رئیس شورای سیاست گذاری کنفرانس ملی ساخت و ساز در مناطق زلزله خیز و رئیس سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی با اشاره به سالگرد زلزله ارسباران اظهار کرد: نیاز است درس های اخلاقی لازم را از این حوادث گرفته و با پایبندی بر اخلاق حرفه ای مسئولیت فنی آن را به دوش بگیریم .
به گزارش آذر صبح، علی طوماری در کنفرانس ملی ساخت و ساز، هدف از همایش های مختلف را تنها بازخوانی حوادث رخ داده ندانست و گفت: در طی ۵۰ سال گذشته پژوهش های زیادی در مهندسی زلزله انجام شد که منشا تحولات بنیادی در آیین نامه های موجود و ارتقای دانش مهندسین شده است.
وی افزود: افزایش اطلاعات در مورد نحوه رفتار سازه ها در زلزله که از طریق این تحقیقات و تجارت زلزله های گذشته به دست می آید که باعث ایجاد نگرانی در وضعیت سازه های موجود که بدون اعمال ضوابط جدید احداث شدند می شود.
طوماری افزود: یاد زلزله تلخ ارسباران در سال ۹۱ که ۲۲۹ نفر از هموطنان جان باختند و ۵هزار نفر نیز مجروح شدند به این قصه ها تلخ ختم نشد بلکه تاسیسات زیر بنایی آسیب جدی دیدند و خسارت مالی ۱۰هزار و ۷۲ میلیاردی به همراه داشت.
وی با اشاره به اینکه بررسی های میدانی کارشناسان نظام مهندسی که از لحظه های اول زلزله به منطقه، گسیل شدند و سازمان زمین شناسی نیز برای ارزیابی خسارت وارده اقدام کرد، اذعان داشت: بررسی ها حاکی از سالم ماندن خانه هایی است که اصول زیر بنایی را در احداث رعایت کرده بودند و به ساختمان ها که پایه ضعیف و اسکله غیر استحکام داشتند آسیب های جدی وارد شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی آذربایجان شرقی هدف برگزاری این کنفرانس را تنها بازخوانی حوادث رخ داده ندانست و اظهار کرد: نیاز است درس های اخلاقی لازم را از این حوادث گرفته و با پایبندی بر اخلاق حرفه ای مسئولیت فنی آن را به دوش بگیریم .
وی ضمن تاکید بر اهمیت رعایت اصول و مقررات ملی ساختمان، ادامه داد: مقررات ملی ساختمان قوانینی هستند که اجرای آنها در احداث سازه ها الزامی و قانونی است و باید در ترویج استفاده از نهایت تلاش را ببریم.
طوماری با اشاره به اینکه مسئولین باید روزمرگی را کنار بگذارند و به اصول و ضوابط اهمیت دهند ، گفت: سر لوحه حقوق مهندسی را اینگونه می توان بیان کرد که مقررات ملی ساختمان قوانینی هستند که به نحوی اجرای آنها توسط شهروندان الزام قانونی دارد که ادراک مشترک همگان و مسئولین منجر می شود به منافع ناشی از حرس برای افزایش بهروری پایان داده شود و در این راستا توافق و الزام این دسته خواسته ها در قالب برنامه نظام ملی ساخت و ساز قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در سایه رعایت قوانین ملی ساخت و ساز ساختمان پس از این اگر زمین لرزید هیچ دلی در هیچ کجای ایران نلرزد.