نسبت دادند.
در حالی بسیاری از کاربران در آذربایجان شرقی از سرعت پایین، کیفیت اینترنت و میزان بهرهمندی از آن در عصر تکنولوژی رنج می برند که به گفته کارشناسان، مدیریت پهنای باند استان برای ارتقای جایگاه در شاخص های کیفیت اینترنت لازم و ضروری است.
وضعیت اینترنت استان در ۶ ماه بعدی بهتر خواهد بود
مهدی خرامش، معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانشرقی در گفتگویی در رابطه با بحث ضریب نفوذ سرویسهای پهن باند استان، با بیان اینکه رتبه کلی آذربایجانشرقی در کشور ۲۳ است، افزود: ضریب نفوذ استان در حوزه ثابت مانند ADSL (هفتم)، VDSL(ششم)، TD-LTE(سیزدهم)، در ۳G (بیستم) و در ۴G(بیست و هشتم) است. این موضوع بستگی مستقیم به تعداد استفاده کنندگان از سرویس دارد و به عنوان مثال، از بیش از چهار میلیون مشترکی که به اینترنت ۴G دسترسی دارند، دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از این سرویس استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل همین مشکلات، در مرداد ماه سالجاری، شرکت مخابرات استان و شرکت زیرساخت، سرمایهگذاریهای خوبی در راستای بهبود تجهیزات، بستر مخابراتی و سرورها انجام دادند که پیش بینی میشود با اتمام آن، در پایان شش ماهه دوم سال، حداقل ۱۲ رتبه در این خصوص ارتقا یافته و به رتبه ۱۱ کشوری برسیم.