مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی با بیان اینکه دولت گروهی برای تطبیق مفاد سند ۲۰۳۰ با ارزشهای دینی تشکیل داده است، گفت: سند ۲۰۳۰ پیمان نامه نیست، بلکه سند توجیهی است که هر کشور میتواند مفادی که مغایر با ارزشهای آن کشور است را اجرایی نکند.
به گزارش آذر صبح جعفر پاشایی در گفتوگو با خبرنگاران، با بیان اینکه سند ۲۰۳۰ سندی ۱۵ ساله است که در یونسکو طراحی شده است، اظهار کرد: این طرح طرحی آموزشی است که با اهدافی چون ارتقای با سوادی و ریشه کن کردن بی سوادی در جوامع طراحی شده است.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر با سوادی در کشور و استان ما با شیب زیادی در حال افزایش است؛ به طوری که با سوادی در ۱۰ سال گذشته در کشور پنج برابر شده است.
وی افزود: در استان نیز ۲۶۴ روستا با تعداد دانش آموز زیر پنج نفر داریم که با هدف تحقق عدالت آموزشی و افزایش باسوادی در جامعه شکل گرفته است.
پاشایی با بیان اینکه سند ۲۰۳۰ پیمان نامه نیست بلکه سند توجیهی است، اظهار کرد: این سند چارچوبی برای طراحی آموزشی است که مفاد آن قبل از اجرا باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود و دولت نیز میتوانند مواردی از این سند را که مغایر با ارزش های دینی است مطلقا انجام ندهد.
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی تاکید کرد: قطعا اگر این سند با اسناد بالادستی و نقشه جامع علمی کشور مغایرت داشته باشد مطلقاً آن را انجام نمیدهیم.
وی با بیان اینکه دغدغههای رهبری در حوزه سند ۲۰۳۰ برای ما فصل الخطاب است، ادامه داد: پس از بیانات مقام معظم رهبری دولت گروهی برای تطبیق مفاد سند مذکور با اسناد بالادستی تشکیل داده است تا مواردی را که با ارزشهای دینی و ملی ما مغایرت دارد از آن حذف نمایند.
وی همچنین در پایان با بیان اینکه طی روزهای گذشته مطالبی در فضای مجازی مبنی بر وجود کتاب ” لک لکی درکار نیست” و تدریس آن در مراکز آموزشی ایران منتشر شد، گفت: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش وجود کتاب و تدریس آن در مدارس کشور را قویاً تکذیب کرد.
پاشایی عنوان کرد: متن این کتاب درباره نوع آموزشهای جنسی است که بخشی از این آموزشها در برنامه آموزشهای پیش از ازدواج برای جوانان درآستانه ازدواج ارایه میشود، اما به لحاظ عرفی و حیای جمعی قابل ارایه نیست .
وی افزود: آن کتاب در آموزش پرورش کشور نه چاپ، نه تالیف، نه توزیع و نه نشر شده است یک منبع الکترونیکی است که از وزارت ارشاد نیز مجوز ندارد.