استاندار آذربایجان شرقی در بازدید از مرکز نگهداری و درمان معتادین استان بر فرهنگ سازی، پیشگیری از افزایش اعتیاد در جامعه و تبدیل معتادان متجاهر به افراد فعال در جامعه تاکید کرد.
به گزارش آذر صبح، مجید خدابخش بعد از ظهر یکشنبه در بازدید از مرکز ماده ۱۶ استان(مرکز نگهداری و درمان معتادین) و شرکت در جلسه شورای هماهنگی استان اظهارداشت: این مرکز یکی از کارهای ارزشمند در استان و شهر تبریز به شمار میرود و قطعا به ثمر رسیدن اهداف این مرکز کار یک فرد نیست بلکه هماهنگی، همدلی، تلاش و ابتکار سر لوحه کار افراد این مجموعه بوده است.
خدا بخش با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم مدیریت و کاهش آسیب های اجتماعی گفت: باید دید منفی در حوزه فرهنگی را در خصوص افراد معتاد کاهش دهیم و سعی کنیم از این افراد بعد از بهبودی و سم زدایی بیشترین بهره وری را ببریم تا دوباره به دام اعتیاد گرفتار نشوند.
وی ابراز داشت: از مراحل اساسی بعد از پاکسازی سموم مواد از بدن این افراد تلاش برای ادامه پاک نگه داشتن این افراد و تبدیل به یک فرد فعال در جامعه خواهد بود که باید این موارد در اولویت قرار گیرند.
استان آذربایجان شرقی با اشاره به بحث اشتغال زایی بعد از پاکسازی این افراد اضافه کرد: در صحبت هایی که با این افراد داشتم متوجه فعالیت برخی این افراد معتاد در حوزه صادرت بودم و این امر در ادامه و استمرار امر افزایش مدت پاک نگه داشتن بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مجید خدابخش ادامه داد: بیکاری همواره منشا اصلی اعتیاد بوده است و بسیار دیده ایم افرادی را که بعد از ترک اعتیاد بعد از بازگشت به آغوش خانواده ترد شده اند و باز به دامن اعتیاد پناه برده اند چرا که بیکار بودند و خانواده آنان را به عنوان سربار میدیدند.
وی با اشاره به تغییر معیار ها در مصرف مواد مخدر بین مردم گفت: با توجه به آمار های، روزانه بالای ۲ هزار تن مواد مخدر در جهان تولید میشود و این نشان دهنده افزایش تقاضاها بین افراد مختلف در جامعه است، وظیفه ما ریشه یابی صحیح در این خصوص است چرا که با احتمال ها کار به جایی نخواهیم برد.
خدابخش تاکید کرد: باید پیشگیری و کارهای فرهنگی را در مدیریت مصرف مواد مخدر در اولیت قرار دهیم تا هزینه های امروز صرف شده برای پاک سازی یک فرد معتاد در زمان قبل از اعتیاد صرف فرهنگ سازی و اطلاع رسانی صحیح شود تا شاهد افزایش اعتیاد در جامعه نباشیم.
وی با اشاره به لزوم ورود نخبگان فرهنگی در این حوزه گفت: میتوان با مدیریت و تشکیل بسیج های مردمی همانند روزهای جنگ تحمیلی از افزایش معتادان متجاهر جلوگیری کرد.
خدابخش افزود: باید از عناصر اولیه در مبارزه با این مسائل اولویت دار اجتماعی، نیروی های نظامی و امنیتی تشکر کرد چرا که تا به الان حدود ۴ هزار شهید در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر جان خود را از دست داده اند و این نشان دهنده عزم ایران اسلامی در مبارزه با قاچاقچیان در مرز ها است.
استاندار آذربایجان شرقی در پایان پیشنهاد ساخت یک فیلم و مستند در خصوص نحوه پاک سازی این افراد از مرحله اول تا مرحله آخر که پاک تحویل جامعه میشود، میتوان در سطح جهانی این فیلم کسب مقام را نیز به همراه داشته باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این جلسه گفت: بیش از ۹۲ درصد از مردم مسئله اعتیاد را در جامعه از اولویت های آشفتگی های اجتماعی دانسته اند و این در حالی است که در بین ۵ اولویت مبارزه با اسیب های اجتماعی، اعتیاد در رتبه اول قرار دارد.
