مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی پنجمین استان پیر کشور است و اداره کل بهزیستی انواع خدمات را به سالمندان دارای معلولیت ارائه میکند.
به گزارش آذر صبح، فرگل صحاف در خصوص پیر ی جمعیت با بیان اینکه در سال گذشته ۵۷۰ واحد مسکونی برای خانواده های دو معلول و بیشتر ساخته شد، گفت: ۴۰۳ واحد تکمیل و در اختیار مددجوها قرار گرفت و مابقی در حال تکمیل بوده و به زودی در اختیار مددجویان قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ واحد مسکونی مددجویی با تفام نامه منعقد شده با بسیج سازندگی ساخته خواهد شد، ادامه داد: مسکن یکی اولویت های اصلی برای توانمندسازی مددجویان است و بعد از آن اشتغال پایدار قرار دارد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجانشرقی با بیان اینکه ۱۱۴ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال برای مددجویان به صورت مستقیم و یا از طریق کارفرمایان پرداخت شده است، گفت: در این زمینه بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغالزایی شده است.
فرگل صحاف با شاره به اینکه ۱۵ میلیارد تومان وام جهت ایجاد و یا توانمندسازی اشتغالهای روستایی پرداخت شده است، گفت: ۱۳ میلیارد تومان نیز برای حمایت از اشتغال های آسیب دیده از کرونا هزینه شده است.
وی با بیان اینکه ۷۵ هزار نفر مستمری بگیر و کمک هزینه معیشتی را تحت پوشش داریم، افزود: سال ۹۹ حدود ۱۱۰ میلیارد تومان توسط خیرین به بهزیستی استان کمک شده است که تلاش داریم تا این مبالغ به صورت صحیح در اختیار مددجویان قرار گیرد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجانشرقی ادامه داد: بستههای غذایی، هزینه درمانی و جهیزیه برای ۱۴ هزار و ۷۰۰ نفر ارائه شده است که در تلاش هستیم این آمار را ارتقا و کیفیت کمک رسانی را افزایش دهیم.
وی با اشاره به فعالیت ۱۶۶ مرکز مثبت زندگی در آذربایجانشرقی گفت: مراکز مثبت زندگی خدمات مختلف برای تسهیل امورات افراد تحت پوشش را ارائه میکنند و براساس تعداد مددجویاح در مناطق مختلف ایجاد شده اند.
صحاف ادامه داد: مراکز مثبت زندگی با حضور مددکاران بهزیستی خدمات ارائه میکنند و ارائه خدمات در این مراکز الکترونیکی است که یک گام مثبت در جهت الکترونیکی کردن اطلاعات به شمار میرود.
این مدیر استانی افزود: در مراکز مثبت زندگی ارائه خدمات رایگان برای گروههای هدف در نظر گرفته شده است که ۹۰ درصد پروندههای مددجویان در اختیار مراکز مثبت زندگی قرار گرفته و ۸۰ درصد پروندهها بازبینی و الکترونیکی شدهاند.
وی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی در زمینه تعداد مراکز مثبت زندگی در رتبه ۵ کشور قرار دارد، افزود: مددجویان بهزیستی انواع خدمات مختلف را دریافت میکنند که براساس نیاز تقسیم بندی شده است.
وی با اشاره با آمار فعالیت های بهزیستی استان گفت: ۳هزار و ۹۱۷ نفر در مراکز روزانه بهزیستی خدمات دریافت میکنند و ۲۳ مرکز ذهنی، ۱۲ مرکز حرفه آموزی و ۱۰ کارگاه تولید حمایتی از حمله مراکز فعال در سطح استان هستند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجانشرقی افزود: کاشت حلزون برای کودکان زیر دوسال و خردسال در استان با جدیت پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه ۴۱ مرکز توانبخشی شبانه به بیش از ۲هزار۹۰۰ نفر خدمات ارائه میکنند، گفت: شیوع ویروس کرونا ظرفیت ارائه خدمات را به جهت رعایت پرتوکل های بهداشتی به نصف رسانده است.
صحاف با بیان اینکه آذربایجان شرقی پنجمین استان سالمند کشور است، گفت: بهزیستی استان انواع خدمات را به سالمندان و سالمندان معلول ارائه میکند.
مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به اینکه تمام کودکان متولد شده در استان از روزهای نخست خدمات غربال دریافت میکنند، گفت: با اقدامات انجام گرفته قبل و بعد از تولد آمار کودکان معلول متولد شده کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه پیشگیری از اعتیاد یکی از اولویت های مهم بهزیستی است، گفت: ۱۷ هزار معتاد خدمات بازتوانی از طریق بهزیستی دریافت کردهاند که به دلیل شیوع کرونا این آمار نصبت به سال ۹۸ نصف شده است.
وی افزود: درحال حاضر ۱۵ مرکز کاهش آسیب اعتیاد در استان فعال است.
صحاف با اشاره به سیاست های سازمان بهزیستی کشور در زمینه مشاوره و روانشناختی گفت: مشاوره و امور روانشناختی یکی از خدمات مهم ارائه شده بهزیستی است که با شیوع ویروس کرونا خدمات رسانی در این زمینه افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه آموزش زوجین تا پنج سال اول ازدواج با جدیت پیگیری میشود، گفت: مهارت های زندگی برای جلوگیری از طلاق و توانمندسازی زوجین یکی از اقدامات مهم است.
وی با بیان اینکه ۱۹ هزار نفر زن سرپرست خانوار مستمری بگیر، ۱۷۶۰ خانواده چند قلو و ۱۷ پایگاه اورژانس اجتماعی در شهرستانها فعال است، گفت: بهزیستی استان ۱۹۰ نوع خدمت مختلف به مددجویان ارائه میکند.