رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز از ابتلای ۲۲۶ نفر از پرسنل اورژانس به کرونا طبق گزارش واحد سلامت کارکنان، خبر داد و گفت: از این تعداد ۲۰ نفر بستری شده و مابقی در قرنطینه خانگی مراحل بهبودی را طی کردهاند.
به گزارش آذر صبح، به نقل از ایسنا، با بیان این مطلب، گفت: اورژانس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از ابتدای شیوع کرونا تا اوایل دی ماه سال جاری به بیش از ۹۰۰۰ بیمار کرونایی خدمات فوریت پزشکی ارائه داده است.
وی اظهار کرد: در این مدت از مجموع ۹۳۳۴ بیمار کرونایی، ۶۸۶۵ بیمار در تبریز و ۲۴۶۹ بیمار در سایر شهرستانها تحت خدمات اورژانس قرار گرفتهاند.
رئیس اورژانس با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت، گفت: شهید عباس انصاری از شهرستان سراب و شهید ابراهیم خلیلی از شهرستان کلیبر از کارشناسان اورژانس استان به خیل شهدای مدافعین سلامت پیوستهاند.
*
کروناویروسها (نام علمی: Coronaviruses) خانواده بزرگی از ویروسها و زیر مجموعهٔ کروناویریده هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل میشود.
کروناویروسها در دههٔ ۱۹۶۰ کشف شدند[و مطالعه بر روی آنها بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
این ویروس بهطور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکند، با این حال تاکنون هفت کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شدهاست.
آخرین نوع آنها، کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2)، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد.
کرونا ویروس پس از مدت کوتاهی تمام جهان را درگیر کرد.
واژه «کروناویروس» از کلمه زبان لاتین “corōna” یا کلمه یونانی “κορώνη” به معنی تاج یا هاله گرفته شدهاست. این واژه به مشخصهٔ ظاهری ویریونها (شکل عفونی ویروس) که در زیر میکروسکوپ الکترونی دیده میشود، اشاره دارد که حاشیهای از سطح بزرگ و پیازدار داشته و یادآور تصویری از یک تاج سلطنتی، یا تاج خورشیدی است. از این رو کروناویروس را «ویروس تاجدار» نیز مینامند