هفدهمین جلسه شورای اسلامی کلانشهر تبریز با حضور ایرج شهین باهر، شهردار جدید و محمدحسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با محوریت بررسی لایحه کمک ۱۶ میلیارد تومانی شهرداری تبریز جهت توسعه بخش اهدای پیوند اعضا و تحقیقات سلول های بنیادی به دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان امام رضا (ع) برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، شکور اکبرنژاد، رئیس شورای اسلامی کلانشهر تبریز در سخنان پیش از دستور خود در این جلسه ضمن گرامیداشت شهادت بسیجی پاسدار شهید وحید فرهنگ والا و عرض تسلیت درگذشت یکی از پاکبانان شهرداری تبریز، با اشاره به نامگذاری ۲۴ آبان ماه بعنوان روز کتاب و کتابخوانی، بر لزوم نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه تاکید و آنرا یکی از محورهای توسعه جوامع اعلام کرد.
شهردار جدید تبریز نیز طی سخنانی در این نشست ضمن تقدیر از حسن اعتماد اعضای شورا در انتخاب وی بعنوان شهردار تبریز در تشریح اهداف و برنامه های خود اظهار کرد: تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا در بحث مدیریت اجرایی «انسانمحوری» و در روند خدمتگزاری «کرامت انسانی» و «عدالت شهری» را نهادینه کنیم.
ایرج شهین باهر، با بیان اینکه برنامه ریزی برای نیروسازی و مدیر سازی نیز در اولویت فعالیت های خود قرار دارد اضافه کرد: وظایف شهرداری در رویداد ۲۰۱۸ اجرایی شود البته این مجموعه مجری نیست بلکه به عنوان کمک در کنار ارگان های مسئول فعالیت خواهد کرد.
وی گفت: سطح توقعات از شهرداری بالاست و باید نهایت تلاش خود را برای رضایت شهروندان بکند.
وی همچنین از افتتاح پروژه میدان آذربایجان در ماه های آتی خبر داد و افزود: بازسازی و پاک سازی بدنه ها و جداره های اصلی شهر و کف سازی حیاط بازار تبریز را تا آغاز رویداد ۲۰۱۸ انجام گیرد، ربع رشیدی ، دو کمال و خلعت پوشان ساماندهی شود و فضای گردشگری و بازدید محیا شود، ناهنجاری های موجود در سیمای شهری و ترویج معماری اسلامی در سطح شهر، مترو به عنوان اساسی تریم پروژه تبریز مطرح است و خط یک تا پایان سال ۹۷ به پایان رسد.
وی ادامه داد: راه اندازی پارک بزرگی و عباس میرزا، راه اندازی شهرک سلامت برای ساماندهی وضعیت ترافیکی و ساماندهی میدان ساعت و ثبت احوال که با جداره ایجاد شده در میدان نیاز به نوسازی ، بازسازی دارد و به تملک شهرداری در آید و به عنوان ساختمان شورا استفاده شود.
محمد حسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست با تاکید بر افزایش تعامل شورا و شهرداری با دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گفت: تا قبل از افتتاح بخش اهدای پیوند اعضا و تحقیقات سلول های بنیادی به دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان امام رضا (ع)، بیماران پیوندی تبریز به شیراز می رفتند.
عبداله تقی پور عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این نشست گفت: تصور می کردم فلسفه حضور دکتر صومی در جلسه شورا طرح و پیگیری مشکلات بهداشتی و درمانی شهر تبریز است.
وی اضافه کرد: وضعیت اسفناک بهداشت در تبریز، بروز سونامی سرطان در این شهر و عدم حضور به موقع اورژانس در زمان وقوع سوانح مسائلی هستند که جزو گلهمندیهای ما از مجوعه علوم پزشکی است.
بهشتی، دیگر عضو شورا نیز یادآور شد: حضور ذی نفع در دفاع از لایحه در جلسه شورا اشکال قانونی دارد و این اشکال به هیئت رئیسه بر می گردد.
