معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: صاحبان شرکتهای بزرگ دنیا «بچه پولدار» نبودند و در ابتدای کار با پول توجیبی خانوادهها و از زیر زمین و زیر پله شروع کرده و ظرف دو الی سه سال به این جایگاه رسیدند، آنان اعتماد به نفس، ایده و انتخاب خوبی داشتند و حتی یک ریال هم وام نگرفتند.
به گزارش آذر صبح، سورنا ستاری در مراسم اختتامیه پنجمین نمایشگاه نوآورى و فن آورى ربع رشیدی (RINOTEX) با اعلام اینکه روند مناسبی در استان آذربایجان شرقی شروع شده است اظهار داشت: اولویت دولت از زمان شروع بکار، توجه به اقتصاد دانش بنیان و اهمیت دادن به جوانان صاحب نظر بوده است و این نمایشگاه نشان دهنده شروع یک حرکت علمی در استان است.
وی افزود: از سه سال پیش روند بسیار مناسبی در آذربایجانشرقی شروع شده و ما نیز از ابتدای روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، اقتصاد دانش بنیان را مورد توجه قرار دادهایم.
ستاری ادامه داد: برای کشوری همچون ایران که ۱۰۰ سال اقتصاد نفتی را تجربه کرده است، سخت بود که به سمت یک اقتصاد جوان محور پیش برود و المان های کارآفرینی را که سالیان سال در آرزوی آن بودیم پیش ببرد ولی امروز رینوتکس ها در ایران نوید دهنده یک حرکت قدرتمند علمی در کشور است.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها باید از قالب دولتی بودن خارج شود گفت: محور دانشگاه ها زمانی فقط دولت محور بود، توانایی ها و استعداد های دانشجویان دیده نمی شد ولی با تغییر المان ها، ورود بخش خصوصی و توجه به اقتصاد دانش بنیان شاهد کارآفرینی، اختراع و تولید توسط جوانان صاحب فکر این کشور در تمامی زمینه ها هست.
ستاری با اشاره به ضرورت شناسایی جوانان نوآور و کارآفرین را در کشور افزود: امروز در تمامی کشورها چیزی اقتصادی تر از سرمایه گذاری روی جوانان نیست و این اکوسیستم را باید در کشور شکل دهیم چراکه با میدان دادن به جوانان، بسیاری از مشکلات مطرح در کشور را برطرف کرد.
وی اعلام کرد: متاسفانه هزینه های دولتی توان پاسخگویی کامل به طرح های جوانان را ندارد و برای رفع این مانع باید بخش خصوصی وارد میدان شود، دانشگاه ها و مراکز علم و فناوری می توانند با برگزاری استارت آپ ها برای طرح های دانشگاهی سرمایه گذار جذب کنند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان کرد: استارتآپهایی داریم که در مرز یک میلیارد دلار بوده و اکثرشان هفتهای بیش از ۱۰ درصد رشد میکند، این بدان معنی است که هیچ چیزی اقتصادیتر از سرمایهگذاری بر روی جوانان توانمندمان نیست.
وی گفت: پژوهش در مغزهاست و درآمد از طریق آن نیز از کارهای دیگر و پروژههای دیگر بسیار بهتر است و اعمال روش جدید در اقتصاد، قطعاً المانهای بسیاری را لازم دارد.
ستاری خاطرنشان کرد: در سیستم نفتی، اشتغال به معنای داشتن پول برای ایجاد شغل است، اما در سیستم جدید باید نیروی انسانی که نوآوری، خلاقیت و اعتماد به نفس دارد، جا انداختن این موارد در اقتصاد نفتی کار بسیار سختی است، با این حال چنین روندی در کشور شروع شده است.
سورنا ستاری خاطرنشان کرد: اقتصادهای بزرگ دنیا هیچکدام بر اساس درآمدهای زیر زمینی شکل نمیگیرند، شرکتهای بزرگ دنیا هم دیگر نفتی و بانکی نیستند.
ستاری افزود: در سال ۲۰۰۶ یک سری شرکتهای نفتی، بانکی، خودروسازی و… بزرگترین شرکتهای دنیا بودند، اما امروزه گوگل، فیسبوک، مایکروسافت و… شرکتهای بزرگ دنیا هستند، این شرکتهای جدید از از کجا آمدند؟
معاون علمى و فنآورى رییس جمهور ضمن تاکید بر لزوم تغییر فرهنگ و دید جامعه نسبت به جوانان گفت: خانواده ها و مسئولان اگر می خواهید جوانان را در این استان نگه دارید باید بدانیم و قبول کنیم آینده در دست جوانان است.
وی اذعان داشت: اقتصادهای دنیا دیگر بر اساس درآمد های زیرزمینی شکل نمی گیرد و اقتصاد جهانی از نفت محور بودن خارج شده، زمانی توتال صاحب اقتصاد بود ولی امروزه شرکت های بزرگی چون ماکروسافت و گوگل وارد میدان شده اند و اقتصاد بدون نفت را در جهان بدست گرفته اند.
ستاری گفت: بزودی این جوانان بزرگترین شرکت های کشوری با تکنولوژی های نو را تشکیل خواهند داد و این روش های جدید پایه های اقتصاد جوان محور را محکم تر خواهد کرد.