دویست و هفتمین جلسه شورای شهر تبریز صبح امروز( یکشنبه) به ریاست شهرام دبیری با حضور اعضا در عمارت ساعت برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، شهرام دبیری، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به روز کتاب و کتاب خوانی گفت: قرار است افراد صاحب فکر و اندیشمندان در پویش کتاب خوانی ملی در هفته کتاب حضور داشته باشند که اداره کل کتابخانه های عمومی استان نیز در این زمینه اقدامات مناسبی انجام داده اند.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: اگر بتوانیم در ترویج کتاب خوانی موفق عمل کنیم می توانیم دانش و آگاهی مردم را بالا ببریم تا در تصمیم گیری ها شهروندان درست عمل کنند.
وی بار دیگر با اشاره به لزوم رعایت ایمنی کار در شهرداری تبریز گفت: در زمینه ایمنی کار اقدامات مناسبی انجام نشده و خواسته های ما در خصوص نظام نامه ایمنی کار رعایت نمیشود تا امروز شاهد باشیم که هر چند مدت یک بار، یکی از کارگران شهرداری حین کار دچار حادثه میشود . امروز شهروندان ما باید در محیط امن حضور داشته باشند..
دبیری تاکید کرد: باید تلاش کنیمآگاهی کارگران را نیز در زمینه ایمنی کار افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه در جامعه ما ایمنی کار رعایت نمیشود، اظهار داشت: امروز شهرداری مشکل یابی کند تا هر کاری برای ارتقا ایمنی کار نیاز است انجام شود.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: کارگران ما که در جادهها و خیابان ها کار میکنند ما وظیفه داریم از جان آنان مراقبت کنیم و ایمنی را برای آنان افزایش دهیم.
وی افزود: لازم است پیمانکاران انواع تجهیزات ایمنی مناسب با نوع فعالیت را تهیه کنند.
وی با اشاره به اپیدمی کرونا در جهان گفت: بیشترین آمار فوت شده ها در آمریکا برزیل و هلند است ، ۳۷ میلیون نفر در دنیا از کرونا بهبود یافته اند و بیش از یک میلیون نفر نیز فوت کردهاند.
دبیری با بیان اینکه ایران رتبه چهاردهم شیوع و مرگو میر کرونا را در جهان دارا است، گفت: آمار ابتلا در ایران فزاینده و شیب ابتلا تند است.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: یک هزار و ۵۰۰ نفر بیمار بستری در استان وجود دارد. امروز ۷۰ درصد بیمارستان های شهرستان ها به کرونا اختصاص یافته که باید ۲۰ درصد میبود.
دبیری تاکید کرد: تقریباً یک دهم آمار فوتی کرونا در کشور مربوط به استان آذربایجان شرقی است.
همکاری و پیگیری اعضا شورای شهر تبریز در زمینه کتابخوانی قابل تقدیر است/ کتاب محصول مکتوب اندیشه بشری است
شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی گفت: در چند سال اخیر شاهد همکاری و پیگیری های جدی اعضای شورای شهر در زمینه کتاب و فرهنگ کتاب خوانی بودیم که نشان دهنده حضور افراد فرهیخته در شورای اسلامی شهر تبریز است، که قدر دان زحمات ایشان هستیم.
وی تصریح کرد: این روزها حال خوش در سطح جامعه وجود ندارد و شعار کتاب خوانی حال خوش خواندن است .
وی ادامه داد: حال خوش خواندن زمانی است که جامعه در شرایط نرمال قرار دارد .
خدایی اضافه کرد: انتظار داشتیم هرسال بتوانیم تعداد کتابخانه ها را در استان افزایش دهیم .
مدیرکل کتابخانه های استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه تحریم ها باعث شده سرانه فیزیکی کتابخانه ها کاهش یابد، گفت: بر این اساس سعی کردیم به سمت ایجاد کتابخانههایی با هزینه ساخت خیرین حرکت کنیم .
وی گفت: ۱۱۵ کتابخانه نهادی در استان وجود دارد و ۳۳ کتابخانه مشارکتی بین نهاد کتابخانه ها و سازمان های مختلف اداره میشود.
شهرام خدایی با بیان اینکه بیش از ۳ میلیون کتاب در کتابخانهها ارائه میشود تصریح کرد: عضویت و تمدید عضویت در کتابخانه ها به دلیل شیوع کرونا رایگان است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه کتاب محصول مکتوب اندیشه بشری است گفت: امروز جامعه به دلیل شیوع ویروس کرونا به نحوی شده که نزدیکترین افراد از همدیگر خبر ندارند.
