شهردار منطقه ۷ تبریز از احداث اولین و بزرگترین باغ میوه کشور و عرضه مستقیم میوهجات در باغات لاله خبر داد.
به گزارش آذر صبح، محمدعلی سلیمی گفت: ۳۵ هزار متر از باغات لاله توسط شهرداری تبریز تملک و برای احداث بزرگترین باغ میوه کشور طراحی شده است که عملیات خاکبرداری آن آغاز و تا چند روز آینده عملیات عمرانی آن نیز آغاز میشود.
او افزود: میوهجات و محصولات کشاورزی مورد نیاز مردم به صورت مستقیم در غرفههای پیشبینی شده در این باغ عرضه خواهد شد.
شهردار منطقه ۷ تبریز با اشاره به نوع محصولات تولیدی در این باغ نیز اعلام کرد: تلاش داریم همه نوع میوه کاشت و عرضه شود ولی برای شروع نهالهای هفت میوه گیلاس، آلبالو، زردآلو، انواع سیب و حتی بادام کاشت خواهد شد.
او اضافه کرد: باغمیوه بزرگ تبریز در محل باغات لاله احداث میشود که در داخل کشور نمونهای نداشته و شبیه باغات توت اورمیه است.
سلیمی خاطرنشان کرد: احداث این باغ میوه در واقع به نوعی ساماندهی میوهفروشان در کنار اتوبان کسایی است که محصولات باغات خود را در آنجا به فروش میرسانند.
او عنوان داشت: تلاش داریم تا اواخر خرداد سال جاری عملیات عمرانی این باغمیوه تمکیل و به بهرهبرداری برسد.
*
هدف اصلی در احداث باغ میوه، توسعه حداکثر باروری در حداقل زمان در هر هکتار زمین میباشد. در این مورد شرایط اقلیمی منطقه، نوع خاک، نوع پایه و عملیات زراعی دخیل میباشند. بسته به نوع میوه و رقم کشت شده، حداقل سه سال طول می کشد تا اولین محصول تجاری برداشت گردد و به مدت ۱۵ تا ۳۰ سال می توان تولید محصول اقتصادی نمود. معمولا بهتر است یک باغ تجاری کمتر از دو هکتار احداث نگردد و نبایستی بیش از شش هکتار از یک باغ زیر کشت را با یک واریته میوه کشت نمود.
فاصله کشت درختان میوه باید طوری انتخاب شود که کنترل آفات و عملیات زراعی به خوبی انجام گیرد.
در یک هکتار زمین، نسبت به رقم، عمق و حاصلخیزی خاک بر روی پایه های قوی معمولا در حدود ۱۰۰۰-۴۰۰ درخت و بر روی پایه های ضعیف در حدود ۳۰۰۰-۱۷۰۰ درخت کشت می شود.