کم نیستند زنان توانمندی که دوشادوش مردان برای ایجاد زندگی مطلوب خانواده تلاش میکنند، اما معمولا کمتر کسی تلاششان را پررنگ میبیند، درحالیکه زنان، توانمندیهای پرشماری در فضای اشتغال دارند، اما خیلی اوقات، این توانایی ها مسکوت میماند.
آذر صبح/ سمیه گل محمدی؛ تا چند سال پیش تصور غالب بر این بود که اشتغال بانوان فقط به ادارات یا برخی محیط های خاص محدود می شود به همین دلیل پیدا کردن کار برای خانمها سختیهای بیشتری نسبت به آقایان داشت.
اما امروزه بانوان ثابت کردند که کار فقط استخدام نیست و می توانند با درآمد زایی به سمت کار آفرینی نیز راهی شوند، حتی اگر کارآفرینی هم نباشد می توانند استقلال مالی داشته باشند.
از سوی دیگر می توان گفت که کرونا اگر به مشاغل بسیاری از نظر اقتصادی آسیب وارد کرد ولی برای یک سری از افراد هم فرصت هایی را به ارمغان آورد تا از طریق فضای مجازی بتوانند آثار خود را به فروش رسانند.
در دنیای امروز مشاغل خانگی طرفداران زیادی پیدا کرده و در حال رواج است، این مشاغل بهترین راه افزایش در آمد خانواده ها و مبارزه با فقر و محرومیت و کاهش نرخ بیکاری به شمار می رود.
یکی از حوزههایی که بانوان میتوانند بدون هیچ محدودیتی این روزها در خانه مشغول شوند و از طریق آن کسب و کارهای خانگی را رواج دهند، حرفههای مربوط صنایع دستی است.
مکرمه بافی یکی از زیرشاخه های صنایع دستی به شمار می رود که احتمالا شما هم در گوشه و کنار خانه ها و یا فروشگاه ها هنری که این روزها ترند شده است را دیده اید، سبدهای گلدان بافته شده ، پرده های بافت سفید ، رومیزی های سفید زیبا و …که به زیبایی زینت بخش دکوراسیون داخلی منازل شده است.
آذر صبح با این بانوی توانمند گفت و گویی ترتیب داده که در ادامه می آید…
المیرا طالعی متولد ۱۳۶۶ در تبریز بوده که چند ماهی می شود در حرفه مکرمه بافی فعالیت می کند و با این هنر از طریق فضاهای هنری آشنا شده است.
طالعی از ۱۸ سالگی در زمینههای هنری بسیاری همچون عکاسی، نقاشی و… فعالیت داشته و در رشتهی هنری تحصیلات خود را به پایان رسانده است.
مکرمه بافی را طی ۲ روز یاد گرفتم
طالعی در خصوص آموزش خود در رشته ی مکرمه بافی می گوید: مکرمه بافی را کمتر از یک سالی می شود که شروع کرده ام و از ورود به این حرفه بسیار خوشحال و راضی ام.
او ادامه می دهد: برای یادگیری این حرفه دو روز در ورکشاب ۶ ساعته شرکت کرده ام و از این طریق مکرمه را آموزش دیده و شروع به فعالیت در این رشته هنری کردم.
حمایت خانواده منجربه فعالیت پررنگ ام در هنر مکرمه بافی شد
این هنرمند تبریزی اظهار می کند: خانواده ام همواره از فعالیت من در تمامی زمینه ها حمایت کرده اند و هیچ وقت اعلام نارضایتی برای یادگیری حرفه های هنری نکرده اند.
طالعی بیان می کند : حرفهی قبلی ام ثابت بود و ماهانه درآمدی را برایم واریز می کردند ولی من فعالیت در زمینه هنر را ترجیح دادم و خواستم در رشته مکرمه بافی مشغول به کار شوم.
