مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز گفت: شخصیت سارای، نماینده و وارث پاکدامنی زنان آذربایجان است و پیام این خصیصه ذاتی، همواره در حال تداعی است.
به گزارش آذر صبح به نقل از نصر، حسین آذرنیا که برای دیدار از نمایش “سارای” به کاردانی امیر حجازی به همراهی جمعی از همکاران خود، به تئاتر شهر تبریز رفته بود، با قدردانی از اجرای این نمایش فولکلور توسط هنرمندان تبریزی، اظهار داشت: در لحظه به لحظه این نمایش شاهد بازآفرینی پاکدامنی و عفاف بوده ایم که نشان دهنده اهمیت این توصیه خطیر در همه عمق تاریخ است.
وی افزود: اگر دیروز ساراها به خاطر عفاف و پاکدامنی خود را به رود می زدند تا گزند غیر در امان باشند، این رویه در سه دهه پیش با شهادت بهترین فرزندان این سرزمین در دفاع از سرزمینشان در برابر تعدی دشمن بعثی صورت گرفت.
وی ادامه داد: این روند در روزهای گذشته نیز در پیام تحسین برانگیز همسر شهید حججی، که توسط داعش به شهادت رسیده است، خود را نشان داد که گفته بود: حاضریم سر بدهیم تا روسری و حجاب حفظ شود.
آذرنیا با اشاره به اهمیت زبان هنر در بیان مفاهیم ارزنده و متعالی زندگی بشری خاطر نشان کرد: شاید هیچ واسطه ای به این زیبایی، نتواند چنین مصادیق ارزشی را بازتاب دهد.
این نمایش با اجرای زنده موسیقی توسط هنرمند عاشیق همراه بود که با استقبال گسترده از سوی حاضرین همراه بود.
سارای یکی از قدیمی ترین افسانه های مردمی مردم آذربایجان در ستایش عفاف و پاکدامنی است و از وی به عنوان سمبلی از پاکدامنی برای زنان آذربایجان یاد می شود. سارای که مادرش را در کودکی از دست داده، در ایل با آیدین (خان چوپان) آشنا می شود. از طرفی خان هنگام شکار سارای را می بیند و شیفتهٔ او می گردد. بزرگان ایل با تقاضای وصلت خان با سارای مخالفت کرده٬ سارای و آیدین را نامزد اعلام می کنند. بیماری مادر آیدین٬ او را مجبور به ترک ایل و مراجعت به خانه می کند.