دومین نشست مشترک منتخبان شورای پنجم با جمعی از پیشکسوتان، معتمدین، مدیران سابق استانی، جمعی از زندانیان و مبارزین مسلمان قبل از انقلاب و جمعی از جوانان برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، دکتر محمد باقر بهشتی یکی از منتخبان شورای پنجم گزارشی از روند برگزاری جلسات منتخبین شورای پنجم ارائه کرد.
او با بیان اینکه از زمان اعلام نتایج تا کنون ۱۶ جلسه منتخبان شورای شهر داشتند گفت: محور جلسات گرفتن گزارش مدیران شهرداری بوده است و در یک جلسه خود شهردار تبریز در جلسه حاضر شده و به سوالات پاسخ داده است.
وی در خصوص تعیین شهردار گفت: ۲۷ شاخصه برای تعیین شهردار تصویب شده ولی تا کنون با هیچ کس در خصوص شهرداری صحبت نشده و کلا در جلسات نامی مطرح نشده است.
بهشتی گفت: اعضای منتخب لیست امید به صورت کامل اعلام کرده اند که به ریاست دکتر اکبرنژاد رای خواهند داد، البته ما امیدواریم بقیه اعضا نیز با ما همراهی کنند ولی درباره بقیه اعضای هیئت رئیسه صحبتی نشده است.
او در پایان گفت: اعضای شورا به تکیل ۸ کمیسیون در شورای پنجم رای داده اند و در آینده در خصوص اعضای کمیسیون ها و روسای آنها صحبت خواهیم کرد.
سردار محمد حسین جعفری: ۱۳۰ میلیارد تومان سود وام ها را پرداخت کرده ایم
سردار محمد حسین جعفری به عنوان دومین سخنران این جلسه با اشاره به اینکه مردم عملکرد شورای شهر را با تعیین شهردار بررسی خواهند کرد گفت: تمام عملکرد شورا و اجرایی شدن سیاست های شورا بسته به شهرداری است که توسط این شورا انتخاب خواهد شد.
او با انتقاد از اقلیت و اکثریت شدن شورای چهارم گفت: این موضوع باعث ضعف نظارت در شورا شد و نتوانستیم نظارت را به طور کامل انجام دهیم.
وی ادامه داد: طبق قانون شورای پنجم از شهرداری که انتخاب می کند بخواهد لیست اموال و دارایی های شهرداری را به شورا بدهد و اعضای شورای از این دارایی ها اطلاع داشته باشند.
جعفری با انتقاد از اخذ وام های بی رویه از بانک های عامل گفت: بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان سود وام هایی راپرداخت کردیم که برای پروژه های غیر ضروری از بانک گرفته شد، اگر این پولها خرج ناوگان اتوبوسرانی می شد باز هم ارزشش را داشت ولی اینگونه نشد.
او به موضوع لوایح هبه در شورای شهر اشاره کرد و تصریح کرد: در اقتصاد شهری هبه دادیم نه به ابن سبیل ها بلکه به میلیادرها، به برج سازها، همه این لوایح به طور برنامه ریزی شده به شورا آورده شد.
جعفری گفت: یکی از اشتباهات شورای چهارم تفویض اختیار به شهردار بود، ما اختیارات زیادی به شهردار دادیم شورای پنجم باید این اختیارات را از شهردارش بگیرد.
جعفری گرفتن پروانه از شهرداری را حداقل ۹ ماه خواند و اظهار داشت: نتوانستیم این روند را اصلاح کنیم، مناطق ۱۱ و ۱۲ را بدون اجاره ایجاد کردیم، مرکز سلامت را بدون مجوز تاسیس کردیم اگر نهادهای نظارتی هم توجه داشتند اینها نباید بوجود می آمد.
او در پایان پیشنهاد کرد: ۳ درصد از بودجه سالانه شهر به عنوان صندوق ذخیره و یا صندوق توسعه شهر پس انداز شود که در آینده راهگشای مشکلات باشد.
امیرحقیان: شورای چهارم شورای ضعیفی بود
داود امیرحقیان عضو شورای چهار در این نشست با بیان اینکه شهردار باید به مسائل شهرداری آشنا باشد گفت: اگرچه شهرداری متشکل از نیروهای انسانی است ولی سازمانی بسیار پیچیده است، در شهرداری مجموعه ای از روابط بهم تنیده و تاثیرگذار بر سیاست های شهری وجود دارد و اگر فردی نتواند از چنین کارهای پیچیده سردربیاورد به مشکل برخورد خواهد کرد.
