رئیس کمیسیون نظارت، تحقیق و ارزیابی شورای اسلامی شهر تبریز با انتقاد از پایین بودن سرانه مطالعه شهروندان، گفت: سرانه مطالعه برای شهروندان تبریزی در حدود ۱۵ دقیقه در روز بوده، در حالی که میانگین کشوری حدود ۲۰ دقیقه است.
به گزارش آذر صبح، فرج قلیزاده در جلسه بررسی املاک شهرداری منطقه ۲، با بیان اینکه تیراژ متوسط چاپ کتاب در آلمان حدود ۱۵۰ هزار جلد و در کشور تاجیکستان ۵۰ هزار جلد است، افزود: با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعمال تخفیفهای ۳۰ درصدی، در تلاش برای بالابردن سرانه مطالعه در تبریز هستیم.
وی از شهرداران مناطق نیز خواست با برگزاری مسابقه در بین شهروندان و در بین اهالی ساکن در مجتمعها، برای افزایش سرانه مطالعه در جامعه شهری تلاش کنند.
وی از مدیران شهری خواستار ثبت هرچه سریعتر املاک متعلق به شهرداری و شناسایی بقیه املاک شد و گفت: با توجه به دسترسی عدهای از افراد سودجو به تکنولوژی روز، مدیران شهری برای خلع ید این افراد باید هرچه سریعتر برای حفظ حق و حقوق سازمان شهرداری، با درنظر گرفتن اولویتها وارد عمل شوند و این املاک را شناسایی کنند.
قلیزاده در ادامه افزود: هدف از برگزاری چنین جلسات و راستی آزماییها، رفع احتمالی برخی خطاها، نظارت و سیاستگزاری برای رسیدن به اهداف شهرداری است.
به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، وی همچنین با توجه به جمعیت ساکن در حوزه شهرداری منطقه ۲ تبریز بر ضرورت افزایش ایستگاههای آتش نشانی و اماکن ورزشی در سطح حوزه این منطقه، تاکید کرد.
*
در سادهترین حالت میتوان میزان مطالعه افراد یک جامعه در یک مدت زمان با هم جمع نمود و بر تعداد افراد آن جامعه و تعداد روزهای در نظر گرفته شده تقسیم نمود.
برای اندازهگیری، یک جامعه آماری در نظر میگیرند؛ متوسط مطالعه در آن جامعه را محاسبه نموده و به تمام جامعه تعمیم میدهند. البته عوامل دیگری نیز همچون تیراژ کتابها بر اندازهگیری سرانه مطالعه اثر دارد.
پایین بودن سرانه مطالعه بر تولیدات فرهنگی و نویسندگان نیز به صورت عرضه و تقاضا اثر میگذارد.
میزان مطالعه میتواند بر حسب زمان یا تعداد عناوین مطالعه شده باشد. همچنین مخرج کسر جمعیت ایران (یا در برخی موارد جمعیت باسواد) در سال مورد بررسی است.