معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی گفت: نخستین جشنواره کیک، شیرینی و دسرهای خانگی شمالغرب کشور در تبریز برگزار میشود.
به گزارش آذر صبح، علیرضا بایرام زاده روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: نخستین جشنواره کیک ، شیرینی و دسرهای خانگی شمالغرب کشور در تبریز برگزار میشود.
معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی گفت: این جشنواره توسط یکی از شرکت های خصوصی و با همکاری ادارات کل میراث فرهنگی، فنی و حرفه ای و اتحادیه قنادان آذربایجان شرقی طی روزهای ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت ماه امسال در محل هتل ائلگلی تبریز برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: جشنواره شیرینی، کیک و دسرهای خانگی با شعار و هدف سلامت، اشتغال زایی و پیشرفت برگزار می شود و علاقهمندان میتوانند برای شرکت در این جشنواره ثبتنام کنند.
بایرام زاده از حضور هنرمندان استانهای اردبیل، زنجان و آذربایجان شرقی در این جشنواره خبر داد و اضافه کرد: این جشنواره در سه گروه کیکها، شیرینیهای مدرن و تزئین کیک و دسرهای جدید برگزار میشود و بازدید از سالنهای نمایشگاهی این جشنواره برای عموم مردم آزاد است.
*
کیک (انگلیسی: cake) یا گتو (فرانسوی: gâteau) گونهای شیرینی است که خاستگاه اروپایی دارد.
اگرچه به باور باستانشناسان این خوراک از زمانهای باستان وجود داشتهاست، اما تصوری که از کیک امروزی وجود دارد و سه ویژگیِ شیرین بودن، سبکی و بافت اسفنجی را در ذهن مجسم میکند، نوعی شیرینی است که از میانهٔ سدهٔ هجدهم به وجود آمدهاست.
آرد، شکر، تخم مرغ و کره چهار مادهای هستند که بیش از مواد دیگر به کار برده میشوند.
بهطور کلی به دو گروه بزرگ غیرچرب یا کیکهای اسفنجی و چرب یا کیکهای کرهای تقسیم میشوند.
تفاوت کیکهای کرهای با کیکهای اسفنجی در اینست که برخلاف کیکهای اسفنجی حباب داخل این نوع کیک در اثر وارد کردن هوا توسط بههمزدن شکر و تخم مرغ به وجود نیامدهاست بلکه عامل اصلی در به وجود آمدن حباب در این نوع ها ، ایجاد گاز در داخل کیک، بخاطر استفاده از یک عامل ورآورنده نظیر بیکینگ پودر است.
همچنین کیک کرهای از نظر وزنی سنگین است درصورتیکه سبک بودن، از ویژگیهای این خوراکی اسفنجی است.
کیک از موادی است که در اثر تماس با هوا خشک میشود و به همین علت در روشهای تزیینی معمول است که سطح کیک بهطور کامل با مواد پوشانده شود.
بدین وسیله سدی در برابر عبور هوا به وجود آمده و باعث دوام بیشتر کیک خواهد شد.