“یکی از عوامل مهمی که امروزه باعث ایجاد گسترش سرطان در کشور شده، بحث نان است؛ نانهایی که افرادی با نام “نان خشکی و نمکی” آنها را جمعآوری کرده و به دامداریها و گاوداریها میفروشند…”
به گزارش آذر صبح، “دور ریختن نان برای ما گناهی بسیار دارد اما با دادن آن به نان خشکی ها و سواستفاده برخی از آن ها باعث گناه بیشتر ما می شود چون باعث سرطان و بیماری انسان های دیگر می شویم.
عوامل سرطان زا به دسته های مختلف تقسیم می شوند، مانند تغذیه های فست فودی و نا مناسب، عدم تحرک و فعالیت و ورزش، مصرف دخانیات، مصرف الکل، کار با دستگاه های پرتوزا و دارای اشعه و…
اما یکی از عوامل مهمی که امروزه باعث ایجاد گسترش سرطان در کشور شده است بحث نان است. نان هایی که افرادی با نام “نان خشکی” و “نمکی” آن ها را جمع آوری کرده و در جایی انبار می کنند و پس از چند روز این نان ها به دلیل رطوبت هوا کپک زده می شوند و سمی را تولید می کنند با نام آفلاتوکسین.
آفلاتوکسین دیگر یک ویروس یا میکروب نیست که با گرما از بین برود، یک عامل سرطان زا است. در آزمایشگاه ها زمانی که میخواهند موش ها را سرطانی کنند از آفلاتوکسین استفاده می کنند.
نان خشک هایی که افراد نا آگاه به دامداری ها و گاوداری ها می فروشند و به خورد حیوانات دامی می دهند باعث سرطان دام ها شده و خطر سرایت این بیماری در لبنیات نیز بسیار بالا است یعنی هر آنچه از گوشت و لبنیات گاو و گوسفندان استفاده می شود، تضمینی برای پاک بودن آن وجود ندارد.”
این جملات بخشی از یک پیام صوتی است که اخیرا در فضای مجازی دست به دست میشود و نگرانیهایی را در اذهان عموم ایجاد کرده است.
در این پیام صوتی فردی ظاهرا پزشک از ضایعات نان و استفاده آن در تغذیه دام و طیور صحبت میکند و مدعی میشود که “این نانها پس از جمعآوری در جایی انبار میشوند و پس از چند روز به دلیل رطوبت هوا کپک زده و سمی را به نام آفلاتوکسین تولید میکنند؛ آفلاتوکسین هم عاملی سرطانزا است و با ورود آن به بدن دام، گوشت، شیر و حتی کودی که از دام پای درخت ریخته میشود، حاوی این سم خواهند بود و در مجموع این نان باعث میشود که میزان رشد سرطان بالا میرود. “
اما سازمان غذا و دارو این مبحث را قویا تکذیب میکند و آن را بیاساس میداند.
مهندس سمیره صباح – معاون اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو در این باره به ایسنا میگوید: اگر چه سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ در همه مواد غذایی مرطوب رشد میکند و ما بصورت مستمردر مصاحبههای خود بویژه درباره آجیلهای مانده این موضوع را متذکر شدهایم، اما دوز این قارچ در نانهای خشک آنقدری نیست که بتواند مبتلا کننده انسان به سرطان باشد.
وی تاکید میکند: اظهاراتی مبنی بر اینکه آفلاتوکسینی که در اثر رطوبت در نان خشک ایجاد میشود، سرطانزا است و مصرف آن توسط دام و در نتیجه مصرف شیر آن دام توسط انسان، سم آفلاتوکسین را منتقل کرده و باعث بروز سرطان میشود، بیاساس است.
صباح میگوید: بررسیهای تخصصی در شیر و لبنیات هم خلاف این ادعا را ثابت میکند و تاکید میکنیم که صرفا نتایج آزمایشگاهی میتوانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند و از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی به تنهایی نمیشود متوجه آن سم شد.
معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو تاکید میکند: قاطعانه اعلام میشود که مقدار آفلاتوکسین موجود در نان خشک در حد مجاز بوده و این مقدار نمیتواند مشکلی به معنای سرطانزایی برای انسان ایجاد کند.
وی در پایان صحبتهایش میگوید: از کسانی که بر این ادعا اصرار دارند، میخواهیم با آمار وآنالیز دقیق، مطالب خود را به سازمان غذا و دارو ارایه کنند.