فرماندار تبریز در آئین بازگشایی و شروع سال تحصیلی جدید مدارس در خسروشاه گفت: مدرسه جای یادگیری علم و ایثار است.
به گزارش آذر صبح، در جای جای ایران عزیز اول مهر روز شکفتن دریچه های علم بر روی دانش پژوهان بود، دانش آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید دانشگاه ها این روز را روز بازگشایی می نامند و مدارس و دانشگاه ها حال و هوای خاصی داشتند.
شهر خسروشاه هم از این احوالات بی بهره نبود و آیین بازگشایی و آغاز سالتحصیلی با حضور مسئولان شهری همزمان با تمامی کشور برگزار شد.
رحیم شهرتی فر، فرماندار تبریز یکی از مهمانان ویژه روز بازگشایی مدارس در خسروشاه گفت: مکتب امام حسین بزرگترین مدرسه ای است که می شود در آن درس عزت و آزاده خواهی آموخت همچون جنگ و مقاومت ۸ ساله دفاع مقدس که رزمندگان اسلام درس دلاوری و شهادت طلبی را یاد گرفتند و در محضر خداوند سربلند شدند مدرسه هم جای یادگیری علم و ایثار است .
شهرتی فر در تشریح جایگاه علم و دانش گفت: خوشبختی هر فرد در گرو توجه به علم و دانش است چرا که ما درس عدالت و عزت خواهی را از مکتب امام حسین و فرهنگ عاشورایی وی یاد گرفتیم، خود را مکلف به دفاع از خون شهدا می دانیم و باید همیشه با تمام توان مطیع امر رهبری واحد و قدردان خون شهدا باشیم.
وی ضمن اشاره به وظیفه مهم آموزش و پرورش اظهار داشت: محور توسعه ایران عزیزمان توجه به آموزش و پرورش است و بدون توجه به این نهاد مهم امر توسعه از راه دیگری در کشور امکان پذیر نخواهد بود .
فرماندار تبریز در مورد اهمیت خانواده ها در تربیت دانش آموزان تصریح کرد: محیط خانواده مملو از عاطفه محل رشد و تعالی کودکان است ولی در این خانه پر مهر و محبت به واقعیت های جامعه پرداخت نشده و نوجوانان با مسائل مورد نیاز خود در جامعه آشنا نمی شوند.
شهرتی فر ادامه داد: وظیفه مهم آشنایی دانش آموزان با مسائل جامعه برعهده قشر فرهنگی جامعه به خصوص معلمان است که باید این وظیفه را با تشریح مسائل روز جامعه برای دانش آموزان ادامه دهند.
وی تاکید کرد: یکی از رسالت های اصلی آموزش و پرورش، آموزش های دینی و روحانی است که باید با توجه به توصیه های دینی و رهنمودهای پیامبر اسلام (ص) به آن توجه شود .
شهرتی فر پیشنهاد کرد: به دلیل ضرورت زمانی به دانش آموزان مسائلی مانند قانون مداری، رعایت حقوق شهروندی و نحوه مطالبه گری، آشنایی با منافع ملی، توجه به مسئله محیط زیست در جامعه آموزش داده شود.
وی با بیان اینکه این مسائل بدون همراهی مردم و قشر فرهنگی جامعه امکان پذیر نیست، ادامه داد: باید مسائل به روز مانند کمبود آب و تغییرات اقلیمی که در استان ما رخ داده است را به دانش آموزان یادآوری کنیم و دانش آموزان را به فکر وادار کنیم تا چاره اندیش آینده باشند.
فرماندار تبریز با اشاره به توصیه مهم رئیس جمهور ادامه داد: باید در کلاسها فضای گفتگو و همفکری وجود داشته باشد و در پایان کلاس در مورد محور بحث در آن ساعت بحث و تبادل نظر شود و دانش آموزان بتوانند به راحتی انتقادها و پیشنهادات خود را به معلمان خود انتقال دهند.
در بخش دیگری از این مراسم حجت الاسلام عبدالصمد ناصری، امام جمعه خسروشاه یادآور شد: متاسفانه امروزه دشمنان ما در هیات های و مباحث مذهبی از جهت فرهنگی نفوذ کرده اند و این یکی از توطئه های دشمن است که نیاز به توجه ویژه دارد.
وی افزود: فضای مجازی امروزه به دلیل عدم نظارت صحیح والدین به فضایی باز تبدیل شده و نوجوانان در معرض خطری جدید از این سو هستند.
حجت الاسلام ناصری ادامه داد: این یک مسئله فرهنگی است و نهادهای ذیربط باید برای نظارت بر این موضوع وارد عمل شوند زیرا مشکلاتی که گریبان گیر بسیاری خانواده ها و جوانان می شود متاسفانه راه برگشتی ندارد و موجب هلاکت آن خانواده می شود.
وی با اشاره به اهمیت وظایف قشر فرهنگی جامعه گفت: تمامی معلمان و فرهنگیان باید تلاش روز افزونی در جهت احیا کردن نظام آموزشی داشته باشند و باید بدانیم هر چقدر در این راستا قدم برداریم کم است و همواره باید مسایل فرهنگی مورد توجه باشد.
امام جمعه خسروشاه خاطرنشان کرد: زمانی موجی از جوانان مومن و با اعتقاد، مشتاقانه از راه های مختلف برای دفاع از ایران اسلامی راهی جبهه ها شدند، بدون این جوانان جان بر کف نمی توانستیم این نظام اسلامی ایرانی را تا امروز سربلند نگه داریم.
وی گفت: خوشبختانه امروز ایران به قدرتمندترین کشور خاورمیانه تبدیل شده و همه این موارد به برکت رهبری واحد و ولایت پذیری مردم ایران در زمان جنگ تحمیلی، انقلاب اسلامی و زمان حاضر است.
غفار پورشریف، رئیس اداره آموزش و پرورش خسروشاه در این مراسم گفت: کلید سعادت و خوشبختی یک ملت در دست قشر فرهنگیان و آموزش و پرورش یک جامعه است و هیچ سرمایه ای به جز نیروی انسانی یک جامعه قدرت متحول کردن آن جامعه را ندارد چرا که آنان وظیفه حفاظت از هویت ملی، زبانی و کرامت انسانی جامعه را بر عهده دارند.
پورشریف یادآور شد: با مشارکت فکری و مادی آموزش و پرورش و خیرین مدرسه ساز خسروشاهی که مدارس بسیاری در جای جای ایران اسلامی ساخته و تحویل آموزش و پرورش داده اند باید به فکر آینده و تعالی دانش آموزان باشیم.
رئیس اداره آموزش و پرورش خسروشاه گفت: رتبه برتر استانی در گروه های سواد آموزی، رشد نوزده درصدی قبولی در امتحانات نهایی در منطقه خسروشاه، کسب رتبه های زیر هزار در کنکور سراسری، ایجاد پژوهشسرای دانش آموزی و تجهیز ۱۴۲ کلاس درس با پروژکتور، کامپیوتر و… بخشی از عملکرد این مجموعه است.