مدیر دفتر تئاتر کودک و نوجوان مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: ظرفیت رشد تئاتر کودک در مراکز استانی فراهم شده است، اما باید برنامهریزی بیشتری در این زمینه صورت پذیرد.
به گزارش آذر صبح، حسن دولتآبادی با بیان اینکه ترویج فرهنگ قصهگویی مهمترین هدف حوزه هنری کودک و نوجوانان است و به دنبال تأثیر تربیتی قصه بر نسل کودک و نوجوان هستیم اظهار کرد: قصهگویی یکی از سنتهای قدیمی خانوادههای ایرانی است و در تربیت کودک و نوجوان نقش مهمی دارد.
وی تصریح کرد: در عین حال از طریق نمایش می توان به قصه ها عینیت بخشید و کودکان ونوجونان نیز از این طریق می توانند موارد مطرح در قصه را به عینه درک کنند.
دولتآبادی با تاکید بر لزوم آموزشهای لازم برای رشد تئاتر کودک و نوجوان، افزود: خوشبختانه مراکز استانی در عرصه نمایش کودک آثار خوبی تولید می کنند اما برای رشد کیفی نمایشهای کودک و نوجوان، در استانها، تلاش و آموزشهای بیشتری لازم است.
وی با بیان اینکه در این کارگاه به دنبال کشف استعدادهای تازه بودیم، اضافه کرد: این اقدام حوزه هنری استان در برگزاری چنین کارگاههایی در امر استعداد یابی بسیار موثر می باشد و از طریق استعدادهای تازه کشف شده است که هنر قصه گویی و نمایش کودک و نوجوان رشد می کند.
وی گفت: در طول سال حمایتهای لازم را از گروههای همراه با حوزه هنری انجام دادهایم و امیدوارم نتایج آن در استانها مطلوب و مقبول واقع شود.
وی در خصوص نمایشنامه خوب برای کودک نیز گفت: نمایشنامه کودک دقیقا همان مشخصات نمایشنامه بزرگسال را دارد به اضافه اینکه باید در فرصتی کوتاه به انجام برسد و جذاب باشد تا کودک را جذب کند. باید سرگرم کننده هم باشد و به لحاظ تربیتی، چیزهایی به او بدهد.
وی در ادامه در مورد تئاتر کودکان و نوجوانان خاطر نشان کرد: این نوع تئاتر مبتنی بر مسائل مبتلا به کودکان و نوجوانان که یا توسط بزرگسالان یا خردسالان به اجرا درمیآید. طبیعی است که این نوع تئاتر همواره تفاوتهای اساسی با تئاتر بزرگسالان دارد. برای اینکه در تئاتر بزرگسالان به دلیل ذهنی، عقلی و وضعیتی که به هرحال مخاطب پیدا کرده، برای پذیرش داستان، ممکن است شیوههای مختلفی را نویسنده و کارگردان اتخاذ کند. اما در تئاتر کودکان الزاماً در هر اجرا ما نیازمند آن هستیم که اول مخاطب را جذب کنیم و بعد بتوانیم مسئلهای را منتقل کنیم.