رئیس اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نسبت به احتمال مسمومیت و مرگ و میر ناشی از مصرف قارچهای سمی هشدار داد و گفت: مردم باید حتی از لمس قارچهای روییده در طبیعت هم خودداری کنند.
به گزارش آذر صبح، فرزاد رحمانی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: احتمال مسمومیت و مرگ ناشی از مصرف برخی قارچهای سمی موجود در طبیعت بسیار بالاست و سالانه افراد زیادی به همین دلیل روانه بیمارستان میشوند.
وی اضافه کرد: با فرارسیدن روزهای بهاری، قارچهای خودرو در دل طبیعت رشد میکند اما باید از مصرف آنها اجتناب شود زیرا همه قارچهای موجود در طبیعت خوراکی نیست و خوردن چند لقمه از قارچهای سمی میتواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار بیاندازد و حتی موجب مرگ شود.
وی افزود: نمی توان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن، وحشی، خوراکی یا سمی بودن آن را تشخیص داد و تنها آزمایشگاه میتواند خوراکی بودن آن را تأیید کند؛ ضمن آنکه هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.
وی علایم زودرس مسمومیت با قارچهای سمی را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکمدرد و تعریق عنوان و اضافه کرد: گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج یا بیقراری نیز با این نشانهها همراه میشود.
رحمانی با بیان اینکه ایـن علایم چهار تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچهای سمی ظاهر میشود، بیان کرد: نشانههای دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی بوده و ممکن است روزها یا هفتهها بعد ظاهر شود.
وی ادامه داد: پختن، آبپز یا کباب کردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت، سم آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قارچهای خودرو است.
وی این را هم گفت که سم قارچ پادزهر ندارد و تنها قارچهای پرورشی برای مصرف در سبد غذایی مناسب است.
قارچ ها در طبیعت فراوان هستند و انواع مختلفی دارند که بعضی از آنها خوراکی و برخی دیگر سمی بوده و ممکن است افراد هنگام گشت و گذار در مناطق جنگلی و طبیعت، با یکسری گیاهان وحشی و خود رو ازجمله قارچ ها روبرو شوند و تصور شود مصرف این گونه گیاهان نه تنها مضر نیست، بلکه دارای خواص بسیاری است، ولی باید دانست تمام این قارچ ها و گیاهان خوردنی نیستند و تعدادی از آن ها سمی است.
بعضی قارچ ها و گیاهان سمی، بسیار خطرناک هستند و خوردن چند لقمه از آن ها می تواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.
بیشتر بخوانید: