زهرا حیدری آزاد: هفته گذشته لیست کابینه دولت دوزادهم به مجلس معرفی شد و بازخوردهای سیاسی در ارتباط با آن همچنان ادامه دارد، نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی در این باره به اظهار نظر میپردازند و در فضای مجازی هم کابینه موضوعی داغ به حساب می آید.
به گزارش آذر صبح، حسن روحانی بعد از پیروزی در انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶ و در چند ماه منتهی به مراسم تنفیذ و تحلیف رئیسجمهور منتخب که گمانهزنیهای زیادی درباره افراد کابینه مطرح میشد، تلاش کرد اشخاصی را به مجلس معرفی کند که از نظر او میتوانند مسیر درست پیش گرفته شده در دولت یازدهم را ادامه داده و نواقص دولت قبل را در دولت آینده برطرف کنند.
با معرفی لیست کابینه دولت دوازدهم، خداحافظی برخی ار اعضای کابینه از دولت قطعی شد و برخی اعضای هیات دولت نیز به پست دیگر منتقل شده اند.
همانطور که انتظار میرفت لیست ۱۷ نفره وزرای روحانی و معرفی چند معاون او موافقان و منتقدینی هم داشت، برخی اعضای این لیست را بهترین انتخاب ممکن در شرایط فعلی توسط دکتر روحانی می دانند و برخی آن را محافظه کارانه توصیف و آن را نشان دهنده تغییر در روند دولت نمی دانند.
در این بین به نظر می رسد اصولگرایان از لیست رضایت بیشتری دارند. این مسئله در انتقادهای ملایم جریان اصولگرا از کابنیه پیشنهادی مشهود است.
انتقادات از جریان اصلاح طلب بیشتر به گوش میرسد، البته بر کسی پوشیده نیست که حمایت گسترده از دکتر روحانی در جریان انتخابات انتظار بیشتری در این طیف سیاسی ایجاد کرده است، برخی از اصلاح طلبان میگویند لیست معرفی شده ناشی از مصلحت سنجی روحانی بوده و عدهای معتقدند دکتر روحانی محدودیت هایی در این باره داشته است. این عده معتقدند با در نظر گرفتن محدودیت ها می توان از کابینه معرفی شده دفاع کرد. اصلاح طلبان نزدیک به دولت از جمله اعضای حزب کارگزاران همچون غلامحسین کرباسچی از این دسته هستند. اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی هم که از اعضای کارگزاران است توجیهات اینچنینی درباره ترکیب وزرای کابینه آورده است.
در فضای مجازی بحث بر روی اعضای کابینه داغتر است، در حوزه وزرای سیاسی و امنیت در فضای افکار عمومی دیدگاه های انتقادی کمتری وجود دارد. در این حوزه می توان به وزارتخانه های خارجه، کشور، اطلاعات، دادگستری و وزارت دفاع اشاره کرد، بیشترین انتقادات نیز در فضای مجازی از عدم معرفی وزیر زن است. دولت می گوید برای معرفی وزیر زن محدودیت هایی داشته است، با این حال رییس جمهور از افزایش مشارکت زنان در پست های ارشد و میانی وزارتخانه ها سخن گفته است.
البته باید دغدغه و گلایه های اقوام دیگر را نیز به این مسایل اضافه کرد. برخی از استانهای کشور از جمله آذربایجان نسبت به کاهش سهم خود در دولت جدید گلایه دارند، موضوعی که در سخنان نمایندگانی چون مسعود پزشکیان در قامت نماینده مردم تبریز و عضو فراکسیون ترک زبانان مجلس نیز می تواند دید.
برخی انتقادات نیز تامل برانگیزند، در روزهای اخیر برخی از فعالین سیاسی، اظهارات تند و تیزتری داشتهاند، بخشی از ناامیدی صحبت میکنند به گونه ای که کویی آخرین روزهای دولت بوده و کارنامه این وزرا مردود اعلام شده است.
به هر روی، با همه تکاپوهای سیاسی که حول لیست کابینه انجام شده باید در بر این گفته حلقه نزدیکان دکتر روحانی صحه گذاشت که هدف روحانی تحقق شعارهای خود است و بالتبع کسانی را نیز انتخاب کرده که به شعارهایش نزدیک باشند و از نظر فکری و اجرایی رای دهندگان را راضی نگاه دارد، برخی از کارشناسان نیز بر لزوم صبر و شکیبایی و فرصت دادن به رئیس جمهوری تاکید دارند و معتفدند که مخالفان لیست کابینه دولت دوزادهم باید صبوری پیشه کنند تا ببینند در این سوی میدان نمایندگان و فراکسیون های مجلس چگونه با این لیست برخورد خواهند کرد؟