مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی اعلام کرد: احداث ۱۳ واحد مسکونی تخریب شدهی روستای چنار در جریان سیل فروردین ماه، به اتمام رسیده و آمادهی واگذاری است.
به گزارش آذر صبح، حافظ باباپور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اثر جاری شدن سیل در ۲۵ فروردین ماه سال جاری، ۱۲۸ واحد مسکونی در روستای چنار آسیب دید که بازسازی ۶۷ واحد آن در مرحلهی پوشش سقف قرار دارد و ۱۳ واحد مسکونی – که به طور صد درصدی تخریب شده بود- در مدت تنها سه ماه به طور رایگان احداث شد.
وی با اشاره به اینکه روستای چنار در منطقهی کوهستانی قرار دارد، اظهار کرد: به هیچ وجه فضایی برای توسعهی روستا وجود نداشت که خوشبختانه با همکاری ادارهکل منابع طبیعی استان، ۱۸ هکتار زمین در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفت و با فعالیت شبانهروزی سه دستگاه پیکور، زمین مورد نیاز برای احداث واحدهای جدید آماده شد.
باباپور با بیان اینکه سیل ۲۵ فروردین سالجاری به ۹۲۴ واحد در هفت شهرستان به ویژه در شهرستانهای تبریز، آذرشهر، مراغه و عجبشیر آسیب وارد کرد، گفت: ۸۶۲ واحد فونداسیونریزی شده، ۷۴۴ واحد اسکلتبندی و ۵۸ واحد نیز به اتمام رسیده است.
وی تأکید کرد: در سیل آذربایجان شرقی ۶۰۰۰ تن سیمان رایگان برای استان و ۱۰۰ تن میلگرد برای روستای چنار از سوی مقام معظم رهبری اهدا شد.
وی با اشاره به همکاری خوب بانکها در سیل آذربایجان شرقی، اظهار کرد: ۱۱۲۹ واحد برای اخذ تسهیلات کم بهره تشکیل پرونده دادهاند که ۷۱۵ واحد به بانک معرفی شده و قرار داد ۳۰۷ واحد نیز منعقد شده است.
باباپور با اشاره به زلزلهی ششم شهریور ماه در روستای ایوق شهرستان سراب، گفت: این زمین لرزه منجر به آسیب دیدن ۸۵۳ واحد شد که ۲۳۲ واحد آواربرداری، ۱۵۳ واحد پیکنی، ۱۰۳ واحد فونداسیونریزی و ۲۳ واحد اسکلتبندی شده و احداث یک واحد نیز در عرض ۲۰ روز به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه ۳۵ روز است که در روستای ایوق مستقر هستیم، اظهار کرد: در دو هفتهی اول ۲۲۴ واحد مسکونی و نزدیک به ۱۰۰۰ واحد آواربرداری واحد دامی انجام شده است.
وی با اشاره به همکاری بانکها در بازسازی واحدهای آسیبدیدهی روستای ایوق، اعلام کرد: نمایندگانی از بانکهای مسکن و ملت به عنوان دومین بانک عامل در روستای ایوق مستقر شده و برای واحدهای آسیب دیده، پرونده تشکیل دادند؛ به طوری که ۲۲۹ واحد تشکیل پرونده شده و قرارداد ۱۸۶ واحد نیز منعقد شده است.
باباپور از نصب ۲۰ کانکس برای خانوارهایی که در چادر زندگی میکنند، خبر داد و افزود: امسال در شهرستان سراب با سرمای زودرس مواجه بودیم؛ از این رو کانکسها خریداری و در روستا نصب شدند. تلاش میکنیم قبل از رسیدن فصل سرما و آغاز بارشها، بازسازی واحدهای آسیب دیده را به اتمام برسانیم.
وی با بیان اینکه تنها ۱۶ الی ۲۰ خانواده در چادر زندگی میکنند، بیان کرد: طبق برنامهریزی خانههای این خانوار را تا یک ماه آتی تحویل میدهیم.
به گفتهی وی، برای هر واحد خسارت دیده ۱۲۰ کیسهی سیمان از سوی مقام معظم رهبری اهدا شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به اعطای تسهیلات به واحدهای زلزلهزده و سیلزده، اعلام کرد: در روستاهای خسارتدیده برای هر واحد ۲۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت چهار درصد، پنج میلیون تومان تسهیلات بلاعوض، ۱۲۰ کیسه سیمان رایگان، نقشه، نظارت و پروانهی رایگان و در شهرها نیز برای واحدهای آسیب دیده ۳۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت، شش میلیون تومان تسهیلات بلاعوض، ۱۲۰ کیسه سیمان، نقشه، نظارت، پروانهی رایگان و دو میلیون تومان وام معیشت بلاعوض اختصاص داده میشود.
