سخنگوی کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مجلس در برنامه ششم در چندین بند به وضعیت رفاهی دانشجویان و خوابگاههای دانشجویی توجه کرده است.
به گزارش آذر صبح به نقل از خانه ملت، سیدحمایت میرزاده با انتقاد از وضعیت نامطلوب خوابگاههای دانشجویی و دانشآموزی، آمار اعلام شده از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر مطلوب بودن تنها ۴ درصد از خوابگاههای کشور را اسفبار خواند و گفت: متأسفانه خوابگاههای دانشجویی نه تنها در بحث اسکان بلکه در خصوص وضعیت تغذیه نیز مشکل جدی دارد.
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با وجود توجه جدی مجلس به وضعیت رفاهی دانشجویان و دانشآموزان اما به وضعیت خوابگاههای دانشجویی رسیدگی نشده است، افزود: مجلس به صورت جزئی وارد مسئله خوابگاهها نشده است بلکه این مسئله را به صورت کلی در قالب ردیف اعتبارات رفاهی دانشجویی در برنامه ششم دیده است.
وی با تأکید بر اینکه با عنایت ویژه مجلس، اعتبارات این بخش در قیاس با لایحهای که دولت به مجلس ارائه کرده بود، دوچندان شد، ادامه داد: مجلس به دلیل اهمیت موضوع در چندین ماده قانونی به بحث رفاهی دانشجویان پرداخت و انتظار ما در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی این است که دولت اعتبارات در این بخش را تا حد توان محقق کند تا شرایط مطلوب تحصیل برای دانشجویان و دانشآموزان فراهم باشد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی حاشیههای ایجاد شده در خوابگاههای دانشجویی و اعتراض دانشجویان نسبت به ارائه خدمات و امکانات رفاهی در خوابگاهها، اظهار کرد: امکان اینکه چنین مواردی مجددا تکرار شود وجود دارد در چنین شرایطی میتوان با تدبیر مناسب مسائل را مدیریت کرد و همه مسائل به بودجه و اعتبارات برنمیگردد.
وی ادامه داد: در برخی از موارد که مشکلات خوابگاهها حاشیه ساز و اخیرا در شبکههای اجتماعی نیز به آن پرداخته شد، مدیریت ناشایست و بدسلیقگیها، مسائل کوچک را تبدیل به بحران کرد و حواشی پیش آمده ارتباطی با تزریق اعتبارات و بودجه نداشت. در واقع با همین امکانات موجود نیز میتوان برای دانشجویان شرایط بهتری را فراهم کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه با وجود نبود مشکلی قانونی مجلس این آمادگی را دارد برای بهبود وضعیت خوابگاههای دانشجویی باز هم به مدد دولت بیاید تا وضعیت بهبود پیدا کند، درباره توسعه و ساخت خوابگاههای جدید دانشجویی نیز در کشور گفت: توسعه خوابگاههای دانشجویی باید در کنار رسیدگی و بهبود خوابگاههای موجود صورت پذیرد.
وی با تأکید بر اینکه نقش مجلس قانونگذار است و ما دخالتی در امور اجرایی دولت نداریم، یادآوری شد: ساخت خوابگاههای جدید با نیازسنجی در مناطق مختلف کشور لازم است و مجلس از بودجه رفاهی دانشجویان که برای دولت در قانون برنامه و بودجه سالیانه دیده است در جهت ساخت یا بهبود خوابگاهها میتواند استفاده کند. در حال حاضر بسیاری از مناطق دارای دانشگاه از نبود هتل و مسافرخانه رنج میبرند و نیاز مبرم به خوابگاه دارند.
لازم به ذکر است، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخیرا از ساخت ۲۰۰ خوابگاه جدید دانشگاهی در سراسرکشور خبر داده و اعلام کرده است که تنها ۴ درصد از خوابگاه های دانشگاه ها وضع مطلوب دارند.