رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی اعلام کرد: طی هشت ماه نخست امسال، سوانح رانندگی جان ۴۶۴ نفر از شهروندان استان را گرفته است.
به گزارش آذر صبح، سرهنگ ناصر میکائیلی، پیش از ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه با اشاره تعداد کل تلفات تصادفات استان گفت: در ۸ ماهه نخست سال جاری ۴۶۴ نفر در اثر تصادف کشته و ۱۴ هزار و ۸۴۵ نفر مجروح شدند.
وی افزود: این آمار علیرغم کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته که برابر ۴۷۲ فوتی و ۱۴ هزار و ۳۴ نفر مجروح بود، رقم بالایی محسوب می شود.
میکائیلی علت اصلی تصادفات جاده ای را سرعت بالای خودرو عنوان کرده و گفت: از میان آمار فوق در تصادفات جاده ۳۴۸ نفر درگذشته و ۶ هزار و ۹۳ نفر مجروح داشته ایم و در تصادفات درون شهری ۱۱۶ نفر کشته و ۸ هزار و ۷۵۲ نفر مجروح شده اند که این رقم با کاهش ۱۵ درصدی مواجه بوده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در تصادفات جاده ای ۱۸۳ نفر در سر صحنه حادثه و ۱۶۵ نفر در بیمارستان فوت کرده اند، همچنین در تصادفات درون شهری نیز از ۱۱۰ مرگ گزارش شده ۲۳ نفر در سر صحنه و ۸۰ نفر در بیمارستان جان خود را از دست داده اند.
سرهنگ میکائیلی با بیان اینکه از میان آمار فوتی برون شهری ۱۰۷ نفر راننده و ۱۳۷ نفر سرنشین خودرو بوده است، اذعان داشت: ۴۴ درصد از تصادفات مربوط به عدم توجه به جلو و دومین عامل رعایت نکردن سرعت مجاز رانندگی است.
وی با اشاره به بازه زمانی تصادفات گفت: بیشترین تصادفات جاده ای در ساعات ۱۶ تا ۱۸ و دومین مرحله در ساعات ۱۸ تا ۲۰ اتفاق می افتد همچنین درخصوص تصادفات درون شهری نیز رتبه اول حوادث مربوط به ساعات ۱۸-۲۱ است.
رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی سن رانندگان را در میزان تصادفات دخیل دانسته و گفت: بطور کلی در تصادفات برون شهری میزان سن رانندگان بالای ۴۵ و میانگین سن رانندگان تصادفات درون شهری بین ۲۵ تا ۳۴ است .
ناصر میکائیلی اضافه کرد: بیشترین آمار تصادفات برون شهری در روزهای جمعه و برای تصادفات درون شهری روزهای چهارشنبه در تبریز با آمار ۱۹ درصدی ثبت شده است .
این مقام مسئول با اشاره به ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها، گفت: مجمع های تجاری مثل لاله پارک، مجتمع اطلس و… که به علت تعداد بالای مراجعه کنندگان باعث ترافیک می شوند باید به فکر پارکینگ باشند و قانون ماده ۱۰۰ را اعمال کنند که در بحث ماده ۵ تغییر کاربری زمین بحث پارینگ در نظر گرفته شود.
رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی، ضمن انتقاد از عملکرد شهرداری، گفت: متاسفانه شهرداری بدون در نظر گرفتن تمام جنبه های زیرساختهای شهری، به صورت خودگردان عمل می کند، در حال حاضر در مسیرهای منصور به طرف آبرسان بنرها و تلویزیون هایی نصب شده است که درصورت توقف چند ثانیه ای هر راننده ای برای تماشا ترافیک شدیدی در این مسیرها ایجاد می شود.
میکائیلی با تاکید بر ضرورت بررسی و ارائه راهکارهای مفید برای کاهش آمار تلفات رانندگی و بهبود اوضاع حاضر، گفت: باید اعضای شورای ترافیک در اتاق فکر پلیس راهور استان شرکت نموده و بودجه تحقیقاتی برای پروژه ای مصوب در نظر گیرد.
وی در خصوص ترافیک بالای خیابان ۱۷ شهریور به دلیل تمرکز مطب های پزشکی، گفت: در خیابان ۱۷ شهریور سرعت به صفر رسیده است، درصورتی که مجتمع ها و خیابان های پزشکی به فکر ایجاد پارکینگی با ظرفیت کافی نباشند به یکی از مشکلات ترافیکی و عبور و مرور شهر تبریز تبدیل خواهد شد.
سرهنگ ناصر میکائیلی با بیان اینکه تمامی شهرهای دنیا به سمت انسان محور شدن پیش می روند، افزود: استفاده از وسایل عمومی و دوچرخه در سطح شهر باید فرهنگسازی شود، رسانه ها در فضای مجازی تبلیغات فیزیکی کمک رسانی کنند، سطح شهر را توسط بنرها و تلویزیون های شهری نفروشیم که باعث ترافیک و تصادفات شود.
وی خاطر نشان کرد: اتوبان شهید کسایی به دلیل شیب و نبود علائم استاندارد، جزو مسیرهای خطرناک به شمار می روند که شهرداری باید در این زمینه اقدامات اصلاحی انجام دهد.
رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی، اتوبان پاسداران، سه راهی اهر، میدان بسیج به طرف تهران، جاده سنتو، راه آهن، مایان، کمربندی میانه تا ارتش، میدان افلاک تا بیمارستان ولیعصر، جاده تسوج، شبستر، مراغه، هشترود، مرند و بستان آباد به سمت سراب را به علت عدم خط کشی شده جز مسیرهای خطرناک برشمرد.