او ادامه داد: فرد هر چقدر هم از برنامه و بودجه سر در بیاورد بدون شناخت مسائل دیگر نیرویش هدر خواهد رفت، مدیریت فعلی شهر همین وضعیت را دارد.
امیرحقیان با اشاره به وضعیت فعلی شهرداری گفت: تمام شهرداران مناطق و مرکز، معاونین و مدیران شهرداری را به مناظره دعوت می کنم، همه آنها با هم مقابل بنده بنشینند.
او گفت: در مدت ۴۰ ماه شهردار تبریز ۳۳ شهردار منطقه عوض کرده است و این یعنی ناکارآمدی سیستم مدیریت شهری.
این عضو شورای شهر با بیان تخلفات در قراردادهای مختلف شهرداری به موضوع پارک بزرگ اشاره کرد و گفت: اگر وارد قضیه نمی شدیم پارک را مفت فروخته بودند. در قضیه باغلارباغی هم اگر ورود نمی کردیم آنجا را خیلی ارزان تر می فروختند.
این عضو شورای شهر گفت: در شورای چهارم هیچ کار تحقیقاتی و پژوهشی و تحقیقاتی انجام نشده است. در این چهار سال تنها ۴ طرح به صحن شورا آمده است که نشان از ضعف این شورا دارد.
دکتر بهنام جعفری: باید گذشته تبریز را فراموش نکنیم
در ادامه این جلسه دکتر بهنام جعفری، استاد یکی از دانشگاههای تبریز نیز گفت: متاسفانه کارهای مجموعه شهرداری روال عملمی ندارد، یکجا باید جلوی این روند را بگیریم. او گفت: شهر تبریز با تمام زیبایی ها و زشتی هایش تبریز است نمی شود حاشیه نشینی را که در مسیر گردشگری هم قرار گرفته از تبریز ندانست.
او با انتقاد از عملکرد مجموعه شهرداری گفت: سرمایه های اجتماعی شهر تبریز که از نظر سیاسی همیشه اول بوده است کجا رفت؟
جعفری با بیان اینکه سرمایه گذار محترم است ولی سیاستگذار نیست تصریح کرد: چرا از این ذلت خارج نمی شویم که سیاست گذار ما سرمایه گذار شده است؟ چرا باید سیاستگذار بگوید که وسط باغ گلستان ساخت و ساز میکنم و ما قبول کنیم؟ مگر در کل تبریز چند باغ گلستان داریم
او با انتقاد از وضعیت ارک، مقبره الشعرا، مسجد کبود گفت: این مجموعه اقدامات شهروندان تبریز را دچار عقده حقارت میکند، اینکه ما خودمان را با شهرهای دیگر مقایسه میکنیم که از آنها عقب ماندیم خوب نیستریال این یک فاجعه است.
جعفری تصریح کرد: امروز همه دغدغه حاشیه نشین ها را دارند اما در پارک های این شهر در مناطق محروم وسایل بازی سنتی جمع آوری می شود و به جایش وسایل بازی پولی میگذارند و این قابل قبول نیست. این استاد دانشگاه به تغییر کاربری ها اشاره کرد و افزود: تغییر کاربری ها برای ایستگاه های مترو به خاطر ایجاد مراکز تجاری است، هیچ وقت کمیسیون ماده ۵ مصوبه برعکس نداشته است که کاربری تجاری را به کاربری فضای سبز تبدیل کند.
دکتر جوانپور: از سیاسی شدن شورا جلوگیری کنید
جوانپور در این نشست با انتقاد از سیاسی شدن شورا گفت: نباید به سبک تهران عمل کنیم، اگر شورای تهران شهردار سیاسی انتخاب می کند ما نباید این کار را بکنیم.
او خطاب به اعضای لیست امید گفت: اگر رئیس شورا دکتر اکبرنژاد است بقیه اعضای هیئت رئیسه از جناح مقابل انتخاب شوند تا مشکل دوقطبی بودن شورای شهر بوجود نیاید.
او بر عدم تزریق نیروی جدید به شهرداری اشاره کرد و گفت: ما این مشکل را در بسیاری از ادارات داریم و باید جلو این کار گرفته شود. چابک سازی مجموعه شهرداری با تزریق نیروی جدید ممکن نخواهد بود
جوانپور گفت: سفر خارجی غیر ضروری هم باید از شورای شهر جمع شود، این هزینه ها کمر شهرداری را خم می کند.