وی ادامه داد: متولی اصلی بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی است و ایجاد سارمانهای موازی با آن صحیح نیست، ایجاد خانه های سلامت توسط شهرداری و یا راه اندازی کلینیک سلامت توسط جهاد کشاورزی موازی کاری است.
شهرام دبیری، عضو شورای شهر تبریز نیز گفت: تلاش ما در دوره های گذشته تعامل مناسب با دانشگاه علوم پزشکی است که این مسئله در ادوار مختلف حضور داشته، دانشگاه علوم پزشکی تبریز تمامی اقدامات لازم در این راستا انجام داده و حتی از وزارت خانه نیز کمک گرفته اما برای تکمیل این مرکز نیازمند کمک است.
صومی نیز در ادامه گفت: برای اولین بار برای ۴۱۰ هزار حاشیه نشین شهری پرونده سلامت تشکیل دادیم، و طرح موضوعاتی از قبیل سونامی سلامت چه معنی دارد؟ درباره اورژانس ۱۱۵، براساس شاخص های بین المللی و مسافت سنجی عمل میکنیم، ولی برای ارائه داده سطح ترافیک این شهر را نیز در نظر بگیرید.
سونیا اندیش، عضو شورای شهر تبریز نیز درباره حواشی اهدای هدیه به عیسی کلانتری ریئس سابق ستاد احیا دریاچه ارومیه و رئیس سازمان محیط زیست توضیحاتی ارائه کرد.
وی گفت: متاسفانه در این باره شانتاژ رسانه ای صورت گرفت و نباید در این رابطه به صورت مغرضانه تشنج و فضاسازی ایجاد شود. نشان تبریز، یک خطای گفتاری و کلامی مجری بود، در واقع یادبودی از شهر تبریز برای تنها فرد آذربایجانی در دولت و فعال در محیط زیست اعطا شد. در رابطه با گفتههای آقای کلانتری در خصوص عینالی و غیره خواهش می کنم به جای پاک کردن صورت مسئله کار کارشناسی کنیم. اینکه تصور کنیم افراد صرفا از کارهای ما تعریف کنند، خلاف توسعه است.
مسعودی ریحان، دیگر عضو شورا نیز با اشاره به اظهارنظر اندیش درباره اعطای یادبود به عیسی کلانتری از سوی وی، گفت: چون خانم اندیش این مسئله را مطرح کرد ما نیز مطرح کرده و از آقای قلیزاده و فرهودی نیا این سوال حقوقی را می پرسیم که آیا اهدای نشان یک شهر به تصویب شورای شهر نیاز داشته و انجام آن باید توسط شهردار انجام شود یا نه؟ آقای کلانتری چه گلی بر سر تبریز زده که نشان شهر تبریز به وی داده شود ؟
وی ادامه داد: همه فعالان محیط زیست از وی انتقاد کرده اند و چه معنی دارد کسی که علیه شهر و شهرداری تبریز سخنرانی کرده است، نشان آن شهر را دریافت کند؟
اندیش نیز در پاسخ به مسعودی ریحان گفت: این هدیه بشقابی منقش به محل های تاریخی تبریز و مقبره الشعرا بوده نه نشان تبریز! چراکه نشان تبریز یک مدال است.
وی با اشاره به سخنرانی دکتر کلانتری در تبریز اضافه کرد: دریاچه ارومیه را آقای کلانتری خشک نکرد، آن چاه هایی که غیر مجاز زده شد و مواردی که همه در جریانش هستیم خشک کرد. همه میدانیم شعار برای دریاچه ارومیه رای آور است، باید از این شعارها دست برداریم و با مردم روراست باشیم، در خصوص پمپاژ آب به کوه عینالی نیز خواهش میکنم متخصصین امر درباره آن اظهارنظر کنند و مفید و غیر مفید بودن آن را اعلام کنند.