فرماندار شهرستان اهر از اختصاص ۲ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت و بازسازی بقعه شیخ شهاب الدین اهری برای تبریز ۲۰۱۸ خبر داد.
به گزارش آذر صبح، سید محمد عابدی روز شنبه در بازدید از مراحل بازسازی این بقعه گفت: در این راستا پیگیری های لازم برای تسریع در اجرای این پروژه آغاز شده که امیدواریم این اثر منحصر بفرد تاریخی تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
وی افزود: با توجه به اینکه محور تبریز – اهر و ارسباران یکی از محورهای گردشگری تبریز ۲۰۱۸انتخاب شده است، با اتمام این پروژه شاهد فعالیت مجدد این مجموعه و راه اندازی دوباره موزه ادب و عرفان در محل این بقعه باشیم.
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری اهر نیز از آغاز مرمت این پروژه در قالب چهار قسمت برای تسریع در اتمام آن خبر داد.
حسن باقر پورکندی عملیات اجرایی در این پروژه را کمبود اعتبار و طولانی شدن عملیات مطالعاتی از سوی دانشگاه هنر اسلامی اعلام کرد.
مجموعه فرهنگی تاریخی شیخ شهاب الدین اهری که موزه ادب و عرفان کشور یکی از جاذبه های آن است، در جنوب شهرستان اهر واقع شده است.
این بقعه خانقاه و مدفن شیخ شهاب الدین اهری، عارف قرن ۷ هجری قمری است مقبره و موزه ادب و عرفان در داخل بوستانی به همین نام برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی ایجاد شده است.
این مجموعه در دوره صفویه و به احتمال زیاد در روزگار شاه عباس اول بر مزار شیخ شهاب الدین اهری، در شهر اهر ساخته شده اما آثاری از دوره های قبل (دوره ایلخانی) در آن وجود دارد.
قسمت های این بقعه شامل خانقاه، چینی خانه ها، صحن، ایوانی بلند، مناره ها و غرفه های متعدد می باشد، همچنین در این بنا از الحاقات دوره صفوی (کاشی کاری ایوان ها) به چشم می خورد.
موزه ‘ادب و عرفان’ در جوار مزار شیخ شهابالدین اهری برپاست این موزه در سال ۱۳۷۴ شمسی در تالار اصلی بنای تاریخی بقعه شیخ شهابالدین اهری تاسیس شد و بخشی از آثار فرهنگی مربوط به ادب و عرفان کشور و آذربایجان در آن گردآوری شده است.
موزه ادب و عرفان از موزههای تخصصی ایران در نوع خود محسوب میشود و از این حیث برای محققان این عرصه بدیع و در نوع خود جالب و دیدنی است.
در این موزه آثار ادبی و عرفانی جالبی از دورههای تاریخی صفوی تا قاجاریه گردآوری و برای بازدید عرضه شده است.
این اثر فاخر و ارزشمند تاریخی در زلزله سال ۱۳۹۱ ارسباران آسیب دید و به همین جهت موزه ادب و عرفان بنا به تشخیص اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری جمع آوری و تاکنون با وجود اینکه در آستانه پنجمین سالگرد زلزله ارسباران قرار داریم، مرمت و بازسازی آن به اتمام نرسیده است.
در اجلاس کارشناسان ارشد نهمین کنفرانس وزیران گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی که دی ماه سال ۱۳۹۴ در شهر نیامی پایتخت جمهوری نیجر برگزار شد، شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد.
انتخاب شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی از سال ۲۰۱۵ و به پیشنهاد سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری کشورهای اسلامی کلید خورد.