رئیس هیات امنای موزه استاد شهریار با بیان اینکه در سده اخیر شاعری نداشتیم که کلامش در حد و اندازه کلام استاد شهریار باشد، گفت: به تعبیر مردم تبریز، شعر شهریار آخر زیباییهاست.
به گزارش آذر صبح، به نقل از فارس، علی اصغر شعردوست امروز در گفتوگویی اظهار کرد: شهریار ملک ادب و سخن ستاره پر تلالویی است که نه تنها در آسمان تبریز بلکه در آسمان ایران و حتی در آسمان ادبیات مشرق زمین میدرخشد.
وی با بیان اینکه در سدههای اخیر شاعری نداشتیم که کلامش با تاثیر کلام استاد شهریار برابری کند، افزود: به تعبیر مردم تبریز، شعر شهریار آخر زیباییهاست.
رئیس هیات امنای موزه استاد شهریار با اشاره به اینکه زندگی شهریار شبیه به زندگی واقعی خود مردم است که توانسته در دل مردم جای گیرد، گفت: استاد شهریار خاطرات زیادی از شبهای تبریز، باغ گلستان، از ائلگلی و فضای صمیمی مردم تبریز دارد که نمونه آن شعر «بهجتآباد خاطرهسی» است که همچنان در ذهن مردم ماندگار است که خود داستان زیبایی دارد.
وی در همین راستا به ابیاتی از شعر «بهجتآباد» استاد شهریار اشاره کرد و یادآور شد: عشق معنوی شهریار از عشق زمینی شروع شده که خود معتقد بود عشق نردبان تعالی است.
شعردوست افزود: شهریار وقتی میخواست در عنفوان جوانی از دختر مورد علاقهاش جدا شود مادر دختر، شهریار را مجبور کرد که به وی بگوید هیچگاه به وصال هم نخواهند رسید و از این رو از استاد خواست که با دخترش در پارک بهجت قرار گذاشته و این موضوع را بیان کند.
وی با بیان اینکه پارکی در محله بهجتآباد در تهران محل جدایی شهریار از دختر مورد علاقهاش بود، ادامه داد: شهریار از یک روز قبل قرار به پارک بهجت میرود تا از دختر مورد علاقهاش خداحافظی کند و در آنجا اشعاری زیبا را مینویسد.
رئیس هیات امنای موزه استاد شهریار بیان کرد: در آن شب قبل جدایی، شهریار در پارک میگوید که همه در خواب هستند و تنها خدا و من بیدار هستیم و البته گاهی اوقات پرنده شبانگاهی بیدار است که باد برای آن لالایی میخواند و از حس و حال خود در آن شب مینویسد.
وی ادامه داد: در اشعار بهجتآباد، استاد شهریار اشاره به خواب خود کرده که در حال سجده بوده و حتی گفته است غمی از اینکه رو به سوی معبود داشته باشم، ندارم.
شعردوست با بیان اینکه شهریار عشقی پرگل و شکوفه داشت، بیان کرد: افسوس که عشقش را نسیم و خزان از بین برد.
وی با تاکید به اینکه شهریار بیتردید آخرین وارث غزل ایران است، اذعان داشت: شهریار در همه قالبهای شعری، اشعار شاهکاری سروده و در شعر فارسی، غزل و در شعر ویژه خود به نام مکتب شهریار سرآمد در یک صدسال اخیر بوده است.
سفیر اسبق ایران در تاجیکستان با اشاره به اینکه استاد شهریار در شعر ترکی نه تنها احیاگر بوده بلکه با آفریدن منظومههایی شاهکار و ماندگاری مانند حیدر بابای سلام و سهندیه خود را جاودانه کرده است.
وی تصریح کرد: استاد شهریار گشاینده راهی بود که همه گویندگان و سرایندگان شعر ترکی بعد از شهریار به اتفاق به تقلید و تبعیت از شهریار پرداختهاند.
نماینده اسبق مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به دلیل همین ویژگیهای خاص و ویژه استاد شهریار بود که خلاء و فقدان روزی در تقویم سالیانه کشور به نام روز شعر و ادب فارسی احساس شد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۷۹ موضوع انتخاب روز شعر و ادب فارسی را از شورای عالی فرهنگی مطالبه کردم، افزود: در همین راستا انتخاب روز درگذشت استاد شهریار در ۲۷ شهریورماه را به نام بزرگداشت استاد شهریار و روز شعر و ادب فارسی ایران پیشنهاد دادم که بعد از طی مراحل قانونی به تصویب رسید و ابلاغ شد.
شعردوست گفت:در حال حاضر ۱۷ سال است که مفتخر به برگزاری چنین مناسبتی در جای جای ایران زمین و در تهران و تبریز و برخی کشورهای منطقه هستیم که برای شهریار یادبود برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: در این روز هم از شهریار و هم از شعر ادب فارسی و ترکی تجلیل شده و از شاعران امروزی نیز تجلیل میشود و در حقیقت این روز توجه به مقوله شعر و ادب است.
شعردوست با تشکر از همه افرادی که برای بزرگداشت روز شعر و ادب گام برمیدارند، گفت: امید است ۲۷ شهریور امسال همانند سالهای گذشته با شکوه در کشور برگزار شود و در شأن و مقام استاد باشد.