معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، آخرین وضعیت کرونایی آذربایجان شرقی را تشریح کرد.
به گزارش آذر صبح، عباسعلی درستی در تشریح آخرین وضعیت کرونایی و محل مراجعه بیماران خاص جهت دریافت واکسن اظهار کرد: هر روز بیشتر به اوضاع قرمز نزدیکتر میشویم؛ به طوریکه از امروز شهرستانهای میانه، هشترود و شبستر هم به لیست شهرهای قرمز، سراب و جلفا اضافه شدند.
وی اضافه کرد: شهرستانهای اهر، کلیبر، تبریز، مرند و چاراویماق نارنجی و مابقی شهرستانها همگی زرد هستند و هیچ شهرستان آبی نداریم.
وی با تاکید بر اینکه در این شرایط لازم است مردم از مسافرت و دورهمیها دوری کرده و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، اظهار کرد: رنگبندی شهرستانها و تعداد بیماران روز به روز در حال افزایش بوده و در صورت تداوم بیتوجهی به توصیهها آمار بیش از پیش افزایش پیدا میکند.
درستی در تشریح آخرین روند واکسیناسیون و وضعیت کرونایی و محل مراجعه بیماران خاص جهت دریافت واکسن در آذربایجان شرقی، گفت: تا کنون ۱۵ هزار دز واکسن کرونا وارد استان شده است.
وی در خاتمه تاکید کرد: بیماران خاص شامل بیماران مبتلا به ام اس برای دریافت واکسن کرونا به بیمارستان الزهرا (س)، بیماران پیوندی و دیالیزی به بیمارستان امام رضا (ع) و بیماران مبتلا به تالاسمی و هموفیلی به بیمارستان سینای تبریز، مراجعه کنند./ایسنا
*
ویروسهای کرونایی گروه بزرگی از ویروسها هستند که میتوانند حیوانات و انسانها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتیهای تنفسی شوند؛ این ناراحتیها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروسهای کرونای حیوانی، انسانها را آلوده میکنند و سپس بین آنها سرایت پیدا میکنند. شاید ویروس SARS (نشانگان تنفسی حاد) در سال ۲۰۰۲ الی ۲۰۰۳ را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونهای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسانمنتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروسکرونا، MERS (نشانگان تنفسی خاورمیانه) نام دارد که در سال ۲۰۱۲ در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.
در انسان، این ویروس عمدتاً از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار سرایت پیدا میکند. این ویروس همچنین میتواند از طریق لمس سطح آلوده و سپس لمس دهان، بینی یا چشمها سرایت پیدا کند، اگرچه گمان میرود این شیوۀ اصلی سرایت ویروس نباشد.
«مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری» (CDC) اقدامات بهداشتی خوبی ازجمله این موارد را توصیه میکند: شستشوی مکرر دست، مصرف مایعات، سرفه کردن در قسمت داخلی آرنج یا دستمال کاغذی و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری. بهعلاوه، توصیه میکنیم که حتی اگر بیمار نیستید در خانه بمانید، مگر اینکه واقعاً لازم باشد بیرون بروید، و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنید (حداقل شش فوت یا حدود دو متر از دیگران فاصله بگیرید) و ماسکی بپوشید که دهان و بینی شما را بپوشاند.