وی تاکید کرد: باید برای حفظ روابط اجتماعی در شرایط کرونا چارهاندیشی کرد
شهرام خدایی تصریح کرد: درحال حاضر از هر ۱۰۰ نفر ۸ مترمربع فضای کتابخانهای باید در کشور وجود میداشت اما متاسفانه این سرانه ۲ متر و ۲۲ سانتی متر است.
شهرام خدایی افزود: امروز شهرداری تبریز هم در حوزه کتاب خوانی فعال است اما در برخی زمینههای تخصصی از کتابخانههایی که در حوزه شهرداری وجود دارد لازم به بازنگری است.
وی اضافه کرد: اگر وضعیت موجود در کتابخانههای شهرداری تغییر یابد اوضاع بهتر خواهد بود.
خدایی تاکید کرد: امروز در تبریز ۱۵ کتابخانه نهادی وجود دارد که بیش از ۲۰ کتابخانه نیز مختص شهرداری است.
مدیرکل کتابخانه های استان آذربایجان شرقی اضافه کرد: امروز در تبریز ۶۰ کتابخانه با استاندارد های بالا در تبریز نیاز است .
خدایی با بیان اینکه امروز کتابخانه های دنیا برای تمام سنین پاسخگو است اظهار داشت: لازم است کتابخانههای عمومی براساس استاندارد های دنیا جلو رود.
وی اضافه کرد: بیش از ۳هزار ۵۰۰ کتابخانه نهادی در کشور وجود دارد.
شهرام خدایی تصریح کرد: کتاب باعث جلوگیری از آسیب های اجتماعی میشود و کتاب گفتگو را در جامعه گسترش میدهد.
وی در ادامه اظهار داشت: کتابخانه هرمقدار در شهرها بیشتر باشد فرهنگ عمومی در شهر نیز افزایش خواهد یافت و هر مقدار توجه شهرداری به حوزه کتابخوانی افزایش یابد اوضاع جامعه بهتر خواهد بود.
مدیرکل کتابخانه های استان آذربایجان شرقی گفت: اگر کمک های شهرداری و اعضای شورا نبود کتابخانه قرهچمنی را نمیتوانستیم افتتاح کنیم .
وی ادامه داد: قرائت خانههای کتابخوانه ها فعلا به دلیل شیوع کرونا تعطیل است اما کتاب ها به امانت داده میشود و پس از بازگشت به کتابخانه یک شبانه روز در قرنطینه باقی میماند.
خدایی با اشاره به اینکه دو کتابخانه در محلات ملازینال و پارک ستارخان با همکاری شهرداری درحال ساخت است تصریح کرد: نهاد کتابخانه ها خواستار همکاری شهرداری و نهاد کتابخانه ها بوده و پیشنهاد دارد این نهاد به عنوان دستگاه بهره بردار کتابخانههای شهرداری انتخاب شود.
تقدیر از اقدامات اداره کل کتابخانه های عمومی استان در زمینه گسترش فیزیکی کتابخانه ها/ استقبال شهروندان از کتاب و کتابخوانی بسیار پایین است
در ادامه دستور نخست جلسه شورای اسلامی شهر تبریز مبنی بر بررسی وضعیت کتابخانه های استان، غلامحسین مسعودی ریحان ،خزانه دار شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اقدامات انجام گرفته در زمینه گسترش فیزیکی کتابخانه ها قابل تقدیر است.
وی اظهار داشت: امروز قرائت خانه ها تعطیل است و امانت دادن کتاب نیز کاهش یافته. کرونا باعث شده شرایط تغییر کند ما نیز باید دیدگاه خود را تغییر دهیم و به سمت گسترش کتابخانههای غیر فیزیکی و دیجیتال حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: ما همواره به دنبال مسائل فیزیکی کتابخانه ها هستیم هدف ما از ایجاد کتابخانه ها کتابخوانی است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: امروز باید در آمار ها به سمت افزایش سطح مطالعه و گسترش نرم افزاری کتابخانهها حرکت کنیم.
مسعودی ریحان با اشاره به درگذشت عباس بارز، ستارخان و علامه جعفری گفت: آزادی خاک اسلام قره باغ را به مردم ایران و مردم آذربایجان و همچنین امام جمعه تبریز و ائمه جمعه استانهای شمالغرب تبریک میگویم و از مواضع جدی آنان تقدیر و تشکر میکنم.
