امروز روز میلاد با سعادت بانوی با کرامت اهل بیت حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت است. دهه پر برکتی که آغازش با میلاد مبارک حضرت معصومه (س) دختر گرامی هفتمین امام شیعیان رقم خورده و بهترین بهانه است تا روز ملی دختران نام گیرد.
به گزارش آذر صبح، حضرت فاطمه معصومه (س) در روز اول ذیقعده سال ۱۷۳ هجری، در شهر مدینه چشم به جهان گشود. این بانوی بزرگوار، از همان آغاز در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و فرزندان، همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند. عبادت و زهد، پارسایی و تقوا، راستگویی و بردباری، استقامت در برابر ناملایمات، بخشندگی و پاکدامنی و نیز یاد خدا، از صفات برجسته این خاندان پاک سیرت و نیکو سرشت به شمار می رفت.
در جایگاه دختران ایران اسلامی نیز همین بس که روز ولادت معصومه (س) به نام ایشان نامگذاری شده است.
مدیر حوزه دانشگاهیان دانشگاه تبریز در مصاحبه با آذر صبح، در مورد جایگاه یک دختر مسلمان در دین اسلام اظهار می کند: جایگاه دختر در اسلام به قدری والاست که حضرت زهرا (س) علت خلقت شمرده شده است.
حجت الاسلام سعید امامی در مورد رفتار اولیا و معصومان با دختران خود می گوید: در امر هدیه دادن دختر، بخاطر بعد عاطفی همواره مقدم تر می شود، در اسلام از دختر به عنوان ریحانه (گل)، قواریر (بلورها) و حسنه (نیکی) یاد شده است؛ که هر یک نشان از امتیاز و ویژگی خاصّ طبیعی و روحی دختران دارد.
حجت الاسلام امامی در رابطه با جایگاه معنوی دختر بیان می کند: دختران حسنات (الطاف الهی) هستند و پسران نعمتاند، بر حسنات پاداش میدهند و از نعمتها پرسش میکنند.
وی در توصیه به خانواده ها می گوید: باید خواسته های دختران در نظر گرفته شود، دوستی پدر و مادرها با فرزندان خود عمیق تر شده و از آنها مانند دری در صدف محافظت کنند.
مدیر حوزه دانشگاهیان دانشگاه تبریز به دختران نوجوان نیز سفارش می کند: دختران امروز و فردا باید توانایی و ضعف های خود را بشناسند، نقاط قوت اعتقادی و روحی خود را تقویت کنند، خود را باور کرده و آگاهانه همراه با برنامه به سوی آینده قدم بردارند که آینده متعلق به آنهاست و یقیناً براساس خواسته های به حق و شایسته ایشان رقم خواهد خورد.
حجت الاسلام امامی می گوید: رعایت عفت و شرکت در مجالس ناب معنوی، تقویت بعد معنوی، الگوبرداری از حضرت زهرا (س) از شرط موفقیت دختران است.
نازیلا قادری مشاور خانواده نیز در مصاحبه با آذر صبح، در مورد تغییرات جایگاه اجتماعی دختران امروزی نسبت به گذشته می گوید: جایگاه اجتماعی هر شخصی با میزان شکل گیری شناخت فرد متفاوت است.
این مشاور خانواده معتقد است: از آنجایی که سطح سواد والدین و میزان توجه خانواده ها به فرزندان از بابت مطالعات بیشتر افزایش یافته، می توان با تربیت صحیح فرزندانی با هویت موفق، دخترانی مقتدر با هوش اجتماعی بالا نسبت به گذشته وارد جامعه کرد.
وی در مورد دیدگاه خانواده ها نسبت به فرزند دختر می گوید: در گذشته به دلیل منافعی که از سمت فرزند پسر به خانواده وارد می شد جایگاهش نیز در جمع خانواده با ارزشتر از دختر بوده ولی با ارتقا فرهنگ و اطلاعات عمومی و افزایش نقش دختران در خانواده و جامعه این مسئله تقریبا یکسان سازی شده است.
قادری، در تشریح مهم ترین مسائل روز جوانان و نوجوانان دختر، می گوید: مهم ترین مسئله به نظر من توانایی درک هر دو طرف یعنی خانواده و فرزندان از همدیگر بوده که متاسفانه هر دو طرف از این مسئله شاکی می باشند.
وی با یادآوری گله مندی و نارضایتی اکثریت قریب به اتفاق دختران جامعه از زندگی و جنسیت خویش، در مورد راهکارهای این مسئله می گوید: البته این مسئله را نمی توان به همه جامعه تطبیق داد، این دیدگاه نسبت به چندین سال قبل بهتر شده و با افزایش توانایی ها و عدالت میان افراد جامعه می توان باعث بهبود این نظر شد.
نازیلا قادری در مورد تقویت اعتماد به نفس دختران نیز می گوید: برای افزایش اعتماد به نفس می توان از خانواده ها و افزایش عزت نفس فرزندان شروع کرد و با شکوفا کردن استعدادها در هر زمینه خاص به نتیجه مطلوب رسید.
————————————–
گزارش: الهه مهدوی