وی با اشاره به ۱۵ مهرماه، روز روستا، گفت: به مناسبت این روز، همایش ملی و نشستهای مختلفی برگزار شد و باتوجه به اینکه بنیاد مسکن به نوعی متولی اصلی توسعهی روستاهاست، پروژههایی در بخش طرح هادی با اعتبار سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در پنج شهرستان و ۱۱ روستا افتتاح میشود.
به گفتهی وی، صدور ۵۵۰۰ سند روستایی در ۲۰ شهرستان و ۲۶۷ روستا، صدور ۲۵۰۰ سند شهری در شهرهای زیز ۲۵ هزار نفر، بهرهبرداری از کتابخانهی شهرستان آذرشهر، افتتاح ۳۷ واحد بازسازی شده در روستای چنار، یک واحد در روستای ایوق از دیگر پروژههای قابل افتتاح به مناسبت روز روستاست که در مجموع با هزینهی ۱۷ میلیارد تومان اجرایی شدهاند.
باباپور با بیان اینکه مکلف به اجرای طرح هادی در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار هستیم، گفت: مطالعات طرح هادی برای تمامی ۱۹۵۰ روستای استان انجام گرفته و طرح هادی در ۷۱۱ روستا نیز اجرا شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۰۳ هزار جلد سند روستایی صادر کردهایم، تصریح کرد: همچنین ۲۱ هزار جلد سند نیز در شهرهایی با جمعیت زیر ۲۵ هزار نفر صادر شده است.
وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته برای هر کدام از استانها سهیمهی قیر رایگان در نظر گرفته میشود، خاطرنشان کرد: سال اول سهمیهی استان ۱۰ هزار تن بود که سال دوم به ۱۵ هزار تن و امسال نیز به ۲۰ هزار تن رسیده است.
به گفتهی باباپور، قبل از سال ۹۴، یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مربع معابر روستایی ما آسفالتریزی شده بود که طی سه سال گذشته حدود یک میلیون و ۸۰۰ متر مربع معابر روستایی استان آسفالت ریزی شده است که این آمار بیش از آسفالتریزی انجام شده در مجموع سنوات قبلی است.
وی با بیان اینکه ۲۸۳ هزار واحد مسکن روستایی در استان وجود دارد، اظهار کرد: در قالب طرح ویژهی بهسازی مساکن روستایی که همراه با ارایهی وام کم بهره است، ۱۴۷ هزار مسکن در سطح روستاها مقاومسازی شدهاند.
وی ادامه داد: بهسازی سالانه ۱۲ هزار واحد روستایی سهمیهی آذربایجان شرقی است که امسال به دلیل مشکلات بانکی، شش هزار واحد در قالب طرح بهسازی مساکن روستایی، مقاومسازی میشوند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تاکنون ۱۶ هزار و ۶۵۴ واحد در استان مسکن ارزان قیمت احداث کردهایم، گفت: همچنین ۱۰۰۵ واحد نیز توسط انجمن خیرین مسکنساز احداث و به نیازمندان تحویل داده شده است.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا امسال نیز در تأمین اعتبارات طرح هادی مشکل وجود دارد؟، بیان کرد: خوشبختانه امسال وضعیتمان بهتر از سال ۹۵ است و کل اعتبارات عمرانی سال جاری حدود ۵۰ میلیارد تومان است که ۲۲ میلیارد آن اعتبار استانی است و ۷۰ درصد از ۲۲ میلیارد تومان نیز تخصیص داده شده است. البته بودجه نقد نبوده و در قالب اوراق خزانهی اسلامی تخصیص مییابد.
باباپور ادامه داد: حدود ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نیز بودجهی بازسازی برای اجرای پروژههایی نظیر احداث پل ارتباطی و سیل بند در روستای چنار پیشبینی شده که ۳۰ درصد آن تخصیص یافته است.
وی با اشاره به همکاری مردم در طرحهای عمرانی، تصریح کرد: اهالی روستاها هم پای کار آمده و بیش از بنیاد مسکن هزینه کرده و زیرسازی و جدولکشی معابر را انجام میدهند.
وی در خصوص نظارت برای نگهداری طرح هادی، گفت: دهیار ۴۷ شرح وظیفه دارد که یکی از آنها نگهداری از پروژههای عمرانی است و باید از سوی بخشداری و فرمانداری نظارت کافی وجود داشته باشد.
باباپور اعلام کرد: اجرای طرح های عمرانی بیناد مسکن در روستاها منجر به مهاجرت معکوس، افزایش امیدواری روستاییان و ایجاد اشتغال در روستاها شده است.