فریدون بابایی اقدم نیز در این خصوص گفت: امروز وضعیت توضیع کتابخانه ها در سطح شهر تبریز باید مشخص شود تا کمبود ها نیز مشخص گردد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: از خلجان پیام دادهاند که چندین سال است که زمینی برای احداث کتابخانه به خیرین تحویل شده اما چندین سال است که اقدامی نشده است.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز همچنین در ادامه با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی گفت: سرانه مطالعه در استان باید مشخص شود و وضعیت تبریز نسبت به کل کشور و کل جهان مشخص گردد.
شکور اکبرنژاد نیز تصریح کرد: امروز ما از پتانسیلهای موجود در حوزه کتاب و کتابخوانی به نحو کامل نمیتوانیم استفاده کنیم. امروز باید به سمت ارائه کتاب به صورت مجازی حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: در برخی کتابخانه ها کتاب های موجود با نیاز مراجعین در ارتباط نیستند که باید در این زمینه اقدام شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: همه از محلات برخوردار برای فعالیت فرهنگی استقبال میکنند اما لازم است که در محلات کم برخوردار نیز اقدامات مناسبی انجام شود.
کریم صادقزاده نیز اضافه کرد: امروز مردم شهر و جامعه علارغم پتانسیل های موجود از کتاب و کتابخوانی استقبال نمیکنند که دلایل آن به سیاستگذاری های دولت مردان برمیگردد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: امروز در شرایط کرونایی که توصیه به در خانه ماندن میشود باید کتابخوانی را در خانهها رونق دهیم .
صادق زاده اضافه کرد: هفته گذشته در وزارت کار شاهد استفاده از شرایط کرونایی بودیم که به سمت فروش هدف مند کتاب حرکت کردهاند.
وی گفت: کتابفروشی های شهر امروز به موبایل فروشی تبدیل شده و کتاب ها در کنار خیابان ها به فروش میرسد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: امروز وضعیت کتاب فروشیهای پارک گلستان در شان تبریز نیست که میتوان با همکاری شهرداری وضعیت را مناسب تر کرد.
صادق زاده با بیان اینکه در کشور های دیگر فضاهای مناسبی با نیاز شهروندان گسترش یافته گفت: لازم است در تبریز نیز این کار انجام شود.
کریم صادقزاده اضافه کرد: در حوزه گسترش کتاب و کتابخوانی در محیط کار و کارخانه ها نیز میتوان اقدامات مناسبی انجام داد که خانه کارگر نیز در این زمینه آماده همکاری است.
مسعودی ریحان گفت: ۱۸ کلبه کتاب در محوطه های مجتمعهای تبریز افتتاح شد که دکتر قلیزاده در سال اول شورا پیشنهاد داده بودند و از اقدامات شهرداری و معاونت شهرداری در این زمینه نیز تشکر میکنم.
شهردار تبریز همچنین گفت: امروز پرفسور سعادت جو در یکی از مناطق محروم تبریز کتابخانه ایجاد میکند چراکه خود در کودکی به چنین فضایی در شهر نیاز داشته و امروز این شرایط را در این محله کم برخوردار ایجاد میکند چراکه خود از این محلات محروم پرورش یافته است.
ایرج شهین باهر اظهار داشت: امروز دو کتابخانه در محلات محروم تبریز توسط شهرداری ساخته میشود.
وی گفت: ۱۲ زمین در سطح شهر تبریز برای اهدا به خیرین در تبریز در نظر گرفته شده است و پروانه رایگان داده میشود.
شهین باهر تصریح کرد: شهرداری تبریز ۲۹ کتابخانه دارد و خدمات خوبی ارائه و مدیریت میشود.
شهردار تبریز اظهار داشت: نهاد کتابخانه ها خیرین را معرفی کنند تا برای احداث کتابخانه در زمین های شهرداری اقدام کنند.
معاون فرهنگی شهرداری تبریز نیز گفت: اهمیت جایگاه کتاب همین بس که معجزه پیامبر اسلام کتاب است.
احمد حمیدی گفت: از زحمات، راهنمایی ها و سیاستگذاریهای کمیسیون فرهنگی و اعضای شورای شهر در زمینه کتاب و کتابخوانی تقدیر میکنیم.
وی افزود: درهفت محور موضوعات کتابخوانی را در شهرداری تبریز دنبال میکنیم.
معاون فرهنگی شهرداری تبریز اظهار داشت: در ابتدای سال که شرایط کرونایی بود شیوههای فرهنگی را به سمت فضای مجازی سوق دادیم.
حمیدی تاکید کرد: تا یک ماه آینده کتاب خانهای در مقبره الشعرا آماده میشود.
وی افزود: بیش از ۲ هزار ۸۰۰ صندلی در کتابخانههای شهرداری وجود دارد و عمده کتابخانههای ما در مناطق محروم قرار دارند.
سونیا اندیش در این خصوص گفت: در ارتباط با موضوع فرهنگسراها و اقداماتی که در این زمینه انجام شده فرصت های مناسبی به وجود آمده و پتانسیلهای بالایی وجود دارد .
وی افزود: وقتی معاونت فرهنگی شهرداری در خصوص بانوان در خطاب به بانوان میگوید زنان بی سواد از این فرهنگسرا ها استفاده میکنند استفاده از این واژه ها جای تاسف دارد.
اندیش تاکید کرد: مسئول بی سوادی نهضت سواد آموزی است نه شهرداری از معاون فرهنگی شهرداری تبریز که روحانی برجستهای نیز هستند بعید است که این چنین در خصوص بانوان صحبت کنند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: باید افتخار کنید که بانوان از فرهنگسراهای شهرداری استفاده می کنند.
محرم محمدزاده نیز با انتقاد از شرایط کنترل وقت برای ایراد سخنان توسط اعضا شورا تاکید کرد: کنترل وقت در صحن شورا انجام نمیشود که در این شرایط کرونایی و با وجود این جمعیت در سطح صحن باید از وقت به درستی استفاده کرد.
وی تصریح کرد: امروز باید با شرایط زمانی جلو ببریم. در جامعه شرایط طوری پیش رفته است که با ۲۰ سال پیش فرق دارد. شهرداری هزینههای زیادی برای کتابخوانی پرداخت میکند، ولی ما باید به ترویج کتابخوانی از طریق فضای مجازی اقدام کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در پاسخ به انتقاد در خصوص استفاده از لفظ بی سوادی بانوان باید عنوان کرد که، واقعیت جامعه به نحوی است که امروز تحصیلات بانوان از آقایان بیشتر است.
شکور اکبرنژاد گفت: هدف ما افزایش آگاهی است نه صرفا کتاب خوانی، امروز دنیا به سمت دیجیتال حرکت میکند و کوچکترین کارها به صورت مجازی انجام میشود که باید در کتابخوانی نیز این موارد مد نظر باشد.
اقدامات عملی برای افزایش ایمنی کار پاکبانان توسط شهرداری تبریز صورت گیرد/ حفظ برند شهر پاکیزه به قیمت جان شهروندان/ تعطیلی ۱۴ روزه شهرداری برای کمک به قطع زنجیره کرونا الزامی است
رییس شورای اسلامی شهر تبریز با تسلیت درگذشت پاکبان شهرداری تبریز گفت: شهرداری اقدامات عملی برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی را انجام دهد تا ایمنی کار افزایش یابد
شهردار تبریز نیز در این خصوص گفت: پاکبانان شهرداری در کف خیابان کار میکنند ضمن پیگیری ایمنی کار این عزیزان اما مخاطرات این کار نیز بالاست.
ایرج شهین باهر اضافه کرد: متاسفانه عمده حوادث به این دلیل رخ میدهد که سرعت مجاز در خیابان ها رعایت نمیشود.
وی تصریح کرد: عمده حوادث به دلیل بالا بودن سرعت خودرو ها در داخل شهر حتی گاها با سرعت ۱۲۰ که منجر به حادثه شده است.
شهردار تبریز گفت: روابط عمومی شهرداری با تهیه کلیپ و سایر فعالیت ها سعی در افزایش آگاهی کارگران و سطح فرهنگ رانندگی شهروندان دارد.
عبداله تقیپور نیز در ادامه با بیان اینکه هربار حوادثی برای پاکبانان اتفاق میافتد در خصوص افزایش ایمنی کار صحبت میکنیم.
وی افزود: دلایل وقوع حوادث برای پاکبانان شهرداری در کمیسیون خدمات بررسی شده و از شهرداری خواسته شده اقدامات جامعی در زمینه افزایش ایمنی کار انجام دهد و از دستگاه های نوین بهره برده شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: امروز ۱۵ جاروب برای رفت و روب شریان های اصلی تبریز پاسخگو نیست.
تقی پور اضافه کرد: امروز برای ما ارزش جان انسان ها مهم است . اگر امروز ۲۰ جاروب برای حفظ برند پاکیزه ترین شهر ایران نیاز است سریعاً خریداری شود و در اختیار پیمانکاران داده شود و از عملکرد آنها کم شود.
رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری گفت: در خصوص استفاده از تکنولوژیهای نوین مقاومت میشود.
عبداله تقی پور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جمعیت شهر تبریز یک چهارمجمعیت ایران است تبریز در حالت فوق حاد کرونا قرار دارد لایحه هارا کنار بگذاریم و تصمیم محلی برای کنترل کرونا در تبریز بگیریم جان شهروندان مهم است باید تدبیر محلی اتخاذ شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: شهروندان ما امروز جانشان را از دست میدهند و ما باید برای قطع این زنجیره ۱۴ روز شهرداری را تعطیل کنیم.
وی با بیان اینکه یک دهم کشتههای کرونایی کشور در تبریز است افزود: کتاب و کتاب خوانی مهم است اما امروز جان انسان ها در خطر است و اگر امروز تصمیم درستی نگیریم، بزودی شاهد فاجعه ای خواهیم بود که کمترین تاثیر آن عذاب وجدان است.
محمد حسن اسوتچی همچنین اظهار داشت: ریشه حوادث برای کارکنان و پاکبانان شهرداری در این است که شورا در بعد نظارتی خود درست عمل نکرده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: یکی از پاکبانان شهرداری که وظیفه تفکیک زباله را دارد به سازمان پسماند تعهد داده است و ما نیز باید به همین شکل از سازمان پسماند در زمینه رعایت مسایل ایمنی تعهد بگیریم.
اسوتچی گفت: بارها در خصوص رعایت ایمنی کار به معاونت خدمات شهری وسازمان پسماند هشدار داده شده است اما وقتی میبینیم شهروندان رعایت نمیکنند نباید از جان انسان ها برای حفظ برند شهر پاکیزه استفاده کنیم.
وی افزود: قرار شده کارگران در رفوژ میانی حضور نداشته باشند اما امروز کارگران در رفوز میانی مشغول کار هستند.
اسوتچی اضافه کرد: در وسط خیابان کارگر شهرداری در ساعت ترافیک اقدام به رنگ آمیزی نرده میکند که این کار بسیار خطرناک است.
غلامحسین مسعود ریحان همچنین در این خصوص گفت: امروز در این شهر یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر زندگی میکنند و هرکدام زباله تولید میکنند اگر شهرداری یک روز تعطیل شود چه اتفاقی در شهر خواهد افتاد.
خزانه دار شورای اسلامی شهر تبریز افزود: امروز اگر میگوییم تبریز پاک ترین شهر ایران است باید این برند حفظ شود اما باید با پیمانکارانی که وظایف خود را رعایت نمیکنند برخورد کرد تا دیگران نیز رعایت کنند. امروز هرکاری انجام میشود توسط پیمانکاران انجام میشود و این پیمانکاران هستند که قصور میکنند.
مسعودی ریحان تاکید کرد: پیمانکاری که مسائل ایمنی را رعایت نکرده و موجب شده پاکبان شهرداری تبریز فوت کند با این پیمانکار برخورد شود و از کار برکنار شود.
شکور اکبرنژاد اظهار داشت: بحث فرهنگی خوب است اما دیر بازده است باید جریمههایی برای پرت زباله در شهر در نظر گرفته شود تا شاهد تکرار حوادث ناراحت کننده نباشیم.
کریم صادقزاده همچنین گفت: توجه ویژه به افزایش ایمنی کار پاکبانان اقدام شایستهای است .
وی اظهار داشت: وقوع حوادث ناشی از کار عمدتا در سایه عدم رعایت موارد ایمنی است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در سال ۹۸ حدود ۹ هزار نفر دچار حادثه شغلی در کشور شده اند که البته این آمار در استان نسبت به سایر استان ها کم است.
صادقزاده افزود: باید دید آیا نکات ایمنی و تجهیزات ایمنی برای کارگران تامین شده است . در شهرداری تجهیزات مناسب در اختیار پاکبانان قرار داده میشود.
وی با باین اینکه متاسفانه کارگران ما خود به ایمنی توجه نمیکنند و کارفرمایان نیز به آنها هشدار نمیدهند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: لازم است شهردار محترم با تشکیل کمیتهای دلیل بروز حوادث ناگوار را مشخص کنند.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: کمیسیون خدمات جلسهای برگزار کند و اقدامات شهرداری در حال حاضر و آینده بررسی شود.
دبیری گفت: در خصوص برف روبی در زمستان نیز برنامههای شهرداری بررسی شود.
بررسی لوایح شهرداری تبریز / تصویب خرید ماسک و توزیع رایگان در مناطق محروم