در حالی مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز تعداد متوفیان کرونایی در تبریز را نزدیک به چهار هزار نفر آن هم تا پایان دی ماه سال پیش اعلام کرده بود که روز گذشته رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز همین آمار را در خصوص تعداد فوتی های کرونایی در کل استان استفاده کرد.
آذر صبح/ نهم اسفند سال ۹۸ بود که اولین فوتی کرونایی در شهر تبریز ثبت شد، بیش از یک سال از آن تاریخ می گذرد و شتاب این ویروس در بالابردن آمار فوتی ها همگانن را به حیرت انداخته است. در این یک سال سخت خانواده های زیادی داغدار عزیزان خود گشته اند…
در این مدت آمار مربوط به مبتلایان و مرگ و میر کرونا همواره مورد بحث بوده و گاهی مورد تشکیک واقع شده است. گذشته از آمار و ارقام مبتلایان به کرونا که توسط دانشگاه علوم پزشکی اعلام می شود، تفاوت آماری مرگ و میر اموات کرونایی توسط دو مرجع متفاوت و البته رسمی مورد توجه قرار می گیرد.
درحالیکه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز گذشته در نشست خبری خود از فوت چهار هزار بیمار کرونایی طی یکسال گذشته در آذربایجان شرقی خبر داد فرخ جلالی مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز بهمن ماه گذشته در دیدار با امام جمعه شهر تبریز اعلام کرد که فقط در تبریز چهار هزار موتفی کرونایی تدفین شده است.
البته باید دقت نمود که این آمار بازه زمانی فروردین تا دی ماه سال ۹۸ را شامل می شود و با یک حساب سرانگشتی هم می توان حساب کرد که قطعا این آمار افزایش داشته و اکنون در مرز ۴ هزار و ۵۰۰ فوتی قرار گرفته باشد!
بیشتر بخوانید
این آمار فوتی کرونایی تنها آمار قابل استناد از یک مرجع رسمی بود که روز گذشته با ارائه آمار توسط مرجع قابل استناد دیگر مورد تنافض و تشکیک قرار گرفت.
روز گذشته محمدحسین صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جمع خبرنگاران در خصوص آمار فوتیهای کرونا گفت: چهار هزار و ۳۴۵ نفر بیمار مثبت کرونایی بستری شده در بیمارستانهای “استان” از ابتدای شیوع این ویروس تا به امروز فوت کردند.
بیشتر بخوانید:
تشریح آخرین وضعیت شیوع کرونا در آذربایجان شرقی
این تناقض آشکار در این دو آمار به پاسخگویی و رفع ابهام نیاز دارد، آیا آمار بیمارستانی فوت شده های کرونا با آمار فوت شده های آرامستان های متفاوت است؟ و اگر این تفاوت وجود دارد علت تفاوت آشکار این دو آمار چیست ؟
با وجود گذشت بیش از یک سال از شیوع گسترده این بیماری در استان و کشور و وسواس و دقت نظر در ارائه آمارهای ابتلا و بهبودیافتگان و فوتی های این بیماری از سوی مراجع اصلی، لازم است با توجه به حساسیت موضوع این دقت نظر در ارائه آمار کلی و استانی نیز لحاظ شود.
بیشتر بخوانید: