نایب رئیس مدیر عامل موسسه نابینایان بصیر گفت: متاسفانه عدم فرهنگ سازی مناسب باعث تخریب عزت نفس نابینایان و کم بینایان شده است، آنان به احترام و درک درست نیاز دارند نه ترحم!
به گزارش آذر صبح، روح الله ساعی در نشست مطبوعاتی اعضای هیات مدیره موسسه نابینایان بصیر با اصحاب رسانه در خصوص تاریخ تاسیس این موسسه اظهار داشت: بصیر موسسه ای مردم نهاد است که در سال ۱۳۸۸ تاسیس و راه اندازی شد، این موسسه داری ۷ عضو هیات مدیره است که ۶۷۰ نفر نابینا و کم بینا را تحت پوشش خود دارد.
وی با تشریح اهداف این موسسه افزود: بصیر ۴ هدف اصلی دارد که شامل شکوفایی توانمندی های معلولین نابینا، پوشش های آموزشی و تحصیلی، تامین و تجهیز نیازهای توانبخشی(کتب گویا، کتاب های بریل و …) و حرفه آموزشی و اشتغال زایی می شود و در صدد به ثمر رساندن این امور هستیم.
ساعی گفت: برخی مشکلات و مسائلی که این موسسه با آن مواجه است بیشتر در سطح ملی است، البته مشکلات مالی پای ثابت مشکلات ما است، البته در گذشته خیرین همراهی بیشتری با مجموعه بصیر داشتند که متاسفانه در سالهای اخیر این مسئله روندکاهش داشته است.
نایب رئیس هیات مدیره موسسه بصیر خبرداد: با حمایت های خیرین، به سبب تولید منابع صوتی درسی خوشبختانه دانش آموزان و دانشجویان مورد حمایت این موسسه دیگر کمبود منابع مطالعاتی، احساس نمیکنند و در حال فراگیری امور درسی خود هستند.
ساعی ابراز داشت: اساتید دانشگاهی متعددی داریم که بدون هیچ چشم داشتی وقت خود را صرف تدریس دروس مورد نیاز نابینایان میکنند، اساتیدی چون دکتر نبی رسمتی (عضو هیات علمی دانشگاه تبریز)، دکتر عزیزپور(استاد ادبیات عربی)، مهندس منافی و تمامی عزیزان که موجب تسلی خاطر ما در این موسسه شده اند .
وی با بیان اینکه در سطح اول استفاده از پتانسیل های تشکل های مردمی اولین رسالت تعریف شده جهت مطالبات موسسه بصیر هستند افزود: در این سطح تقریبا موفق عمل کردیم ولی متاسفانه در سطح دوم که استفاده از کمکهای دولتی است موفقیت چندانی به دست نیاوردیم، البته این موضوع به تبعیض جامعه در خصوص معلولین و نابینایان برمیگردد.
ساعی با اشاره به نقش سازمان بهزیستی در رسیدگی به مشکلات این سازمان مردم نهاد گفت:خوشبختانه در دو سه سال اخیر تعاملی سازنده با این سازمان برقرار کردهایم ولی هنوز هم حمایتها کافی نیست و جای کار بسیاری وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید سرمایه کشور به طور مساوی بین افراد سالم و معلول جامعه تقسیم شود، گفت: نابینایان در درجه اول نیاز به مطالبه گری دارند، در درجههای بعدی نیازمند تجهیزات توانبخشی و فیزیکی همچون دستگاه های بزرگ نگار برای کم بینایان و حتی عصای سفید هستیم.
ساعی یادآور شد: طرح جامع اصلاحیه حقوق معلولان در مجلس هنوز تصویب نشده است ولی در صورت پیگیری نمایندگان میتواند به نتایج مطلوب برسد، این طرح در رابطه با حق حمایت معلولیت و بی کاری است.
نائب رئیس هیات مدیره موسسه نابینایان بصیر اضافه کرد: اشتغال نابینایان یکی دیگر از دغدغه های ما است و اگر ادارات دولتی قانون ۱ درصدی شاغل شدن نابینایان و کم بینایان در تلفن خانه های ادارات را رعایت کنند بخش بزرگی از این مشکل حل خواهد شد.
وی ادامه داد: مناسب سازی محیط های شهری از دیگر معضل هایی است که با آن درگیر هستیم که شامل عدم پی ریزی صحیح کف پوش های پیاده رو ها توسط پیمانکاران، مناسب نبودن وسایل حمل و نقل، عدم گویا سازی اتوبوس های شرکت واحد و عدم مناسب سازی سطح ارتفاع ایستگاه های اتوبوس ها می شود، باید گفت نادیده گرفتن افراد معلول در دنیای کنونی در امورات شهری قابل قبول نیست.
ساعی پیشنهاد داد: با سوادترین قشر در بین معلولین، نابینایان و کم بینایان هستند، با آموزش های صحیح میتوان در تبریز ۲۰۱۸ از این افراد به عنوان راهنمایان توریست ها استفاده کرد.