محمد علی نصرتی از هماهنگی بین شورای مبارزه با مواد مخدر و سایر دانشگاه ها و نهاد های امنیتی و نظامی خبرداد و افزود: نیروهای نظامی و امنیتی از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای گمنام امام زمان (عج) از نهاد هایی هستند که مبارزه بی امانی نسبت به قاچاقچیان در سراسر مرز های ایران دارند.
سردار نصرتی ضمن تشکر از پیگیری های استاندار قبلی، دکتر جبارزاده اعلام کرد: استاندار قبلی از پیشگامان احداث مرکز ماده ۱۶ بودند و همواره پیگیر مسائل و مشکلات این مرکز بودند و امید داریم آقای دکتر خدابخش نیز در امر مبارزه با مسائل خانمان سوز و حیاتی مواد مخدر و اعتیاد همواره همراه و پشتیبان ما باشد.
وی خبرداد: استان آذربایجان شرقی حائز رتبه پنجم بین استان های کشور در هفته مبارزه با مواد مخدر شد و این مورد نشان دهنده ظرفیت بالای استان ما در امر مبارزه و پیشگیری از اعتیاد در کشور است.
نصرتی با اعلام اینکه در سال گذشته ۱۵ کارگاه تولید صنعتی ماده مخدر شیشه در استان شناسایی شده است افزود: مبارزه و کشف مراکز تولید ماده مخدر در استان اولویت ما است که امسال نسبت به سال گذشته تا امروز ۲ مرکز و کارگاه تولید ماده مخدر شیشه در استان شناسایی و منهدم شده است.
وی خبرداد: مرزهای استان ما از پاکترین مرز های کشور به شمار میرود و این امر را مدیون نیروهای مرزبانی و نظامی در برخورد و تعقیب قاچاقچیان مواد مخدر در مرز های است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۲۷۱ مرکز مراقبت از معتادان در استان از ۵۰ هزار معتاد شناسنامه دار مراقبت میکند گقت: اولویت ما ایجاد اشتغال برای این افراد است تا بتواند بعد از پاک شدن و سم زدایی دوباره به آغوش خانواده برگشته و به زندگی عادی خود ادامه دهند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری نیز در این جلسه با تشریح برنامه های اجتماعی استانداری گفت: برای فرهنگ سازی بین خانواده ها و هشدار ها در خصوص اعتیاد کار هایی از جمله ۲ فیلم سینمایی ، تولید اولین سنمای خانگی پیشگیری از اعتیاد، تولید کلیپ های آموزشی و تاثیرگذار در فضای مجازی در امور اجتماعی استان انجام شده است.
سردار حسن استوار آذر با اشاره به اهمیت برگزاری برخی کمپین ها در کاهش استفاده از مواد مخدر افزود: کمپین هایی مانند نه به سیگاه و … ضمن اطلاع رسانی از عواقب اسفناک استفاده از مواد مخدر در افزایش دانش مردم در این خصوص میتواند نقش به سزایی داشته باشد.
خشایار جمشیدی مدیر کل زندان های استان در این جلسه خاطرنشان شد: زندان تبریز به دلیل وضیعت نا مناسب فیزیکی از وضع مناسبی برخوردار نیست و نیازمند همت برای ساخت یک مرکز جدید در خارج شهر هستیم.
جمشیدی با اعلام اینکه ۶۸ درصد از زندانیان استان متاهل هستند افزود: جرم ۳۷ درصد از زندانیان مربوط به مواد مخدر، ۲۱ درصد سرقت و بقیه شامل دیگر جرایم است و در حدود ۶۰ درصد از این زندانیان بی سواد و کم سواد هستند.
وی با اشاره به هزینه نگه داری زندانیان ابراز داشت: هزینه سالانه نگه داری و تعداد زندانیان در استان نسبت به میانگین کشوری پایین تر است و اداره کل زندانهای استان مکانی در خارج از شهر برای اشتغال معتادان تدارک دیده است.