این هنرمند تبریزی ادامه داد: بخاطر اینکه میخواستم تمرکزم در یک حرفه باشد کار قبلی را رها کرده و تصمیم گرفتم تنها مکرمه بافی را ادامه دهم.
مکرمه نوعی بافتنی است / گره بافیهایی که در دکوراسیون داخلی خانه کاربرد دارد
طالعی در خصوص مکرمه بافی توضیح می دهد: گرهبافی یا مکرمه بافی یک نوع از بافتنی است که در آن از فن گره زدن استفاده میشود، از مکرمه برای دههها جهت تزئین، بافت لباس و رومیزی و .. استفاده میشد.
او ادامه می دهد: امروزه نیز به شکلی مدرنتر در دکوراسیون داخلی خانه و آپارتمان کاربرد دارد و یک تضاد دیدنی و جذاب را در کنار سبک و چیدمان مدرن خانه بهوجود میآورد.
پیشینه مکرمه بافی به سال ۱۹۷۰ باز می گردد
این هنرمند تبریزی در رابطه با ییشینه مکرمه بافی ابراز می کند: تاریخچهی مکرمه بافی به مدتها پیش به قرن ۱۳ میلادی برمیگردد که مردم عرب از نخهای اضافی برای تزئین گوشههای حولهها و پارچهها استفاده میکردند.
او ادامه می دهد: نام آن از کلمهی عربی (مقرمه) نشات گرفته و در زبان فارسی به آن مکرمه گفته میشود که به اشتباه به صورت مکرومه نیز رواج یافتهاست.
طالعی بیان می کند: در قرن هفدهم میلادی ملکه ماری در انگلستان شیفتهی این هنردستی زیبا شد و آن را به تمام دنیا معرفی کرد، اما اوج محبوبیت مکرمهبافی به دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی برمیگردد.
این هنرمند تبریزی با بیان اینکه مکرمه بافی در دوره های مختلفی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، ادامه می دهد: اما بیشترین دوره دوره ای بوده است که سبک دکوراسیون داخلی بوهو رایج بوده است و مردم دورتادور خانه را شلوغ و پراز تزئین دکور می کردند.
استقبال مردم عادی از مکرمه بافی نشانگر رونق این هنر در بازار کنونی است
طالعی در خصوص استقبال مردم عادی از هنر مکرمه اظهار می کند: این روزها مردم عادی به غیر از طف هنری هم سفارشات خوبی می دهند که این موضوع نشانگر آن است که این هنر دوباره در بازار کنونی رونق پیدا می کند.
این هنرمند تبریزی در ادامه ابراز می کند: سرمایه شروع این کار بسیار کم بوده که می توان با هزینه های کم آثار زیبایی را خلق و ماندگار کرد..
طالعی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان می کند: عموما اقوام و فامیل تا زمانیکه من در این حرفه فعالیت نداشتم، مکرمه را نمی پسندیدند ولی اکنون دیدشان به این موضوع عوض شده که این امر هم نوعی دلگرمی برای من به شمار می رود.
علاقمند به کارآفرینی و آموزش در حوزه مکرمه بافی هستم
این هنرمند تبریزی می گوید: بسیاری از افراد تقاضای آموزش این هنر را دارند که متاسفانه کارگاهی برای آموزش و کارآفرینی ندارم.
طالعی ابراز می کند: علاقمند کارآفرینی در حوزه ی مکرمه بافی هستم تا این هنر را همواره برای آیندگان هم حفظ و نگهداری کنم.
بانوان قدرت خود را دست کم نگیرند
این هنرمند تبریزی توصیه می کند: بانوان می توانند برای خود اشتغال زایی کرده و حتی در خانه آثاری را تولید و راهی بازار کنند.
طالعی در پایان سخنان خود خاطر نشان می کند: بانوان قدرت خود را دست کم نگیرند و توانایی های خود را شناسایی کرده و در این راستا تلاش هایی بسیاری کنند تا موفق ترین شوند.