شهردار تبریز از آمادگی شهرداری برای اختصاص زمین رایگان به افراد خیران جهت احداث مراکز عام المنفعه خبر داد.
به گزارش آذر صبح، ایرج شهین باهر شهردار از آمادگی شهرداری برای اختصاص زمین رایگان به افراد خیران جهت احداث مراکز عام المنفعه خبر داد و افزود: خوشبختانه اهتمام به کارهای خیر سابقهای طولانی در تبریز دارد و امروزه خیریههای مردم نهاد با جلب اعتماد شهروندان توانسته اند از جایگاه والایی برخوردار شوند.
وی افزود: بر خود وظیفه میدانیم تا از خانوادههای خیری چون خانواده محترم مردانی آذر که تمام زندگی و دغدغه شان تحصیل و درمان کودکان محروم، یتیم و معلول این شهر و احداث ۱۰ها مدرسه و بیمارستان تخصصی کودکان است، حمایت کنم.
وی اظهار کرد: شهرداری تبریز این آمادگی را دارد تا برای احداث فضاهای عمومی از جمله کتابخانه، قرائت خانه، زمین ورزشی، بیمارستان، دارالایتام و امور خیریه به ویژه در مناطق محروم شهر، زمین رایگان در اختیار خیران قرار دهد.
به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، شهین باهر یادآور شد: شهرداری تبریز با تصویب شورای اسلامی شهر، زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع در شهرک خاوران را برای احداث بیمارستان تخصصی کودکان در اختیار خانواده مردانی آذر قرار داده است.
*
برادران «مردانی آذری»، ملقب به «امپراتوران مدرسهسازی» از خیران نامداریاند که در طول دو دههی گذشته، حاصل سالها تلاش خود را در راه خدمت به مردم بخصوص کودکان صرف کردند. آنان که کودکی را در تنگدستی گذراندند، با تلاشهای خستگیناپذیرشان به چنان ثروتی دست پیدا کردند که با صرف بخش اندکی از آن دهها مدرسه ساختند؛ مدرسه ساختند تا انسانهایی دانا و توانمند و با اعتماد به نفس برای جامعه تربیت کنند.
در پایگاه اینترنتی «مجتمع آموزشی استثنایی مردانی آذری» نوشته شده که این سه برادر «فرزندان مرحوم مردانی آذری از تجار بزرگ تبریز و از همسنگران ستارخان و باقرخان در انقلاب مشروطیت هستند». گویا دوران اوج این تاجر بزرگ خیلی زود سپری شد. نوشتهاند که او از روسیهی تزاری قنـد و شـکر و چیـت روسـی و نفــت ســفید وارد میکـرد و از ایـران برگـهی هلـو، قیسـی، پسـته، خشـکبار بـه آنجا صادر میکرد. اما روزهای خوش خانواده با انقلاب روسیه و فروپاشی روسیهی تزاری به پایان رسید.
سه برادر مردانی آذر کودکی را در فقر و نداری پدر و البته با صبوری و درایت مادر سر کردند و هر دوی اینها در شکلگیری شخصیت خودساختهی آنان نقش بسزایی داشت.