رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: پرداخت جرایم معوقه بهرههای بانکی برای واحدها بسیار سنگین است و واحدها توان بازپرداخت آن را ندارند و این معضل تهدیدی جدی برای تولید محسوب می شود.
به گزارش آذر صبح، صمد حسنزاده در سی و یکمین جلسه شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی با اشاره به مشکلات افزایش بهرههای بانکی اظهار کرد: از سال ۹۱ به بعد با تغییرات نرخ ارز و افزایش نرخ بهرههای بانکی و نیاز به تسهیلات بانکی، بسیاری از واحدهای تولیدی استان با مشکلاتی مواجه شدهاند و این معضل باعث شده بدهکاریهای معوقه واحدها به بانکها روز به روز افزایش یابد.
وی افزود: وثائق کفاف تسهیلات بانکی را نمیدهد و بانکها به مسدودی حسابها روی میآورند که این معضل سد راهی برای رونق تولید است.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز اعلام کرد: از سال ۹۱ ارائه تسهیلاتی که به صورت مشروط الوصول بهرههای آنها به صورت پلکانی دریافت میشد، ارائه شد و این در حالی است که پرداخت جرایم معوقه بهرههای بانکی برای واحدها بسیار سنگین است و واحدها توان بازپرداخت آن را ندارند و این معضل تهدیدی جدی برای تولید محسوب میشود.
به گفته وی، در سال ۹۴ اتاق ایران جلساتی با شورای پول و اعتبار برگزار کرد و مصوب شد جرایم از آن تاریخ به بعد به صورت پلکانی اخذ نشود، پیشنهاد میکنیم این مصوبه را نسبت به سالهای قبل از ۹۴ نیز تسری دهند.
حسنزاده یادآور شد: سال گذشته با تلاشهای استاندار به ۷۳۸ واحد تولیدی استان تسهیلاتی پرداخت شد، در سالجاری سررسید برخی از واحدها فرارسیده و بانکها توافق کردهاند با پرداخت سود دوران مشارکت قبلی این تسهیلات را بهروزرسانی کنند.
در این جلسه مواردی از قبیل بررسی پیشنهادهای کمیته کارشناسی شورای گفتوگوی استان در خصوص مسائل بانکی مطابق مصوبه جلسه سیام شورا، بررسی تاثیرات منفی واردات بیرویه محصولات الکترونیکی بر کسب و کار این صنایع و بهبود اقتصاد ICT استان، گزارش و بررسی تسهیلات طرح رونق تولید در سال ۹۶ و تکالیف وزارت صنعت، معدن و تجارت در بسته تولید و اشتغال، بررسی پیشنهادهای استفاده از ظرفیتهای رویداد تبریز ۲۰۱۸ در راستای توسعه سرمایهگذرای و تجارت و گزارش روند پیشرفت اجرای مصوبه شورا در خصوص مکانیابی شهرک صنعتی کیمیاشهر مطرح شد.
انتهای پیام/