دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان درباره جایگاه هنر موسیقی و تئاتر در اجرای ایجاد نشاط اجتماعی و برنامه های فرهنگی این اتحادیه گفت: بنا به دلایل مختلف، فعالیت های مرتبط با عرصه هنر بر عهده حوزه های هنری قرار داده شده و تمام تلاش ما برای نشاط معنوی دانش آموزان استوار شده است.
حامد علامتی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار آذر صبح در رابطه به برنامه های فرهنگی و هنری اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان اظهار داشت: موسیقی و تئاتر در برنامه های این تشکل جایگاهی ندارد.
دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان با بیان اینکه هدف این مجموعه تقویت ایمان و نشاط معنوی دانش آموزان است ادامه داد: درصورت وجود علاقمندان و مراجعان برای این هنر ها معرفی لازم به مراکز امین و مربوطه صورت می گیرد که باتوجه به اینکه حوزه های هنری عملکرد خوبی در زمینه هنرهای موسیقی و تئاتر دارند ضرورتی هم برای ورود اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان در این زمینه وجود ندارد.
وی اظهار کرد: اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان در تلاش است که در زمینه بهره گیری از برنامه های آموزشی و پرورشی مدرن بیشتر در زمینه زیرساخت ها استفاده کند.
علامتی با اشاره به اینکه زیرساخت های این اتحادیه همواره کاملا مجهز به مدیریت دانش بوده، افزود: امروزه در حوزه مدیریت علم مدیریت دانش عالی ترین و مدرن ترین شیوه مدیریتی به حساب می آید.
حامد علامتی ادامه داد: براساس آمار و اطلاعات موجود سامانه هایی که در اتحادیه کاربرد دارند از جمله سامانه شهید باقری که برای ورود و دریافت اطلاعات به کار گرفته می شود و سامانه های کنترل کیفیت برنامه ها و همچنین سامانه های تحقق برنامه ها به صورت کیفی و کمی از جمله مثال هایی است که نشان از در دسترس بودن علوم و فناوری های نوین دارد.
دبیر کل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان در رابطه با اهداف و پایه های شکل گیری اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان اظهار کرد: این اتحادیه تشکلی خودجوش، مردمی و غیردولتی است که درسال ۱۳۵۸ باتدبیر امام راحل تشکیل شده و تا امروز با هدف پاسداری از ارزش های نظام جمهوری اسلامی در سطح مدارس فعالیت می کند.
وی ادامه داد: تفکر امام راحل که تفکری کاملا راهبردی برای انقلاب اسلامی بوده براین موضوع استوار است که نهادهای غیررسمی و غیردولتی باید بتوانند مکمل فعالیت های دستگاه های رسمی باشند که در حوزه آموزش و پرورش نیز تشکیل این اتحادیه براساس مبانی و تفکرات رهبر انقلاب صورت گرفته است.
دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی بیان کرد: دو ماموریت برای اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان در نظر گرفته شده است که شامل نیروسازی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و همچنین جریان سازی در مواقع حساس مانند پویش های مردمی در روزهای قدس و موارد مشابه است.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان در حوزه نیرویی، زبده شناسی و زبده پروری است و مبانی تربیتی این اتحادیه براساس مبانی آموزه های اسلام بوده و نگاه راهبردی آن تربیت حماسی است.
علامتی اضافه کرد: در حوزه پسران به کارگیری روش های تربیت حماسی با هدف تربیت مدیران متخصص و متعهد در جامعه صورت می گیرد و در حوزه دختران نیز به کارگیری مبانی الگوی تعالی، موجب تربیت دختران متعهد و افراد متخصص در زمینه ورود به مسائل اجتماعی می شود.
دبیرکل این اتحادیه درمورد منظومه تربیتی و تعلیمی این انجمن برای دانش آموزان، تاکید کرد: اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان دارای منظومه فکری و تربیتی و سیر محتوایی ویژه ای است که یک دانش آموز در طول فرایند تربیتی خود طی چهار الی شش سال توسط مربیان حاذق مسلط به مبانی تربیتی تحت تاثیر تربیت حماسی قرار می گیرند.
وی درمورد محیط های فعالیت اتحادیه انجمن های سالامی دانش آموزان خاطرنشان کرد: محیط های فعالیت این اتحادیه علاوه بر مدارس که مراکز اصلی آن هستند در مسجد،اتحادیه استان ها ومراکز فرهنگی و تربیتی است وهمچنین مقطع سنی فعالیت این انجمن، پایه های دوره اول و دوم متوسطه را شامل می شود.
حامد علامتی اعلام کرد: امروزه حدود ۱۱هزار دبیرستان دوره اول و دوم تحت پوشش انجمن های اسلامی در سطح مدارس هستند که بیش از۳۵۰۰ عدد این رقم مربوط به مدارس دوره متوسطه اول و بیش از ۷هزار مورد آن مربوط به دوره دوم است.
دبیر کل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان تصریح کرد: محورهای عملیاتی این انجمن شامل مباحث معنوی و معرفتی، مهارتی و تشکیلاتی و همچنین ورزشی و علمی است بنابراین دانش آموزی که وارد چرخه تربیتی اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان می شود درجامعه فردی متعهد و مسؤلیت پذیر و بانگیزه خواهد بود که توانایی برعهده گرفتن مسؤلیت های سنگینی از جمله اراده یک خانواده و مسؤلیت های اجتماعی را دارد.
وی با تشریح برنامه های اختصاصی این اتحادیه گفت: برنامه های مختلفی در طول سال برای انجمن های اسلامی دانش آموزان تعریف شده است و ما دو نوع گروه انجمن اسلامی داریم که یکی از آن ها بحث عضو گیری است که همه دانش آموزان می توانند عضو شوند و زمان آن در ماه های مهر و آبان است و دیگر بحث عضویابی است که بهترین گزینه ها توسط خود انجمن شناسایی شده و وارد عرصه های تربیتی بالاتر می شوند.
علامتی عنوان کرد: در زمینه اوقات فراغت دانش آموزان نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است که برنامه هایی از قبیل اردوهای جهادی و اردوهای آموزشی را شامل می شود همچنین برنامه ویژه ی سال اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال که به جهت آموزش و آماده سازی دانش آموزان برای ورود به عرصه مشاغل برنامه ریزی شده است.
وی اضافه کرد: براساس تفاهم نامه ای میان سازمان فنی و حرفه ای، دانش آموزان دختر و پسر متناسب با رشته خود دوره هایی را در زمینه فراگیری دانش های لازم در مورد مشاغل می گذرانند و در پایان دوره نیز گواهینامه ای به طور رایگان از سازمان فنی و حرفه ای دریافت می کنند.
گفتنی است دراین نشست، دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان باتوجه به عدم اتمام بررسی های استان ها از نظر آمار کیفی و کمی از اعلام رتبه اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان استان آذربایجان شرقی در بین سایر استان ها خودداری کرد.