یک روانشناس میگوید: طلاق برای کودکان یک اتفاق استرس آمیز، اندوه آور و گیج کننده است.
دکتر حسن صبوری مقدم در گفتوگو با آذر صبح، اظهار کرد: در همه جوامع، همه کودکان طلاق آسیب هایی را با شدت و ضعف های متفاوتی نشان می دهند، ولی فقط ٢٠-٢۵٪ از این کودکان مشکلات شدید نشان خواهند داد.
به گفته وی این کودکان احتمالا مشکلات تحصیلی دارند،پرخاشگرند، مشکلاتی در ارتباط با مراجع قدرت دارند،به احتمال قوی عزت نفس پایینی خواهند داشت، و احساس افسردگی خواهند کرد.
وی به والدین این کودکان توصیه کرد: با ایجاد ثبات در خانه و توجه به نیازهای جسمانی و هیجانی کودکانتان از طریق اطمینان مجدد دادن و ایجاد یک نگرش مثبت به آنها کمک کنید تا با طلاق تان کنار بیایند.
وی خاطرنشان کرد: شکیبا بودن، گوش شنوا داشتن، و اطمینان مجدد دادن می تواند به کودکی که در حال کنار آمدن با شرایط طلاق والدینش است کمک کرده و تنش او را به حداقل برساند.
وی یادآور شد: شما با حفظ یک رابطه حداقلی با همسر سابق تان،می توانید در فرزندتان از. ایجاد استرس حاصل از دیدن والدین در حال تعارض. جلوگیری نمایید.
وی گفت: لیست خواسته های یک کودک طلاق اینگونه است: ۱-من به هردوی شما نیاز دارم که در زندگی ام حضور داشته باشین، ۲-من می خواهم هردوی شما را دوست داشته باشم،بدگویی شما از دیگری مرا دچار تعارض می کند ، ٣-لطفا از من به عنوان پیغام بر استفاده نکنید، ۴- من تا پایان عمر به هر دوی شما نیاز دارم.
وی در خصوص چگونگی ایجاد آمادگی در یک کودک برای مواجهه با طلاق اضافه کرد: ۱-به کودکتان توضیحی در حد فهم او بدهید، ٢-“من تو را دوست دارم ” را به او بگویید، ٣-دراین توضیح با همسر سابق تان هماهنگ شوید، ۴-در این توضیح از سرزنش کردن و مقصر قلمداد کردن همسر سابق تان پرهیز کنید، ۵-تغییراتی که قرار است در زندگی کودکتان رخ دهد را برای او توضیح دهید،تغییراتی همچون محل زندگی، تغییر مدرسه و…۶-این توضیحات می تواند باعث کاهش اضطراب و نگرانی کودکتان شود.٧-در مقدار اطلاعاتی که بایستی بدهید به سن کودکتان توجه داشته باشید،در کل کودکان خردسال به جزییات کمتری نیاز دارند،و یک توضیح ساده مناسب خواهد بود،در حالی که کودکان بزرگتر نیاز به اطلاعات بیشتری دارند، ۸-اطلاعات واقعی بدهید، ٩-به کودکتان اطمینان بدهید که هر دو نفر همچنان والدین او باقی خواهید ماند.
وی همچنین یادآور شد: موضوع مهم دیگر این است که کودک در سنین پایین، علت واقعی طلاق را نمی فهمد، آرزوها و افکارش با واقعیت فرقی ندارند و خودش را محور همه چیز می بیند. در همین راستا، ممکن است برای خیلی از موارد، خود را مقصر بداند و احساس گناه کند. به کودک خود اطمینان بدهید در طلاق و جدایی شما یا دعواهای تان تقصیری ندارد.