بانوی کار آفرین تبریزی گفت: مجموعه ۴۵۰ نفری بانوان هنرمند تبریزی، از ظرفیت و پتانسیل کافی در تولید و معرفی آثار صنایع دستی این خطه برخوردار بوده و عزم من برای اشتغالزایی ۴۵۰ نفری بانوان هنرمند در صنایع دستی جدی است.
به گزارش آذر صبح ، فاطمه دلیری عبدی بانوی کار آفرین تبریزی اظهار کرد: از چند سال گذشته ۶۶ نفر از بانوان هنرمند در رشتههای مختلف صنایع دستی را دور هم جمع کردم، اکنون این تعداد را به بیش از ۴۵۰ نفر رسیده که هر کدام جزو فرهیختگان جامعه بوده و خالق آثار بسیار بی بدیل هستند که به دلیل نبود بازار کار به لحاظ اقتصادی و حتی اجتماعی و عاطفی با مشکلات جدی مواجه شده اند.
وی اضافه کرد: مجموعه ۴۵۰ نفری بانوان هنرمند در حوزه صنایع دستی به لحاظ توانائی های فنی و خلاقیت های فردی از ظرفیت های بسیار بالائی برخوردار است که نیازمند حمایت مسئولان می باشد.
دلیری خاطرنشان کرد : در حال حاضر این تعداد از بانوان تبریزی دارای تخصص های بسیار خوب در رشته های گوناگون صنایع دستی هستند که می توان با ایجاد و راه اندازی تشکلی در قالب تعاونی یا انجمن، فعالیت آنها را دارای هویت کرد که در این رابطه به شدت نیازمند راهنمائی ها و همکاری مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هستیم.
دلیری عبدی درخصوص حمایتهای دولتی افزود: کار تولیدی نیازمند حمایتهای دولتی است و برای جذب این حمایتها تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
وی ضمن گلایه از عدم تخصیص بودجه کافی به صنایع دستی استان آذربایجانششرقی گفت :به گفتهی مدیر کل صنایع دستی و میراث فرهنگی ، در رشت برای صنایع دستی حدود ۳۰میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شده اما چرا برای تبریز حدود ۲میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است؟
وی ادامه داد: مدیر کل میراث فرهنگی استان، نگاه مثبتی به آینده مجموعه ۴۵۰ نفری زنان شاغل در صنایع دستی دارد، برای ساماندهی تواناییهای این زنان، مدارک لازم از سوی میراث فرهنگی جمع آوری و امتحانی برگزار میشود تا در وهله اول این بانوان گواهی حرفهی خود را کسب کنند، در وهله بعدی نیز میتوان در آینده بر اساس این مستندات برنامه ریزی کرد.
وی ادامه داد: بعد از مصاحبه ای که اخیرا با یکی از رسانهها انجام دادم، انتظار داشتم حمایتهای دولتی و غیر دولتی جدی تر باشد اما متاسفانه جز همان قدمی که میراث فرهنگی برداشت، هیچ تحرک خاصی در حمایت از این انجمن نوپا ندیدم!
وی تصریح کرد: از ۹ آبان سال جاری که حدود ۴۵۰نفر اعضا داشتیم تا کنون، هرروز به تعداد اعضای انجمن و زنان کار افرین و دارای مهارت افزوده میشود، از این بابت خوشحالم که زنان ایرانی ما را جدی گرفته اند و حمایت میکنند ؛ در واقع آنها به من انگیزه کار می دهند و با توکل به خدا عزم من برای اشتغالزایی این بانوان هنرمند صنایع دستی جدی است.
بانوی کارافرین افزود : قدرت و شکل گیری مجموعه حاضر، مبتنی بر کارگروهی است، امید دارم با یاری این بانوان بتوانیم بر مشکلات فائق بیاییم.
این بانوی کارافرین ایرانی درخصوص نبود بازار کار اظهارکرد: اما نبود بازار کار، صف ۴۵۰ نفری زنان هنرمند تبریزی در این عرصه را با چالش جدی مواجه کرده است.آذربایجان شرقی و تبریز به دلیل وجود ظرفیت های عدیده شغلی و هنری، از خاستگاه های مهم کارآفرینی و اشتغالزایی در حوزه صنایع دستی است که بانوان این خطه نقشی بسیار مهم و تعیین کننده در این عرصه دارند.نبود تشکل های صنفی تاثیرگذار، ضعف حمایت مالی، نوپا بودن اشتغال خانگی، کمبود محل های مناسب برای عرضه محصولات تولیدی و به تبع آنها حضور ضعیف در داخل و خارج از کشور جزو مشکلات اصلی حوزه اشتغالزایی صنایع دستی است که لزوم بازنگری در برخی قوانین و حمایت های همه جانبه از هنرمندان این عرصه را ضروری می کند.
وی یاداورشد: صنایع دستی ما هنوز به شکل قدیمی در بازار عرضه می شود و شکل مدرن کم و بیش جای خود را به شکل قدیمی نداده است متاستفانه در صنایع دستی چون شکل سنتی آن هنوز پابرجاست برای همین کمتر در خانه هایمان راه دارد و باید در این راستاهم فرهنگ سازی شود .
دلیری عبدی تصریح کرد : صنایع دستی امروزی را با توجه به همان سازه ی صنایع دستی میتوان به صنایع دستی مدرن تبدیل کرد و امروزه سعی براین داریم که در تولیدات خود از صنایع دستی بصورت مدرن تر استفاده شود.
وی یاداورشد: بنا داریم در این مجموعه حتی افرادی را که صاحب مهارتی نیستند را آموزش داده و با اخذ مجوزهای لازم از توانایی های آنها نیز در تولید و اشتغال بهره بگیریم.
دلیری عبدی افزود: برای کسب این مهارت ها مبلغ کمی برای این کارآموزان در نظر گرفته شده است تا همه ی کسانی که هم از روی علاقه و هم کسانی که نیاز به کار و درآمد دارند بتوانند در این کلاس ها شرکت کنند.
کارافرین ایرانی گفت: هدف بوجود آوردن این انجمن ، داشتن بازار دائمی برا هنرمندان و ثبات در کار وحرکت جمعی بسوی کار وداشتن انگیزه و همکاری وهمیاری باتمام بانوان هنرمند، برگزاری نمایشگاه به نام انجمن ، ایجاد وحدت بین هنر وهنرمند وایجادکار سالم ، ایجاد شغلهای باکیفیت ، برگزاری کلاسهای اموزش بازاریابی ونحوه ارائه هنر ومشتری مداری ، داشتن انجسام جهت همفکری بین اعضا ، داشتن تعاونی وصندوق القرض الحسنه بنام انجمن ، دعوت ازهنرمندان کل کشور وهنرمندان خارج ازکشور می باشد.
وی بااشاره به نقش رسانه ها در خصوص این فرهنگ سازی گقت : از رسانه ها خواهشمندم که در رسانه ای کردن اخبار صنایع دستی کمک کنند شاید در جایی از ایران بانوی هنرمند ایرانی وجود دارد که از وجود این انجمن اطلاعی ندارد ،شاید عده ای واقعا نیازمند این تشکل هستند اما چون اطلاعی از وجود این انجمن ندارند نمی دانند که هستیم.