چمن نفرین شده ورزشگاه یادگار امام شهر تبریز بار دیگر حاشیه ساز شد.
به گزارش آذر صبح، به نظر می رسد که چمن ورزشگاه یادگار امام که سال گذشته پیمانکار آن وعده داده بود به مرور زمان کیفیت لازم را به خود خواهد گرفت، قصد ندارد کیفیتی که باید به خود بگیرد را بگیرد! این موضوع باعث شده تا هرازگاهی یک حاشیه جدید در این مورد شاهد باشیم که تازه ترین آن درخواست باشگاه تراکتورسازی از سازمان لیگ برای برگزاری بازی های خانگی اش در ورزشگاه اختصاصی می باشد که دلیل آن کیفیت بد چمن ورزشگاه یادگار امام شهر تبریز عنوان شده است. مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی تبریز با ارسال نامه ای با متن زیر به اطلاع سازمان لیگ رسانده که از هفته سیزدهم به بعد بازی های خانگی این تیم در ورزشگاه رزروی که به این سازمان اعلام کرده برگزار خواهد شد:
“با توجه به شرایط نامساعد زمین چمن ورزشگاه یادگار امام تبریز و فشردگی برنامه مسابقات و تمرینات سایر تیم ها در این استادیوم، امکان برگزاری بازی های خانگی تیم فوتبال تراکتورسازی در این استادیوم وجود ندارد. لذا با توجه به معرفی ورزشگاه اختصاصی باشگاه به عنوان استادیوم جایگزین مسابقات خانگی و برگزاری بازی های نیم فصل نخست فصل گذشته در این استادیوم، بدینوسیله اعلام میگردد باشگاه تراکتورسازی خواستار برگزاری مسابقه خانگی مقابل سپیدرود رشت در هفته سیزدهم لیگ برتر مورخ سوم آذرماه در ورزشگاه اختصاصی خود میباشد.”
به دنبال این نامه، حبیب مقصودی، مدیر ورزشگاه یادگار امام خیلی زود از خود واکنش نشان داده و در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم به مواردی اشاره کرد که در ادامه می خوانید:
“این نظر باشگاه تراکتورسازی است. آنها نمیتوانند به ما بگویند که چهکار کنیم. این ورزشگاه برای ماست و خودمان هم راجعبه اینکه بازی و تمرین تیمها در آن تصمیم میگیریم. باشگاه تراکتورسازی هر وقت خودش صاحب ورزشگاه یادگار امام (ره) شد، میتواند در این خصوص تصمیم بگیرد، اما اینکه دیگر نمیخواهد در ورزشگاه یادگار بازی کنند، نظر شخصی خودشان است و ما هم به آن احترام میگذاریم.”
انتشار دو مطلب فوق در رسانه ها باعث شد تا بار دیگر بحث چمن ورزشگاه یادگار امام شهر تبریز داغ شود. چمنی که در پایان لیگ پانزدهم با وعده تبدیل به چمنی در حد ورزشگاههای مطرح اروپایی تعطیل شد و بعد از ماه ها انتظار چمنی تحویل داده شد که هیچ شباهتی به آن چه که وعده اش داده شده بود نداشت. بحث در مورد چرایی این موضوع چندان در حوصله این بحث نمی گنجد و تکرار مکرراتی بیش نیست چرا که همه اهالی فوتبال می دانند که چه شد که چمنی که قرار بود از اروپا برای این ورزشگاه وارد شود در لحظه آخر به نفع یک شخص که بعدها مشخص شد آشناهای قدرتمندی دارد برگشت خورد و به جای آن چمنی کشت شد که هیچ تناسبی با اقلیم آذربایجان نداشت. در توجیه کیفیت بد چمن جدید، پیمانکار اعلام کرد که گذر زمان کیفیت واقعی چمن را به نمایش خواهد گذاشت اما هر چه زمان در حال گذراست، چمن یادگار بهتر که نمی شود هیچ روز به روز هم در حال بدتر شدن است به حدی که صدای بازیکنان تیم تراکتورسازی را هم درآورده است.