وی گفت: شهرداری تهران طرحی با عنوان کارت منزلت اجتماعی برای معلولان در نظر گرفته است که اعتباری یکساله در جهت استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی دارد و هزینه های حمل و نقل معلولان به حساب شهرداری نوشته میشود، پیشنهاد میکنیم شهردار جدید نیز این موارد را در دستور کار قرار دهد.
وی ادامه داد: برخی معلولین علاوه بر مشکل معلولیت با مشکلات مالی نیز دست و پنجه نرم میکنند که باید خیرین به دست گیری از این خانواده ها اقدام کنند، مسئولین نیز امکانات شهری را دسترس پذیر تر کنند.
در بخش دیگر این نشست مطبوعاتی مهدی رفعتی رئیس هیات مدیره این موسسه اظهار داشت: حمایت های سازمان بهزیستی نسب به سال های گذشته بهتر شده است ولی تا رسیدن به سطح مطلوب فاصله داریم.
رفعتی گفت: برای حفظ جامعه هدف این موسسه نیاز به حمایت های شهرداری داریم، نفراتی که در هیات مدیره این موسسه حضور دارند با روحیه خودجوش خودشان تا الان این موسسه را سرپا نگه داشتند.
وی گفت: ناراحتی دیگری نیز از سازمان اتوبوسرانی داریم چراکه افرادی که در ایستگاه های اتوبوس وظیففه کنترل کارت مسافران را دارند متاسفانه با برخود نا مناسب به منزلت اجتماعی افراد معلول توهین میکنند، باید برای این افراد کارگاه های آموزشی برگزار شود تا نحوه برخورد با افراد مختلف را یاد بگیرند.
رفعتی خبرداد: کار زیبایی که راهنمایی و رانندگی در صدد اجرای آن در روزهای آتی است قانونی است برای حمایت از افراد کم بینا و نابینا که به موجب آن رانندگان وسایل نقلیه در صورت تخلف جریمه ۱۰۰ هزار تومانی خواهند شد.
وی در پایان سخنرانی خود از انعقاد تفاهم نامه همکاری بین انجمن نابینایان ایران و نهاد کتابخانه های کشور در مورد افزایش فرهنگ کتاب خوانی(خط بریل) بین افراد نابینا و کم بینا در کشور خبر داد و گفت: تفاهم نامه ی دیگر در روز ۲۳ مهرماه همزمان با روز جهانی عصای سفید بین موسسه بصیر و هلال احمر استان به امضا خواهد رسید که شامل آموزش های خودمراقبی و کمک های اولیه برای افراد نابینا و کم بینا خواهد بود.
ترس در دوران کودکی عامل پیش فعالی افراد نابیناست
افسانه پور منصوری دیگر عضو هیات مدیره این موسسه گفت: ترس مانع فعالیت افراد نابینا است و کودکان بخاطر این ترس دچار پیش فعالی میشوند.
وی با اشاره به مناسب سازی محیط های بازی برای کودکان نابینا اظهار داشت: جای تاسف دارد که اکثر شهر های کشور پارک هایی متناسب با افراد نابینا ساخته اند ولی مرکز استان ما در این راستا کاری انجام نداده است و پارک های موجود در شهر برای این افراد از ایمنی لازم برخوردار نیستند.
محمد بلالی یکی دیگر از اعضای هیات مدیره این موسسه گفت: در جامعه به جای احترام و درک افراد نابینا به دید ترحم به آنان نگاه میشود که باید این احساس را از جامعه دور کنیم چرا که نیاز آنان مورد احترام واقع شدن است.
وی افزود: این نوع فرهنگ سازی ها در راستای اطلاع رسانی صحیح اهالی رسانه است تا به گوش مردم برسد و دیدشان را نسبت به این افراد اصلاح کنند.
بلالی خبرداد: از امروز کانل تلگرامی موسسه نابینایان بصیر شروع به فعالیت میکند، افراد علاقه مند میتوانند با مراجه به آدرس تلگرامیTelegram.me/bassir_mehrgostar از آخرین اخبار ، جلسات و تصمیمات این موسسه باخبر بشوند.
حسین پورعلی از اعضای هیات مدیره این موسسه خواطر نشان کرد: برخی نمایندگان و کاندیداهای شورای شهر قبل از انتخابات هر روزه در این موسسه حضور داشتند و قول های بی شماری به ما دادند ولی بعد از انتخابات افراد معدودی از این قشر به ما سر می زنند.
وی گفت: منشور حقوق شهروندی که توسط ریاست جمهوری ابلاغ شده است باید در مورد تمامی قشر های جامعه انجام شود چرا که ما نابینایان هم توانایی هایی داریم که شاید بسیاری از افراد سالم این مهارت را نداشته باشند .
پورعلی گفت: متاسفانه مسئولین شهرداری و شورای شهر به مطالبات ما پاسخ نمیدهند و همکاری ضعیفی با موسسه بصیر دارند، با اینکه چندین بار نامه نگاری در این خصوص انجام شده ولی بی پاسخ مانده ایم .