مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز و حومه گفت: رسیدن به اهداف توسعه پایدار شهری و بهبود عملکرد زیست محیطی از اولویت های شرکت واحد اتوبوسرانی است.
به گزارش آذر صبح، ایمان غنی زاده افزود: در راستای حفاظت زیست محیطی تمامی ناوگان شرکت واحد با داشتن معاینه فنی در سطح شهر تردد می کنند و تست های مستمر وضعیت فنی اتوبوس ها در دو بخش اتوبوس های ملکی و خصوصی ادامه دارد.
غنی زاده گفت: ناوگان شرکت تا قبل شیوع کرونا روزانه بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر سفر خدمت رسانی می کرد که در حال حاضر به حدود ۳۰۰-۲۵۰ هزار نفر سفر کاهش یافته است و در شرایط همه گیری بیماری کووید ۱۹ روزانه ۷۲۷ دستگاه اتوبوس در شهر تبریز فعال است علاوه بر این در سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۸ دستگاه اتوبوس این ناوگان نوسازی و بازسازی و به ناوگان اضافه شده اند.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط بد اقتصادی ناشی از تحریم ها و مشکلات مربوط به خرید اتوبوس نو، کنترل سوخت های دیزلی، هوشمندسازی ناوگان در خطوط برای کنترل ترافیک و سوخت، پایش، ارزیابی و نظارت در حوزه اجرایی و استفاده از تمام توان و ظرفیت نیروهای متخصص فنی و آزمایشگاه های پیشرفته در شمالغرب کشور از نقاط قوت شرکت برای رعایت کنترل های زیست محیطی است.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز و حومه خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست وظیفه همه می باشد پس ما نیز در جهت بهبود عملکرد زیست محیطی ناوگان و خدمت رسانی به شهروندان از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد. و علی رغم خدمات دهی به شهروندان تنها ۳% از علت آلودگی هوا مربوط به ناوگان اتوبوسرانی تبریز است.
*
شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز و حومه (سهامی خاص) به منظور نقل و انتقال مسافر به طور دسته جمعی در داخل و حومه شهر تبریز، طبق ماده واحد(قانون تاسیس شرکت اتوبوسرانی عمومی) مصوب سال ۱۳۳۱ مجلس شورای ملی و سنا در تاریخ ۲۸/۲/۱۳۴۵ پس از تصویب استانداری آذربایجان شرقی به قائم مقامی انجمن شهر تاسیس شد.
سرمایه اولیه این شرکت ۶۰ میلیون ریال بوده که به دوازده هزار سهم پنج هزار ریالی با نام تقسیم شد و تمام آن از طرف شهرداری تعهد پرداخت گردید.
در سال ۱۳۴۵ پس ار تصویب مصوبه قانون تاسیس شرکت اتوبوسرانی عمومی توسط استانداری آذربایجا نشرقی عده ای مامور اسم نویسی کادر مورد نیاز شرکت گردیدند.
از آن جهت که رد اوایل تاسیس شرکت هیچ گونه محل یا اداره مستقلی وجود نداشت بنابراین اسم نویسی از رانندگان و دیگر کادر مورد نیاز به مدت ۱۰ روز در خیابان های شهر انجرام گردید.
بعد از اتمام نام نویسی از کار کنان طبق برنامه قبلی تعدا ۲۵ دستگاه اتوبوس بنزینی خریداری گردید که ابتدا تعداد ۱۱ دستگاه آن از دروازه تهران وارد تبریز شد.
چون شرکت هیچ گونه اداره یا پارک مخصوصی برای اتوبوس ها نداشت لذا اتوبوس های خریداری شده شب در محوطه شرکت دخانیات (واقع در میدان دانشسرا) نگهداری گردید و بالاخره بعد از یک هفته به مدت ده روز در محوطه سیلو پارک می شوند و بعد از آن به ترتیب چند ماهی در گاراژ چاروق چی و سپس در گاراژ سید واقع در چهارسوق مارالان نگهداری می شوند. پس از گذشت سه سال شرکت واحد محل ساختمان مرکزی کنونی واقع در بلوار منجم را خریداری می کند که این سازمان توانست در این محل برای خود پارکینگ و تعمیر گاه اختصاصی تهیه کند.
دراوایل سالهای تاسیس شرکت چون محل خاصی برای نگهداری اتوبوس های موجود نبود کارهای تعمیری و تعویض روغن در کنار خیابان سرویس دهی می شد.
اولین مکانیک شرکت واحد اقای حاج محمود ساعی جدی می باشد که بعد از ایشان آقای محمد حمامی نژاد به عنوان تعویض کار روغن و گریسکار و سپس بعد از گذشت یک ماه و نیم آقایان میر کریم و میر رحیم دیبازربه عنوان آهنگر به استخدام شرکت در آمدند همچنین تامین سوخت اتوبوس ها به لحاظ عدم وجود پمپ بنزین از جایگاه شرکت نفت واقع در حد فاصل سیلو و نصف راه امکان پذیر بود.
ایستگاههای مبدا از بدو تاسیس تا بحال
قبل از تشکیل و تاسیس شرکت واحد همانطوری که در صفحات پیشین آمدایستگاه مبدا میدان ساعت بود و فقط یک مسیر داشت دومین خط اتوبوسرانی میدان ساعت میدان قطب را سرویس دهی می کرد. بعد از تاسیس شرکت سرتاسر خیابان فردوسی و سپس به علت افزایش تعداد اتوبوس خیابان تربیت نیز جزو ایستگاه مبدا شد.
با گسترش و توسعه شهر این محل ها به مراتب بیشتر شد به طوری که هم اکنون اتوبوس ها از جایگاه های مختلف نصف راه (میدان جهاد) سه راه امین (محققی) میدان نماز بازار میدان شهدا دانشسرا و پل قاری مسافران را به سایر نقاط دور و نزدیک شهر انتقال می دهند.