دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش آذربایجان شرقى از افزایش ازدواج دختران ١٠ تا ١۵ ساله ابراز نگرانى کرد.
به گزارش آذر صبح به نقل از نسل تدبیر، اکرم خیرخواه در نشست تخصصی این جمعیت که با موضوع خشونت علیه زنان از منظر دین و قانون برگزار شد با اعلام این مطلب افزود: بر کسی پوشیده نیست که اعمال حمایت های قانونی از افراد آسیب دیده و یا معرض آسیب به ویژه زنان تحت خشونت ، می تواند جلوی خشونت های مضاعف را گرفته و باعث کاهش آسیب ها شود با این وجود متاسفانه خلاءهای قانونی که در این مورد بالاخص خشونت خانوادگی وجود دارد بسیار ملموس است.
وی در ادامه افزود: یکی از عمده ترین انواع خشونت در ایران ، خشونت خانوادگی است و طبق آخرین بررسی هایی که در طرح بررسی خشونت خانگی در سال ۸۲ انجام گرفته ، ۶۶ درصد خانواده های ایرانی ، تجربه انواع خشونت در طول زندگی مشترک ، از خشونت فیزیکی گرفته تا جنسی ، روانی، و غیره را داشته اند.
خیرخواه تصریح کرد: چون قانون در این قبیل موارد راهکاری ندارد و زنان خشونت دیده مورد حمایت قانون نیستند ؛ لذا در همان شرایط زندگی می ماند و چرخه خشونت همچنان ادامه می یابد.
دبیر جمعیت زنان نواندیش در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ازدواج زودهنگام دختران اشاره و تصریح کرد: متاسفانه آذربایجان شرفی رتبه دوم کشور در آمار ازدواج دختران ۱۰ الی ۱۵ سال را دارد ، که این امر بسیار نگران کننده است.
خیرخواه افزود: هرچند در قانون حداقل سن ازدواج برای دختران ۱۳ سال پیش بینی شده ؛ اما چه از لحاط جسمی حساب کنیم چه از نظرعقلی ، ۱۳ سالگی ، سن مناسبی برای ازدواج نیست ولی هم قانون دست والدین را باز گذاشته و هم متاسفانه فرهنگ جامعه به سمتی رفته که در بین دختران زیر ۱۳ سال هم ازدواج های زیادی صورت می گیرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: خوشبختانه این مسئله در فراکسیون زنان مجلس بررسی شده ، حتی آیت الله مکارم شیرازی هم فتوا داده اند که برای ازدواج ، علاوه بر بلوغ جنسی بلوغ عقلی هم شرط هست که این فتوا می تواند از لحاظ فقهی کمک شایانی به تصویب این ماده قانونی در مجلس و شورای نگهبان بکند.
خبرخواه همچنین با اشاره به لایحه تأمین امنیت زنان افزود: خلاء قانونی دیگر در موضوع خشونت ، عدم تعریف خشونت در قانون و عدم تعیین مجازات برای خشونت های خانوادگی است که در حال حاضر با لایحه تامین امنیت زنان در برابر که تنظیم شده و در دست قوه قضاییه هست بسیار امیدوار هستیم که با طرح آن در صحن مجلس و تصویبش بتوان از لحاظ قانونی زنان را تحت حمایت قرار داد.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به جایگاه زنان در دین نیز گفت: ما در جامعه مذهبی زندگی می کنیم که هم فرهنگ و عرف ما مبتنی بر دین و آموزه های دینی است و از طرفی قوانین ما نیز از احکام دینی نشات گرفته اند ، لذا نمی توان هیچ امری را برای تغییر و حتی بهبود بدون در نظر گرفتن دین انجام داد.
وی در خاتمه گفت: از طرفی ادعا داریم که اسلام دین رحمانی هست اما از سویی دیگر در نگاه بیشتر مردم خشونت هایی که در مورد زنان بالاخص خشونت های خانوادگی اعمال می شود ناشی از دین می دانند. لذا بسیار مهم هست که این امر تبیین شود، گفته شود و توضیح داده شود که آنچه در روح اسلام هست چه بوده و آنچه که امروز به نام دین تبلیغ می شود چیست. در اینجا نقش روحانیون و نواندیشان مذهبی بسیار پررنگ هست هم از لحاظ روشنگری اجتماعی و هم از لحاظ رفع موانع احتمالی فقهی برای اصلاح برخی قوانین. و به هر حال اگر هم برخی مسائل در صدر اسلام بوده دلیلی ندارد که از فرصت احکام ثانویه استفاده نشده و اصلاحاتی بنا بر زمان و مکان انجام نشود.