در کمتر دیداری از دیدارهای این فصل تیم تراکتورسازی می توانیم شاهد این موضوع نباشیم که بازیکنان تیم تراکتورسازی به انتقاد از کیفیت چمن ورزشگاه یادگار امام نپردازند که البته این اعتراض به واقع حق است. در بررسی های میدانی که از این چمن داشته و آن را با چمن چند کیلومتر آن طرف تر دیگر ورزشگاه شهر تبریز یعنی بنیان دیزل مقایسه کردیم خیلی راحت پی به عمق فاجعه ای بردیم که به نظر می رسد حالا حالاها نمی توان امید به رفع آن داشته باشیم. به این دلیل امیدی به رفع این فاجعه نداریم که لزوم رفع یک مشکل این است که بالانشین های آن موضوع اشکال یاد شده را پذیرفته و نسبت به حل آن احساس نیاز کنند ولی در عین ناباوری شاهد این هستیم که مسئولان ورزشگاه یادگار امام شهر تبریز و مسئولان رده بالای ورزش این شهر نه تنها این اشکال را قبول نمی کنند بلکه به انتقاد از منتقدان آن نیز می پردازند. نمونه بارز این موضوع مصاحبه ماه گذشته جمشید نظمی، مدیر کل ادار ورزش و جوانان استان آذربایجان شرفی بود که در واکنش به اعتراضات مکرر بازیکنان تیم تراکتورسازی در مورد چمن ورزشگاه یادگار امام گفته بود: ” هر کس ناراحت است، در این زمین (ورزشگاه یادگار) بازی نکند. چمن از این بهتر؟ ما دیگر باید چه کار کنیم که بازیکنان تراکتورسازی راضی باشند؟! چمن ما این است و نمیتوانیم بیشتر از آن کاری انجام دهیم. بازیکنان تراکتورسازی نتیجه نمیگیرند، از چمن ایراد میگیرند. این ایراد گرفتنها بیشتر سرپوش گذاشتن روی نتایج ضعیف تراکتورسازی است، اما این کارها درست نیست.”
به این ترتیب نباید چندان امیدی به حل این معضل بزرگ داشته باشیم. در این شرایط و با توجه به برگزاری بازی های خانگی تیم تراکتورسازی در ورزشگاه کوچک اختصاصی خود، ورزشگاه هفتاد هزار نفری یادگار امام به عنوان بزرگترین ورزشگاه شهر تبریز و منطقه شمالغرب کشور تبدیل به ورزشگاهی برای میزبانی از بازی های تیم دسته اولی شهرداری تبریز خواهد شد که هم اینک در قعر جدول رده بندی حضور دارد. شاید برای همه جالب باشد که تیم پرطرفداری چون تراکتورسازی در ورشگاهی از حریفان خود میزبانی خواهد کرد که حدود ده هزار نفر گنجایش دارد و در مقابل تیم شهرداری تبریز که بی شک تماشاگران کل بازی های خانگی یک فصلش از نصف هواداران یک بازی تیم تراکتورسازی نیز کمتر است در ورزشگاهی با گنجایش هفتاد هزار نفر از میهمانان خود پذیرایی خواهد کرد!
تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز پس از پشت سر گذاشتن یک بحران مهلک که می رفت این تیم را از حضور در لیگ قهرمانان آسیا محروم کند، این روزها نفسی به آرامی می کشد و آرام آرام با رسیدن فصل نقل و انتقالات زمستانی امیدوار است که پس از دو محرومیت متوالی از نقل و انتقالات، با خرید بازیکنان مورد نظر خود شرایطش در لیگ برتر را بهتر کرده و خود را مهیای بازی های لیگ قهرمانان آسیا کند. در این شرایط اما موضوع چمن ورزشگاه یادگار امام می تواند بار دیگر یک بحران جدید برای تیم تراکتورسازی ایجاد کند چرا که کنفدراسیون فوتبال آسیا به هیچ عنوان نخواهد پذیرفت که بازی های خانگی این تیم در لیگ قهرمانان آسیا در ورزشگاه اختصاصی برگزار شود. معادلات در این شرایط بسیار پیچیده خواهد بود و باید دید که کدام طرف دعوا سرانجام کوتاه خواهد آمد؟ بی شک دود عدم رفع مشکل چمن ورزشگاه یادگار امام به چشم باشگاه تراکتورسازی خواهد رفت و این موضوع به هیچ عنوان در حوصله هوادارانی که با خون دل دو فصل ناکامی را تحمل کرده و لب به اعتراض نگشوده اند جایی نخواهد گنجید.