پیشنهاد دکتر سعید نیکوخصلت دانشیار علوم ورزشی دانشگاه تبریز، برای میزبانی از برگزاری اولین کنگره علوم ورزشی اروپاآسیایی در این شهر، با استقبال اعضای پانزدهمین کنگره بین المللی علوم ورزشی در ترکیه مواجه شد.
به گزارش آذر صبح، دکتر نیکوخصلت، با دعوت پروفسور گونای استاد دانشگاه قاضی و رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی علوم ورزشی در ترکیه برای راهاندازی و تاسیس اتحادیه علوم ورزشی اروپا – آسیایی URASIA در این کنگره شرکت کرد.
پیشنهاد تاسیس اتحادیه علوم ورزشی اروپاآسیایی در تابستان سالجاری توسط پروفسور گونای مطرح شده بود که در آن زمان مورد موافقت و استقبال اساتید علوم ورزشی کشورهای مختلف منطقه و دکتر سعید نیکوخصلت، رئیس دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تبریز قرار گرفت.
این مجمع نیز به طور رسمی مورد تصویب نهایی قرار گرفته و در این نشست پروفسور گونای به ریاست، دکتر نیکوخصلت از ایران و خانم دکتر دینا باداوو از رومانی به نائب رئیسی کنگره و دکتر فادیل مامتی از کشور مقدونیه به عنوان دبیر اتحادیه از سوی هیات موسسین انتخاب شدند.
همچنین در این نشست ضمن ادای احترام به درگذشتگان زلزله اخیر ایران (کرمانشاه) به پیشنهاد پرفسور گونای، در ادامه نظرات اساتید مختلف علوم ورزشی در راستای تدوین سیاست های این اتحادیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پس از دو روز نشست های مداوم فعالیت های اتحادیه در زمینه های تبادل دانشجو، راه اندازی نشریه بین المللی در زمینه علوم ورزشی و طب ورزشی، برگزاری نشست ها و کنگره های بین المللی و همکاری با فدرسیون ها و موسسات بین المللی به تصویب هیات موسسان اتحادیه رسید.
همچنین پیشنهاد برگزاری اولین کنگره علوم ورزشی اروپاآسیایی نیز در تبریز از سوی دکتر سعید نیکوخصلت مطرح و با موافقت تمامی اعضاء مواجه شد.
شایان ذکر است آنکارا و شهر کنستانتای کشور رومانی نیز خواهان برگزاری این کنگره بودند که نهایتا میزبانی شهر تبریز برای برگزاری اولین دوره مورد موافقت اعضاء قرار گرفت.
مقرر شد تا دومین نشست این مجمع برای تصویب سیاست های آتی اتحادیه در کشور رومانی در شهر کنستانتا در اردیبهشت ماه سال آتی برگزار شود.
اساتید دانشگاه های کشورهای مختلفی از قبیل ترکیه، قبرس، کوزوو، بوسنی، موتنه گرو، مقدونیه، آذربایجان، رومانی، عراق، قزاقستان و تاجیکستان به عنوان هیات موسسین این اتحادیه در جلسه مذکور حضور داشتند.
دکتر نیکوخصلت در سخنرانی مراسم پایانی کنگره در بین بیش از صدها متخصص علوم ورزشی درخصوص اهمیت ورزش در تربیت انسان ها، ترویج سیاست برد-برد، ایجاد صلح پایدار و افزایش روحیه مسولیت پذیری در بین آحاد جامعه سخنرانی و تاکید کرد: انسان هایی که در محیط های ورزشی زیرنظر مربیان انسان محور تربیت می شوند هرگز به سمت راه اندازی جنگ و متعاقبا استفاده از سلاح حرکت نمی کنند.
وی احترام به خود و جامعه را از دستاوردهای بزرگ ورزش دانست و تصریح کرد: متخصصان علوم ورزشی باید اهمیت ورزش را در ایجاد صلح بین الملل و به ویژه برای دولتمردان کشورها یادآور شوند تا در سیاست گذاری های کلان و به ویژه بخش ورزش تربیتی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
نایب رئیس اتحادیه علوم ورزشی اروپاآسیایی، در ادامه به توانمندیهای متخصصان علوم ورزشی کشور ایران اشاره کرد و گفت: هزاران تحقیق ارزنده علوم ورزشی توسط فارغ التحصیلان مقطع دکتری و اساتید برجسته دانشگاه های کشور در حال انجام است.
نیکوخصلت، همچنین به توانمندی علمی، تاریخ و فرهنگ تبریز اشاره و ضمن دعوت از محققیان و متخصصان علوم ورزشی کشورهای دیگر برای حضور و ارائه مقاله در اولین کنگره علوم ورزشی اروپاآسیایی تبریز در اکتبر ۲۰۱۸ صلح و دوستی برای ملل منطقه آرزو نمود.