فرماندار شهرستان خداآفرین از ارزیابی جنگل های ارسباران توسط نمایندگان سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد ( یونسکو UNESCO) خبر داد.
به گزارش آذر صبح، امین امینیان روز شنبه در جلسه کارگروه گردشگری این شهرستان، ثبت جهانی جنگل های ارسباران را فرصت ارزشمندی برای توسعه گردشگری منطقه خداآفرین دانست و افزود: به این منظور کارشناسان و نمایندگان یونسکو مهرماه سال جاری به این منطقه سفر می کنند.
وی اضافه کرد: گردشگری، صنعت، هنر و تجارت است و همه مکلفیم با برنامه ریزی دقیق و اقدام کارشناسی شده در جهت ثبت نهایی جنگل های ارسباران به منظور بهره مندی از نتایج بسیار ارزشمند و تاثیرگذار آن در رشد و توسعه شهرستان به ویژه در حوزه گردشگری تلاش کنیم.
وی، رعایت الگوی ساخت و سازها و ساماندهی نمای بیرونی واحدهای مسکونی و توجه به معماری طبیعی را از موارد مهمی نام برد که باید در مناطق حفاظت شده و جنگلی شهرستان به منظور جلب توجه ارزیابان یونسکو رعایت و مدیریت شود.
امینیان با تاکید بر اینکه همه دستگاه ها در این راستا مکلف به همکاری هستند، یادآور شد: در مناطق حفاظت شده جنگلی طرح توسعه روستا وجود ندارد و تمامی روستاهای زیر ۲۰خانوار تا پایان شهریور ماه باید تعیین محدوده شوند.
وی ادامه داد: جنگل های ارسباران با ۵۷هزار هکتار در زمره ۱۵منطقه غنی جهان به لحاظ ژن های گیاهی و جانوری است.
امینیان افزود: این جنگل ها با یکهزار و ۸۰گونه گیاهی از یکهزار و ۸۰۰ گونه گیاهی کشور، ۱۵درصد گونه های کشور را داراست که این گیاهان ۴۶ درصد کاربرد دارویی، ۲۰درصد زینتی، ۱۷درصد تغذیه ای، ۱۰درصد حفاظتی و ۵ درصد صنعتی دارند.
وی، به وجود ۳۲۰گونه جانوری از جمله ۲۲۰گونه پرنده و ۳۸گونه خزنده در این جنگل ها اشاره کرد و افزود : ۲۹درصد پستانداران، ۴۶درصد پرندگان، ۳۲درصد دوزیستان، ۹درصد آبزیان و ۲۰درصد خزندگان کشور در این جنگل ها زندگی می کنند.
امینیان، وجود این میزان گونه گیاهی و جانوری را نشانه اهمیت اکولوژی جنگل های ارسباران نامید و گفت: این جنگل ها به عنوان ذخیره گاه زیست کره جهان نیز ثبت شده که وجود آثار تاریخی و طبیعی منطقه نیز مکمل این اهمیت است.
وی بر اهمیت حفظ این جنگل ها برای نسل های آینده و جلوگیری از تصرف و تخریب آن تاکید کرد و گفت: در راستای ثبت جهانی این جنگل ها دو پایگاه پژوهشی وینق و آینالو بازسازی و مرمت می شود.
فرماندار خداآفرین بر آموزش عمومی ساکنان مناطق حفاظت شده از طریق بخشداری، دهیاران و معتمدین محل و توسعه کاشانه مهمان و افزایش رشته های تحصیلی مدارس و دانشگاه ها در حوزه گردشگری و کارآفرینی تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، دبیر کمیته فرهنگی و هنری گردشگری تبریز ۲۰۱۸ نیز در این جلسه محورهای پنج گانه تبریز، منطقه آزاد ارس، جنگل های ارسباران، مراغه، سراب و میانه را پنج محور اصلی گردشگری در تبریز ۲۰۱۸نام برد.
امین اسبقی گفت: در تبریز ۲۰۱۸که این شهر به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی نامگذاری شده است نه تنها این شهر بلکه کل استان در حوزه گردشگری مورد توجه است.
وی با بیان اینکه ۱۰درصد اعتبارات ملی دستگاه ها در تبریز ۲۰۱۸در راستای توسعه فرهنگی هزینه می شود، افزود: ۷۰درصد برنامه های سازمانی تبریز ۲۰۱۸طبق تاکید استاندار باید در جهت توسعه اهداف فرهنگی اجرا شود.
اسبقی، محور گردشگری تبریز به جنگل های ارسباران را اهر – کلیبر- خداآفرین عنوان کرد و افزود: این محور، محور طبیعت گردی نام گرفته و خداآفرین با وجود جنگل های ارسباران و امکانات رفاهی و تفریحی، جاذبه های طبیعی و تاریخی و محصولات و تولیدات محلی پتانسیل و جاذبه های فراوان برای مهمانان و گردشگران دارد.